BALLONSPRING!!

af Kasper - fotomalia.dk

Der er noget jeg længe har tænkt over om det kunne lade sig gøre. Jeg var ikke helt sikker på ideen, for jeg har i princippet ikke udstyret til at lave dette billede, men det skal da prøves alligevel 🙂

Vi skal i dagens post springe balloner! Yippiiiiiii!

Kig med, det er mega cool!

Vi starter dette ballonspringningskursus med en ballon (daaaaah) fyldt med vand!
Det er meget vigtig at ballonen er så fyldt og spændt som den kan være for at give den bedste effekt –  jeg forklarer nærmere senere.

Så tager du en helvedes masse billeder meget meget hurtigt mens du prikker til ballonen med en nål samtidig med at du håber for alt i verden at du ramte lige indenfor det minimale splitsekund hvor det hele ser fedt ud….. Det ramte jeg så ikke lige her..

Inden vi går videre er det værd at nævne at mit kamera var indstillet på MAX gas, altså, 1/8000 sek f/5.6, flash TTl på kabel.

Nå men drivhamrende våd og med ørende hængende, sjoskede jeg hen til vandhanen for at fylde den næste ballon. Dette gjorde jeg 9 gange før jeg var ved at gi op og bare lave et blogindlæg om den sibiriske fladhalede melorm’s liv under tundraen….

Meeeeeeeen så kom vi til nummer 10.. eller deromkring og så skete det.

Flashen var klar, ballonen lå fast, fingeren på udløseren, skruetrækkeren i hånden…….

Fuuuuuuuck det er et fedt billede!! Hvis jeg selv skal sige det og det skal jeg, for nu har jeg stået i næsten en time, drivhamrende våd og med fiasko på fiasko og så kommer det billede jeg har ventet på. Fedt fedt fedt!

Jeg helt oppe og køre, nu var det pludseligt ikke så træls og fylde de balloner, så nu fyrede jeg bare til den. Jeg blev efterhånden bedre og bedre til at afstemme prikket til ballonen med det rigtige tidspunkt lige hvor effekten var der.

En mere!

Ballon klar!


Og PUF! Sejt!

Her kan jeg så lige forklare hvad der sker. Når ballonen springer, forsøger den at trække sig sammen til dens oprindelige størrelse. Da vand ikke kan presses sammen bliver “ballonhuden” nødt til at følge vandets form og det går så sindsygt hurtigt at tyngdekraften som er 9,82 ms i 2. (NØRD) ikke kan nå at trække vandet ned og så “hænger det bare der” fysik er for cooool!! 🙂

Nå men nok ævl, her er en til.

Det ser helt vildt fedt ud med “bombekrater” der er rundt om nålen.

Nå men jeg havde desværre ikke flere af de runde balloner, så jeg måtte prøve med de aflange – eller det vil sige at min søn på1½ år ikke havde flere balloner, fordi far har ødelagt dem. Det kommer han sikkert til at tude over i morgen, men, men, “survival of the fittest”, se det er opdragelse!


Sådan ligger de. Klar til punktering!


Og så lige den sidste, så skal jeg nok runde af.

Salute!!

Her er lige et billede af opsættet. Jeg må beklage den ufatteligt dårlige kvalitet. Det er taget med min kærestes Pentaxpislommekamera og jeg kunne ikke se bagpå skærmen hvor dårligt billedet egentlig var, for skærmen er kun én pixel i opløsning (seriøst!).

SB-800 (med kabel til kamera)  i øverste venstre hjørne lige over ballonen (sidder fast med en Aldigrip). En (et? hmm) tripod påmonteret en acrylplade. Tripod med D300 med standard 16-85 vr objektiv. Meget simpelt.

Som sagt gælder det bare om at være heldig. Jeg holdt bare udløseren nede og tog 6-10 billeder mens jeg punkterede ballonen og håbede at jeg billedet ramte lige i det splitsekund at det så fedt ud. Hvis i skal prøve det selv, så sørg for at have en masse balloner så i kan få det helt tunet rigtigt ind med lys og det hele.

Hvis i får nogle fede og sjove billeder, så må i meget gerne skrive et link hvor vi kan se dem.

Hvis i har nogle kommentarer eller spørgsmål så fyr løs! Eller hvis i har nogle skøre ideer vi skal prøve så sig bare til 🙂

Tak fordi i kigge med.

Relateret indlæg

15 Kommentarer

Catarina august 11, 2010 - 7:19 am

For filan da nogle fede billeder og specielt det hvor man ser både ballon og vand nr. 4 må det være. 🙂

En tigtig fed idé, den vil jeg da prøve en ad dagene. 🙂

Besvar
Brian august 11, 2010 - 7:48 am

Det cool det der Kasper..

Det er det vi skal næste gang vi mødes…

Smadre ting!

