Croptool – og den gemte feature

af Mads - fotomalia.dk

Hej med jer. I videoen i dag viser jeg, en lille feature med stor effekt.

Jeg glemmer faktisk ofte at denne feature er til rådighed. Det er hvad der sker, når der kommer en milliard-million features ind i et program; så glemmer man desværre engang imellem, nogle af de ting som programmet kan.

Men så er det jo så dejligt, at genopdage disse features. I dag kigger vi på en smart ting som gemmer sig under crop-tool.

Lad os se, hvor de har gemt dette hjælpsomme menu-punkt – kig med i videoen 😉

God fornøjelse og god weekend

Relateret indlæg

11 Kommentarer

Thomas november 4, 2011 - 5:15 am

Okay….. Smart!! Tak for det, god weekend

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 4, 2011 - 8:02 am

Cool – og dejligt at have dig på banen igen Mads..
.
Kasper nu kan vi svine ham i hans egen indlæg igen… Det var også ved at være lidt kedeligt at gøre de bag hans ryg på sms…
.
Det er sku en cool feature, som jeg faktisk manglede den anden aften da vi lavede skumle billeder!

Besvar
Ard Jongsma november 4, 2011 - 8:52 am

Hej Mads og tak for dine videoer. Jeg ved ikke om det ligger udenfor Fotomalias rammer eller om du har skrevet om det før, men jeg kunne godt tænke mig at høre noget om hvordan du laver dine videoer. Det virker ret hardcore enkelt, hvor du bare sidder og leger mens den optager, men det er meget effektivt! Især når du zoomer ind når der skal vises en detalje, det gør du vel i post? Hvad er det for et program du optager og redigerer med?

Besvar
Mads - fotomalia.dk november 4, 2011 - 9:52 am

Hej Ard, tak skal du have. Jeg bruger et screen capture program som hedder Camtasia – det er super enkelt. Jeg kan måske få Kasper til at filme mig en dag, så kan vi lave en behind the scene video 🙂
.
Men det er rigtig enkelt. Den optager alt, hvad man fortager sig – og så er der en lille smule efterredigering – med f.eks. at zoome ind, på det man snakker om i videoen. Og så kan man optimere lyden en smule (lyden fra mit headsæt er ikke det bedste.) En anden smart feature er at den automatisk kan genere de taster man har trykket på undervejs, så nå man nævner en genvej, så kan det være til hjælp for beskueren at det står i videoen.
.
Jeg mener de har en free trail version på deres site, så vidt jeg husker – så kan du lege lidt med det, og se om det er noget for dig 😉
.
Venlig hilsen Mads

Besvar
Ida november 4, 2011 - 9:00 am

Mega smart Mads – det vidste jeg ikke – det skal jeg da helt sikkert til at bruge 😉
tak!

Besvar
Kasper - fotomalia.dk november 4, 2011 - 1:03 pm

Mads! Helt uden spøg, fis og andre dumme kommentarer – som jeg plejer at komme med, så er dette nok noget af det mest brugbare du nogensinde har vist!
.
Jeg anede ikke at man kunne gøre det så smart! Forleden sad jeg og skulle finde noget “texture” til nogle bogstaver som skulle laves med højhusvinduer, men det tog en masse søgen før jeg fandt noget der kunne bruges, med dette tip, kan jeg uhyggeligt nemt flade ting ud til textures. GENIALT og tak for tippet. 🙂
.
Du må meget gerne komme med flere af disse “nede på jorden” tips som ikke kræver for mange genveje, så kan jeg jo også følge med 😉

Besvar
Mads - fotomalia.dk november 4, 2011 - 1:14 pm

Mads likes 🙂

Besvar
Kasper - fotomalia.dk november 4, 2011 - 3:02 pm

Kasper happy that Mads likes 🙂

Besvar
Christian Holm november 5, 2011 - 12:13 pm

Nerds…

Besvar
Niki "JINX" november 29, 2011 - 2:31 pm

nice funktion og så virker det osse i CS6 kan jeg se nu jeg prøvede det ;O))

Besvar
Mads - fotomalia.dk november 29, 2011 - 2:36 pm

Sejt at du har CS6 – som ikke findes endnu 😉 hehe
.
Dejligt det kunne bruges. – Mads

Besvar

Smid en kommentar til os