Et par timers farvelægning

af Mads - fotomalia.dk

Håber i nyder weekend. Jeg gør i hvert fald – jeg røg lige i worth1000-fælden i nat. Her kan i se, hvad der kom ud af det.

Temaet denne gang var at farvelægge et stil-billede fra en film som er fra før 1954. Så jeg måtte på nettet og lede. Jeg fandt frem til en rigtig lækker side som havde mange flotte billeder fra gamle film – jeg valgte at snupper et af dem, og gik i gang.

Nu ved jeg at der ofte kommer rigtig mange billeder ind, til disse farvelægningskonkurrencer – og jeg plejer normalt ikke at deltage i dem. Men jeg tænkte at det kunne være en oplagt mulighed for mig, at prøve at lave en såkaldt “speed-painting” video. Jeg har selv set en masse af dem på nettet og det er virkelig sjovt at se en arbejdesproces på flere timer, blive kogt ned til et par minutter.

Arbejdsgangen

Så jeg satte høretelefonerne på – skruede op for musikken, åbnede min pepsi og gik i gang.

Her kan i se start billedet.

Det tog mig ca. 2 timer at nå fra det sort/hvide billede til den kulørte version.

Split

Jeg har lige splittet billedet op, så i bedre kan se forskellen fra start til slut

Speed-paint-video

Nu var hele idéen faktisk bare at få en sjov speed-painting-video, mere end det var at farvelægge et sort/hvidt billede – så den kan du jo kigge på her, hvis du har tid til at se ca. 3 minutters MEGET hurtigt photoshop.

UPDATE

Det er kommet mig for øre, at jeg havde valgt den forkerte farve til kaklerne rundt om pejsen – så her kommer der lige en opdateret version: Nu med autentiske “Nederlandske kakler fra omkring 1820-1840 fra området omkring Neimige”

God fornøjelse – og forsat god weekend 😉

Relateret indlæg

27 Kommentarer

Erik november 5, 2011 - 11:55 am

Okay.. Det vildt det der!!!! Street credit herfra (hvis jeg overhovedet må give det? I har vel copy right på det?) 😀

Besvar
Mads - fotomalia.dk november 5, 2011 - 11:59 am

hehehe – jeps vi har copyright på street credt 🙂 Tak for det Erik

Besvar
Christian Holm november 5, 2011 - 12:07 pm

Whaaat? det er jo for fedt mads jeg giver også street credit. 😛

Besvar
Ida november 5, 2011 - 12:14 pm

Hej Mads
Utroligt at du har så meget tålmodighed til at farvelægge så mange detaljer.
Du er en stor inspiration 🙂

Besvar
Mads - fotomalia.dk november 5, 2011 - 12:17 pm

Tak skal du have Ida!

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 5, 2011 - 2:07 pm

Mads har du nu røget på de pinjekerner igen, du siger at du har speeded videoen op, men vi ved jo alle sammen godt at det er det der, der sker når du doper dig med pinjekerner og pepsi max!
.
Flot arbejde – og det er i orden der ryger midt street din vej!

Besvar
Kasper - fotomalia.dk november 5, 2011 - 2:55 pm

Det er fandme cool Mads! Dog var dette en af de tutorials hvor jeg IKKE kunne følge med..
.
Du har en utrolig sans for detaljer og jeg synes farverne er lige i øjet. Kanon arbejde!
.
Hvor højt ligger du på worth?

Besvar
Kasper - fotomalia.dk november 5, 2011 - 3:24 pm

Glemte lige at sige, at det er DET mest irriterende Michael Jackson remix jeg nogensinde har hørt! Men på den positive side, så skal du nok ikk bekymre dig om copyright, da der umuligt kan være nogen som vil hævde deres ret på sådan en spand l…t… 🙂 men tempoet passede godt til videoen 😉

Besvar
Thomas november 5, 2011 - 5:05 pm

Det ser godt ud og god ide med timelapse modellen; jeg er dog enig i det med musikken. Hvordan kom du i øvrigt på det med at kaklerne skulle være rødlige? Så vidt jeg kan se, er der tale om nederlandske kakler fra omkring 1820-1840 fra området omkring Neimigen. Og de kakler er altså en bestemt blålig nuance, fra det kobolt man udvandt i området. Det var et Kongeligt privilegie at udvinde kobolt og fremstille farven, der blev brugt i kaklerne.