Vi må lige samle ting ind også se hvordan det ser ud når det bliver sprunget i luften!

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk august 11, 2010 - 8:26 am

Hej Catarina. Mange tak for kommentaren 🙂 Ja det ser mega cool ud og jeg hoppede rundt om mig selv da det lykkedes og husk forresten at vise os billederne når du har leget lidt 😉

# Brian. Jeg tænker flåede tomater, øldåser, glasflasker osv 🙂

Besvar
Bornholmeren august 11, 2010 - 9:03 am

Fed ide, men for at gøre det lidt mere nørdet 😉
http://www.hiviz.com/tools/triggers/triggers1.htm

Har selv flere gang være igang med at skulle købe ind til disse (både Sound og photogate), men så har en IC ikke været på lager også har jeg “glemt” det igen.

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk august 11, 2010 - 9:11 am

# Bornholmeren. Mange tak 🙂 Jeg har nemlig godt set de forskellige metoder til at gøre denne process nemmere, men det jeg synes var fedt var at man kunne gøre det helt uden hjælpemidler, men derfor er man vel grejfreak alligevel 🙂 jeg skal selvfølgelig også have mig en trigger engang 🙂

Besvar
Mads august 11, 2010 - 5:43 pm

Det er super super sejt det der Kasper! Hvor er det nogle super fede billeder 🙂

Men jeg ser nu også frem til dit indlæg om “den sibiriske fladhalede melorms liv under tundraen” 😉

Jeg er klar på at smadre ting næste gang. Tror det kunne være cool at skyde på dåser fyldt med vand/kaffe/cola/tændvæske som rammer ild???. Jeg hører lige den gamle, om han ikke har en riffel vi kan låne!

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk august 11, 2010 - 6:46 pm

ooooooooohhh TÆNDVÆSKE OG RIFFEL!! det lyder som en af de helt gode fantasier vi mænd har nogle gange 🙂 Genial ide Mads og tak for kommentaren.

“den sibiriske fladhalede melorm” er faktisk et ganske spændende lille dyr (hvis det fandtes)men jeg tror vores blog ville visne hen og dø hvis jeg begyndte på den slags, men jeg skal fortælle dig ALT om den næste gang vi mødes 🙂

Besvar
Brian august 11, 2010 - 6:51 pm

Prøv lige og hør, i snakker da ikke om Zoophobas sibiriensis, uden at ringe til mig??

Far er skuffet!

Besvar
Mads august 11, 2010 - 7:01 pm

undskyld 🙂

Besvar
Søren Skovsgaard august 12, 2010 - 6:44 pm

Hej

Jeg så et engelsk fotoblad forleden, hvor de også havde leget med det samme, men her med en sound trigger og taget et billede af et æg, som de skød på – det så ganske fedt ud.

Besvar
Lasse Lykke august 18, 2010 - 3:22 pm

Hey gutte.
Super fedt, er bestemt noget jeg godt kunne finde på at lege med, måske kombinere det ind, med en person.
Chase Jarvis, lavede samme nummer, med hans elements serie. Tror jeg nok den hedder. 🙂

Lige et spørgsmål med på vejen. Hvordan har i kunne sætte lukketiden på 1/8000? – Nu tænker jeg lidt at jeg kun kan få den op på 1/160 og 1/250 som det maksimale. Eller er det alt rigeligt til at nå at fange ballon eksplosionen? 🙂

Lasse Lykke

Besvar
Brian oktober 19, 2010 - 3:04 pm

Hej Lasse..

Jeg tror den nemmeste måde at besvare dit spørgsmål på er ved at linke til disse to indlæg.

https://fotomalia.dk/blog/high-speed-flash-del-1/
https://fotomalia.dk/blog/high-speed-flash-del-2/

Håber det giver det svar du ledte efter!!

Brian

Besvar
Raindrops keep falling….. | Fotomalia.dk august 19, 2010 - 2:43 pm

[…] kører nemlig lidt videre med det highspeed fotohalløj jeg startede på i sidste uge. Denne gang med vand – igen, men dog i lidt mindre mængder – faktisk i meget små […]

Besvar
Jacob Almtoft oktober 19, 2010 - 9:27 am

Jeg byggede en lydtrigger ud fra tegninger på nettet. Mørklæg rummet, åbn lukkeren… bang/klik og billedet er i kassen. Hvis man skal finjusterer tidspunktet flashglimtet går af på, justerer man bare mikrofonafstanden. 34 cm = 1 ms.
Største problem var faktisk at få de “sene” billeder, da de fleste af billederne viste en nål i en ballon…

Besvar
Søren Skovsgaard oktober 20, 2010 - 6:47 pm

Hej Jacob

Har du stadig linket?

Besvar

Smid en kommentar til os