Du er den bedste!

af Brian - fotomalia.dk

Det kan til tider være møg svært at vælge det helt rigtige billede, og denne gang må jeg virkelig sige at jeg er meget i tvivl – derfor spørger jeg nu verdens bedste kritikker til råds, og ja jeg mener faktisk DIG!

Tag et kig og se hvad du syntes vinder!

THERE CAN BE ONLY ONE!

Jeg er i gang med at udvælge billeder til et digitalt magasin som jeg formentlig komme med i senere på året – det er et magasin som jeg rigtig gerne vil vise mine billeder i, og derfor skal jeg vælge de helt rigtige billeder.

Så hvilket et af det fire nedenstående billeder syntes du fungere bedst – og hvis jeg må presse citronen, hvorfor, virker det bedst?

_D4A5600

Billede A

_D4A5676-Edit

Billede B

_D4A5615

Billede C

_D4A5703-Edit

Billede D

Billederne er af en fin pighovedet katydid, eller løvgræshoppe (på godt jydsk) – en sjælden fyr som vi fandt for første gang på sidste tur til Ecuador. Jeg tog godt og vel 200 billeder af den den piggede fyr, som faktisk var ganske samarbejdsvillig!

Nå nu glæder jeg mig til at høre hvad i siger – hvilket billede er jeres favorit, og meget gerne hvorfor?

Tak fordi i kiggede med!

Relateret indlæg

38 Kommentarer

Klaus Dræby :) juli 29, 2013 - 8:02 pm

Helt klart billede c, alternativt billede a, de to andre er alt for rodet for min smag 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 30, 2013 - 8:23 am

Ha ha Klaus – Ja der skal jo heller ikke så meget til før du bliver forvirret..
.
Tak for kommentaren

Besvar
klaus juli 30, 2013 - 11:02 am

Tjaaaa, måske, eller måske jeg ser billederne med en naturalists øjne og ikke en “fotokunstners” 🙂
Jeg var ikke lige opmærksom på at det var et foto magasin det skulle bruges til, havde jeg vist det havde jeg meldt pas fra starten 🙂

Besvar
Michael Rasmussen juli 29, 2013 - 8:10 pm

Helt sikkert billede A

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 30, 2013 - 8:23 am

Takker..

Besvar
Jon Detlefsen juli 29, 2013 - 8:17 pm

B – uden tvivl. Billedet er velkomponeret, græshoppen fremstår tydeligt, og så får man et indblik i det miljø, den lever i, uden der kommer unødvendige og forstyrrende detaljer med. Og så har græshoppen et helt særegent udtryk – den ligner faktiske en muppetfigur – der giver billedet en lidt komisk dimension. Jeg synes klart, dette er billedet, der, samlet set, fungerer bedst!

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 30, 2013 - 8:24 am

He he Jon jeg havde også regnet med at du ville gå den vej – jeg må indrømme at det også er den vej jeg heller!
.
Tak for kommentaren

Besvar
Torben Thorhauge juli 29, 2013 - 8:22 pm

Hælder også mest til c. Men tror mest det er da billedet skal bruges til et magasin, hvor du skal vise hvordan denne lille særprægede græshoppe ser ud. Dens udseende træder klart mest frem på c.
Hvis der ikke skal tages hensyn til hvad det skal bruges til – ville jeg personligt selv være mest glad for at have taget b (måske gjort lidt lysere?) – da der her også kommer lidt mere miljø med:-)
D er lidt overflødig her – da den minder en del om b – men mangler det ene følehorn…

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 30, 2013 - 8:28 am

Dejligt at høre at du forholder dig til hvad det skal bruges til – magasinet er et fotomagasin, så der skal være mere fokus på det fotografiske end at den er sjælden.. Det skulle jeg nok have nævnt i beskrivelsen.. sorry
.
He he sjovt at du også tænker i hvilket du helst selv ville have taget, det gør jeg også tit når jeg kigger billeder!

Besvar
Henrik Vind juli 29, 2013 - 8:41 pm

C

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 30, 2013 - 8:28 am

Takker!

Besvar
Michael Hjorth juli 29, 2013 - 9:58 pm

A – kan godt lide kompositionen. Fedt at følehornene trækker blikket rundt i billedet.

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 30, 2013 - 8:29 am

Hej Michael – god pointe, men syntes du ikke det forstyrre at de ene er skåret af?

Besvar
Michael Hjorth juli 31, 2013 - 7:24 am

Mht. Til beskæring af det ene følehornene synes jeg ikke det gør så meget. Det er selvfølgelig ikke tilfældet på B men her synes jeg det lille kræ fylder for lidt på billedet og i et magasin kan man jo ikke bare forstørre billedet for at se detaljerne bedre. Så holder stadig på B 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 3, 2013 - 6:58 pm

Jeg kan sagtens følge dine betragtninger, og ja dyret er måske en anelse lille på B – måske der skulle være et billede imellem..

Besvar
Laurits Thomsen juli 29, 2013 - 10:01 pm

For mig virker A helt klart bedst og er det der drager mig mest ind.
Jeg tror det skyldes perspektivet og kompositionen. God kontakt med modellen og skarphedden liggeri øjnene. Øjnene er placeret strategisk godt i billedet og der er gode linier til at lede en rindt i resten af billedet.

Et virkelig godt billede efter min mening.

B og D ligner lidt for meget animationer til min smag og C virker foruroligende og aggrasiv (ikke modellens bedste vinkel).