Besvar
Mads - fotomalia.dk november 5, 2011 - 5:12 pm

Hehe – det er sgu nørdet med den kakkel-viden 😉 heldigvis er farven nem at ændre, da det er et adjustmentlag…men heldigvis, tror jeg ikke at mange andre ved at de rigtigt er blå. Jeg sidder bare og prøver mig frem til diverse farver, så den røde er ikke valgt ud fra noget bestemt. @Kasper Mht. til musikken, så er nummeret valgt ud fra at det er et bootleg-mix, dvs, at dem som har mixet det vist ikke hænger på noget copyright og jeg tror ikke at MJ’s familie ville gå efter mig, for at bruge nummeret i videoen – og så passer farten bare fint til tempoet… I kan jo bare skrue ned og så lyttet til lidt Anne Linnet i Spotify, hvis det er for voldsomt for jer 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 5, 2011 - 7:07 pm

Hvis det er fakta du her disker op med omkring kaklerne, så er det så nega nørdet og sejt at du er fundet hjem mellem ligesindede nørder – det er sku det sejeste jeg længe har hørt !
.
Jeg er imponeret!

Besvar
Thomas november 5, 2011 - 5:24 pm

Kan du ikke lige refreshe link på “lækker side”, page is not found, ihvertfald ikke her på iPhone 🙂

Besvar
Mads - fotomalia.dk november 5, 2011 - 6:05 pm

Sorry Thomas – linket skulle virke nu 🙂

Besvar
Anders Dalsgaard november 5, 2011 - 6:25 pm

Fuck me sideways det er fedt lavet! Det tager jeg sgu hatten af for. LÆKKERT ARBEJDE!

Besvar
Mads - Fotomalia.dk november 6, 2011 - 10:07 pm

Tak for det Anders 😉

Besvar
Mike Hoff november 5, 2011 - 6:29 pm

Super sejt…
Hvor mange lag nåede du op på ?

Besvar
Mads - fotomalia.dk november 5, 2011 - 6:37 pm

takker! Pyha – det endte på ca. 70 lag… 🙂

Besvar
Kasper - fotomalia.dk november 6, 2011 - 11:35 pm

70 LAG!!!!! Seriøst!?!…. Jeg har stadig ikke fundet ud af hvordan man laver 1..

Besvar
Mads - fotomalia.dk november 7, 2011 - 8:16 am

Hæhæ 🙂

Besvar
kim november 7, 2011 - 6:05 pm

Mads er gud!

Besvar
Mads - fotomalia.dk november 7, 2011 - 8:00 pm

Tak Kim, det var noget af en titel 😉 det må jeg lige have tilføjet til min signatur. Jeg endte dog kun på en 5. plads ud af 32… Så gad vide, hvad de fire før mig så er… Über Gods! 🙂

Besvar
Juri november 8, 2011 - 12:46 pm

Godt lavet..!

Besvar
Mads - fotomalia.dk november 8, 2011 - 12:50 pm

Tak Juri 😉

Besvar
lasse december 7, 2011 - 10:28 pm

Hej Mads. Fanden godt lavet – stor respekt!
Jeg blev lidt inspireret så jeg ville prøve selv… men der sgu langt op til dit niveau! 😉
.. har prøvet at finde nogle tutorials som hjælpe mig lidt på vej. Har du nogle tips / links ?

Besvar
Mads - fotomalia.dk december 8, 2011 - 8:02 pm

Tak Lasse, beklager at jeg ikke har fået svaret. Kommentarene forsvinder hurtigt i denne julekalender-tid. Jeg ved faktisk ikke, hvor der ligger en rigtig god tut online – jeg har ikke selv lavet en.
.
Men kan se at på youtube kommer der lidt frem på en “color black white photoshop”.
.
Jeg laver lige en tut på den – så smider jeg den på en af juledagene – min lille julegave til dig 😉
.
Glædelig jul!

Besvar
Lasse december 8, 2011 - 10:49 pm

Det er edder en god julegave ! Præcist hvad jeg har ønsket mig.. 🙂

Besvar
Speed Painting – Part 2 By Kasper | FotoMalia september 16, 2012 - 3:47 pm

[…] Mads’ meget inspirende indlæg om “Speed Painting”, besluttede jeg mig for at lave en tribute til Mads og give mig i kast med min egen speed […]

Besvar

Smid en kommentar til os