UGENS BILLEDE UGE 28 – 29 – 30

af Brian - fotomalia.dk

Ja, det er vist blevet lidt forsinket, men det er jo også sommerferie, og jeg fornemmer, at det ikke kun er i mit hus at der slappes af og lades op – vi har ihvertfald haft noget mindre uploads end vi plejer!

Jeg advarer på forhånd, dagens kritik er lidt hård, men ærlig, og jeg håber alle de involverede kan klare mosten.

 

LÆSERNES GALLERI

I kender rutinen, så lad os da bare tage et kig på de udvalgte læserbilleder! Jeg har som altid valgt tre billeder ud. Det er billeder, som for mig ramte plet, og gjorde noget specielt for mig – dette betyder nødvendigvis ikke, at det er de bedste billeder, de ramte bare mig.

He he Michael – Ja, jeg kan helt sikkert bedre afkode dette, rigtig rigtig fedt billede! Jeg kan næsten mærke energien fra, hvad der helt sikkert har været, en fed koncert!

Jeg har kun to kommentarer – er det bevidst at fokus ligger på mikrofonen, og hvis det er, hvorfor? Jeg tror jeg ville æigge den på forsangerens “øjne”, men det kan jo være du havde en tanke med dit valg.

Anden kommentar er til din signatur – helt generelt er jeg ikke vild med signaturer på billeder – jeg syntes nemt de tager fokus, og denne er jo så nem at fjerne, at det ikke kan være for at beskytte dit billede, så hvorfor? – Hvis det er for at kanalisere folk der ser dit billede til din egen hjemmeside, er jeg helt med, men pas på at det ikke tager fokus fra det du kan, og det er jo at lave fede billeder!

Michael, tillykke med endnu et lækkert billede!

_d4r7816-45f09778c80c9148fa3f2963c9f3a0fc6f658c7a

Uge 28 – Slipknot på Roskilde – Michael Caddy Søndergaard

 

Jacob Almtoft – en af bloggens absolut “ælste” læsere (han har vist næsten været med fra starten) har i denne uge valgt at lege med, og deler dette dejlige sulebillede. Billedet har en dejlig skarphed og er teknisk i orden, men jeg savner dog lidt kontakt med den fine fugl.

Men alt i alt et rigtig pletskud som vil pynte i de fleste arkiver – tillykke med billedet!

dsc_1492-75f960c0a7b07386ea0b1de3ab8c5ef006113b10(600)

Uge 29  – Jacob Almtoft

 

Ugens sidste billeder er et lidt sjovt billede, som normalt ikke tiltaler mig synderligt meget. Men Søren har ramt et eller andet der spiller for mig. Jeg syntes farver og udtryk spiller super godt sammen, og det får mig, af en eller anden grund, til at syntes om denne sammensætning.

Normalt så er jeg ikke vild med at blande billeder på denne måde, men det går åbenbart når det giver mening – så Søren, tak for bidraget og tillykke med billedet!

et-nattesyn-9a67c491c935035ef30fa9990f143108829fd939(600)

Uge 29 – Et nattesyn – Søren Brøndum Christensen

 

Det var ugens udvalgte i denne omgang! – Tak til alle jer der legede med, vi håber I er klar på en uge mere, og at der i denne uge er endnu flere der vil give den gas!

Som sagt, så var det sygt svært kun at vælge tre i denne uge, og derfor vil vi opfordre til, at I tager et kig på hele galleriet for uge 28 – 29 og 30 lige her – vi mener det, GØR DET!

LIDT EKSTRA KRITIK!

Jeg har valgt at tage et par ekstra billeder ind i denne omgang, de billeder nåede ikke helt “cuttet”, men jeg har alligevel valgt, at give dem et par ord med på vejen.

Det første billede er fra Michael B. Rasmussen, og der er fine elementer i billedet. Jeg kan godt lide den meget lille skarphedsdybde, den giver en drømmende fornemmelse, men jeg synes billedet er en tand for dunkelt, og jeg mangler lidt skarphed – fra min synsvinkel ser det ud til, at Michael må en tur mere ud på græsplænen.

Når man konverterer sine billeder til Sort/Hvid, så får man ofte et mere roligt billede, da man fjerner et element som kan støje – nemlig farven. Ikke de store overraskelser her – men i mine øjne skal fjernelsen af farve gøres med omhu og kun hvis det giver billedet noget mere! I dette tilfælde føler jeg, at det har givet billedet mere “kant” og tilført til det dunkle udtryk – men jeg ved ikke om det dunkle udtryk passer til et blomsterbillede?

Michael, jeg håber du kan bruge mine kommentarer til noget  – hvis du ikke er enig, så er det selvfølgelig også ok, det er jo KUN mit syn på dit billede.

magurite-58caf813402c1e09790591bd6d5bbee9db7cd375

Uge 28  – Michael B. Rasmussen 

 

De andet billede er kontrastfuldt, farverigt og fuld af power, men jeg er lidt i tvivl om hvad indholdet er – altså hvorfor skal jeg kigge på billedet, hvad er det Kathrine gerne vil fortælle?