Men alle 4 billeder er jo virkelig gode, men hvis du nu kun kan vælge ét…

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 30, 2013 - 8:31 am

Det er altid sjovt at høre hvad folk for ud af forskellige billeder – je syntes den ser overrasket ud på billede C..;-)
.
Tak for kommentaren

Besvar
Jeanette Lykkegård juli 29, 2013 - 10:18 pm

Jeg synes billede A fordi man både ser den meget sjældne og super smukke løvgræshoppe meget klart og billedet samtidig har “jungle-feel”. Billede C er også super godt, men man mister fornemmelsen for omgivelserne.

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 30, 2013 - 8:33 am

Takker – mit mål var at få miljøet med, så det er jeg glad for at du fornemmer..
.
Tak for kommentaren

Besvar
Jacob Almtoft juli 29, 2013 - 10:38 pm

Helt Klart A… derefter C.

A vinder i mine øjne pga af komposition, bedste balance imellem lys og mørke. Derud over er det lettere at se hele dyret og bladet den sidder på.

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 30, 2013 - 8:33 am

Takker for kommentaren..

Besvar
Helle juli 29, 2013 - 10:41 pm

Vild med A. Lyset falder smukt og understreger dybden og insektets særlige udseende. Kan godt lide balancen i billedet, mine øjne har det rigtig godt i det.

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 30, 2013 - 8:34 am

Hmm syntes jeg begynder at fornemme en overvægt i mod A… Tak for kommentaren 😉

Besvar
Johnny Møller juli 29, 2013 - 11:00 pm

Hmm….. Ville egentlig have valgt A ved første øjekast, på grund af det lyset og roen i billedet, men efter nærmere overvejelse må jeg ændre det til B.
Der er et eller andet ved græshoppens udtryk, og så kan jeg rigtig god lide at man kan se konturerne på bladene omkring den. Der er bare på en eller anden måde “mere” i billede B end i A. Uanset, så er det jo skønne billeder allesammen. 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 30, 2013 - 8:36 am

Takker og dejligt at du er på B’eren, det tror jeg også jeg er..
.
Jeg kan nemlig også godt lide bladene…
.
Tak for kommentaren

Besvar
Søren Brøndum Christensen juli 30, 2013 - 12:59 am

Helt klart billede A. Dyret er stort på billedet og kompositionen også fin. Jeg ville dog lige bruge content aware på det blad der stikker ind i øverste højre hjørne – hvis det altså er tilladt der hvor du skal bruge billedet 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 30, 2013 - 8:37 am

Godt set – det er vist ok at bladet ryger til det medie…

Besvar
Søren Skovsgaard juli 30, 2013 - 1:47 am

Hmm.. Ja, den kræver lidt overvejelse.. D skal det ikke være, da den, som Torben også fremhæver, mangler et følgehorn. C er et godt close up der viser dyret, men mangler måske miljø, som jeg ved du sætter pris på. Umiddelbart kan jeg godt lide A, da du er kommet tættere på dyret, men igen mangler der måske lidt miljø. B viser fint dyret i miljøet, men jeg synes måske at dyret udgør for lille del af billedet.
.
Konklusion. Jeg ville vælge billede B, og så croppe det – måske efter rule of third, og så placere dyret i nedeste kryds i venstre side. Så tror jeg stadig du beholder miljøet og samtidig får dyret til at udgøre en større del af billedet. Samt evt. lidt efterbehandling til at sætte lidt mere pang på farverne.
.
Hermed mine kommentarer og en hilsen fra Colombia.

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 30, 2013 - 8:39 am

Hej Søren… Tak for hilsnen helt fra den anden side af jorden…
.
Tak for dine betragtninger, dejligt at du har taget dig tid til at kigge med..
.
Jeg tror ikke helt B er en Rule of Thirds – hvilket er helt bevidst, da jeg er kommet lidt i en anti Rule of Thirds periode 😉

Besvar
Søren Skovsgaard juli 30, 2013 - 1:50 am

Kan godt være at det allerede følger rule of third i billede B, men så var min pointe at området til venstre for dyret og området i toppen af billedet over dyret ikke bidrager med noget til billedet, og kunne croppes væk.

Besvar
John G. Dinesen juli 30, 2013 - 7:41 am

B – fordi det både er mystisk og dæmonisk med stor appel til fantasien. Desuden meget velkomponeret.

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 30, 2013 - 8:39 am

Takker – dejligt med lidt flere på B holdet!

Besvar
Kasper - fotomalia.dk juli 30, 2013 - 8:24 am

Billede B er i mine øjne det bedste. Dyret sidder det rigtige sted i billedet og man får et rigtig godt indtryk af miljøet.
Man med det samme se at billede B og C er taget af dig.
…og så ligner den Kermit..

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 30, 2013 - 8:40 am

He he – fedt at du kan kendkende min stil i billederne, det må jo være et godt tegn, eller ihvertfald et tegn på at man begynder at finde en vej..
.
Og velkommen på bloggen, er du ikke ny her?

Besvar
Kasper - fotomalia.dk juli 30, 2013 - 3:09 pm

He he 🙂 Spade..
Jeg kan kende den meget UOFBN stil du kører! (Out Of Focus Bruno Noget) – Citat fra en velkendt kommentator her på bloggen.

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 30, 2013 - 5:27 pm

Nåå Ja det havde jeg helt glemt, det er jo mit kendetegn.. OOFBN – men denne gang er der da kommer lidt struktur i!

Besvar
Lennard juli 30, 2013 - 1:49 pm

Jeg melder mig i koret med B ……. klart det bedste, hvor man både ser dyr og omgivelser.

Og må jo også tilslutte mig ham den nye Kasper og sige at man tydeligt kan se det er et billede fra din hånd og stil :-).

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 30, 2013 - 5:28 pm

Hvor er det hyggeligt at høre at der er nogen der kan genkende ens stil – det syntes jeg er lidt hyggeligt!

Besvar

Smid en kommentar til os