Der er en dejlig kontrast mellem dørens grønne farve og det blålige gardin(?), bag vinduet, den afskaldede maling giver indtryk af en tid der er gået, men jeg syntes din komposition roder og dit valg af fokus forvirrer mig i dit budskab.

Kathrine, jeg håber ikke jeg har skræmt dig væk med denne lidt hårde dom, men jeg vil helst være ærlig og sige min mening, da det er, hvad jeg selv har fået mest ud af.

7928427-19b5839bc8e745af2d9bca03b782edf58c1bff0e

Uge 28 – Forfalden dør – Kathrine Ottander

VIL DU VÆRE BLANDT DEM DER BLIVER SET?

Har du lyst til at lege med? Det eneste du skal gøre er, at uploade dit billede herunder, så er du en del af FotoMalias “Læsergalleri” – Men husk, kun et billede om ugen, så det handler om at vælge det fedeste 😉

 

HUSK AT ANGIVE

Uge # – Billede Titel – Dit Navn/evt. Web

[ngg_uploader id=65]

 

ALT DET MED SMÅT

Nu ved vi jo allerede, at vi har verdens bedste læsere, og vi ved at I laver nogle rigtig fede billeder, men hvis der skulle snige sig noget ind i galleriet, som vi ikke syntes høre hjemme, pga. manglende kvalitet eller upassende indhold, så forbeholder vi os retten til at slette uden varsel.

 

BILLEDER FOR UGE 31

[nggallery id=65]

Hvis du mod forventning ikke kan se det billede du har uploaded i galleriet herover, så smid lige en kommentar, så ser vi lige om der er gået noget galt i maskinrummet!

 

BRIAN’s BILLEDER UGE 28 – 29 og 30

Ja, nu er vi jo kommet lidt bagud, så vi må hellere lige tage alle dem vi mangler…

Det første af de tre kender i allerede, det er et billede fra haven, og et motiv som nok er at finde i de fleste sommerhaver – jep det er trampolinen!

_D4A9217

Det er sjovt hvor meget det betyder at ændre perspektivet lidt – det er i hvertfald et lidt anderledes trampolinbillede.

 

I uge 27 fortalte jeg om et falkebillede som jeg havde jagtet lidt – efter at have jagtet videre i lidt over en uge, så er jeg nu kommet så tæt på, at jeg gerne vil dele resultatet. Jeg er stadig ikke helt der, hvor jeg gerne vil være, men heldigvis har jeg lige 8 forsøg tilbage inden falken går på sommerferie.

_D4A9590

Nu er jeg egentlig ret tilfreds med dette falkebillede, men det billede jeg havde i hovedet, der var falken tættere på kameraet og fanget i det øjeblik, hvor den har kløerne fremme og fanger falkelokken.

 

Sidste billede i denne omgang har også drillet lidt – jeg har været forbi den samme mark adskillige gange før jeg fik et billede med hjem som jeg var nogenlunde tilfreds med. Kamilleblomsterne blev bare ved med at drille, og jeg kunne ikke finde den rigtige vinkel, og så er der jo ikke andet at gøre end at blive ved – man stopper jo ikke før man er tilfreds!

_D4A0920

Kamilleblomster i solnedgangen – det var det rigtige lys der manglede ved de tidligere forsøg.

 

Nå, det var mine billeder for denne gang, jeg håber du kunne lide dem, og jeg vil meget gerne høre din mening – specielt omkring det sidste billede – virker de? Hvis de gør, hvad er det så du kan lide – hvis ikke, hvorfor?

Tak fordi du kiggede med!

Relateret indlæg

4 Kommentarer

Michael Rasmussen juli 28, 2013 - 10:24 pm

Hej Fotomalia
Mange mange tak for kritikken, selvom jeg ikke helt klarede cuttet er det stadig mega fedt at få lidt kritik med på farten 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 28, 2013 - 10:26 pm

Hej Michael – det glæder mig at du kunne bruge den sparsomme feedback, og jeg håber du er klar på at lege med igen en anden gang!
.
Hvem ved – det kan jo være du klare cuttet næste gang 😉

Besvar
Jacob Almtoft juli 30, 2013 - 11:15 pm

Hey og tak for kritikken.

Jeg havde desværre kun små to timer med kolonien, og skulle slås om pladsen med alle de andre turister 🙂

Skulle man have øjenkontakt med sulen, er det når de drejer ind imod skrænten, og det skete noget længere ude, eller lige inden de smækkede deres korpus ned i hovedet af deres mage… gerne med en lækker buket af tang til reden 🙂

@Brian: Dine 3 motiver er rigtig fede på hver deres måde. Første motiv er fedt pga. modlyset og perspektivet. Andet motiv er sejt fordi du har fanget historien der ligger i falkoneropvisningen. Specielt fordi man ser alle elementerne på én gang. Tredie motiv er også lækkert, men lidt for mat i farver og kontrast. Men nok lidt svært at ændre uden at detaljerne forsviner på undersiden af blomsten.

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 3, 2013 - 6:57 pm

Det lyder som er spændende sted, suler er fantastisk fotogene, og hvis de er vandt til mennesker, så er det jo som du er inde på nemmere at komme på skud hold;-)
.
Takker for din kritik, dejligt at få lidt igen;-)

Besvar

Smid en kommentar til os