Nye batterier – Eneloop

af Brian - fotomalia.dk

Jeg har fået en ordenlig omgang nye genopladelige batterier, Kasper har længe plapret om hvor fantastiske hans Eneloop batterier var, så jeg tænkte at nu måtte jeg også hellere prøve dem. Men jeg skulle selvfølgelig finde en eller anden måde at overgå ham på, så jeg har ikke bare fået de almindelige …

Mine er nemlig fuld af farver, en pakke indeholder 8 batterier, alle med hver deres farve – Det sku lidt smart!

Jeg har nemlig købt fire pakker og har altså 8 sæt farvede batterier til mine flash.

Hvorfor Eneloop?

Eneloop batterierne er et hybrid batteri, som udmærker sig ved at have alle de gode egenskaber fra både genopladeligebatterier og engangbatterier. Det vil med andre ord sige at de både er hurtige og kan lades op, men kan også holde på strømmen i rigtig lang tid. Faktisk kommer batterierne opladet fra fabrikken (Opladet med solenergi – sejt)  og er altså klar til brug lige så snart du tager dem ud af pakken.

Jeg er virkelig spændt på at prøve dem selv, og skifter primært til dem fordi at jeg syntes at mine gamle genopladelige afladede mega hurtigt når de bare lå i fototasken. Jeg var faktisk nød til at oplade dem op til hvert fotoshoot.

Preview

Jeg har kun lige pakket batterierne ud og prøvet dem første gang, og jeg kan kun sige at indtil videre virker de. Som sagt er de jo opladet fra fabrikken i og på denne opladning har de klaret en hel nat i min SB800 i remote, det svare til hvad mine gamle Panasonic 2300mAh kunne efter en opladning. Det er da meget godt lige ud af boksen.

Batterierne er i lækre farver, og her en fed finish så indtil videre er jeg super tilfreds.

Jeg skal nok lave et indlæg om hvordan de virker, når jeg har brugt dem lidt mere., men hvis der er nogen af jer der allerede bruger dem vil jerg da gerne høre jeres mening.

Relateret indlæg

20 Kommentarer

Catarina august 10, 2010 - 7:24 am

Det er første gang jeg synes at batterier ser fede ud og at jeg ligefrem får lyst til at eje dem selv. 😉

Besvar
Brian august 10, 2010 - 7:31 am

He he..

Ja jeg syntes også de er rigtig fede.

Se Kasper, Catarina syntes mine batterier er federe end dine – ha

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk august 10, 2010 - 8:23 am

Hov hov…! Nu vil jeg lige pointere at Catarina ikke har set mine batterier og hvis hun havde var jeg helt sikker på at hun bedre kan li’ den minimalistiske hvide stil som mine batterier har.- ha ha

Jeg har ligesom mange andre jagtet batterier med flest mulige milliampere og til flest mulige penge. Det er helt slut for mig nu, der er kun et batteri der duer og det er Eneloop! Uanset hvad de andre producenter skriver om deres batterier, passer det ikke. 2700 milliampere er reelt 2000 milliampere når du skal bruge dem, men ved Eneloop er 2000 milliampere ALTID 2000 milliampere, det er genialt.

Jeg vil gerne lige se en håndsoprækning på dem som synes at Brians batterier er lidt for tøsede med de farver?

Besvar
thomas august 10, 2010 - 9:14 am

Hej brian

De ser fede ud, hvor har du købt dem henne ?

/Thomas

Besvar
Bornholmeren august 10, 2010 - 9:51 am

He he, interessant har haft nettop kik på disse farvede Enelop, her efter anskaffelsen af min 3. SB-900. Men tænkte igår at jeg nok alligevel ikke fik bestilt dem, så købte 6×4 AA Duracel i bilka til 99kr.
Men ud fra din og åbenbart Kasper hånelige anbefalinger, smuttede der 4pk farvede + en Ansmann Energy 16 lader i kurven og fik trykket “bestil” på batteribyen.dk

Har flere GP 2500mA liggende, men bruger dem aldrig da jeg “glemmer” at oplade dem, så jeg prøver at købe alm. Duracel Puls når de er på tilbud da de holder en hel del længere end de genopladelige. Men forhåbentlig er dette kun en æra, med indkøbt af de enelope :o)

Besvar
Bornholmeren august 10, 2010 - 9:57 am

Når vi er ved Batterier.

Jeg bruger batterier af typen CR123 3V (små runde batterier, tidligere brugt til de Analoge kameraer) til mine SB-R200 flashes og SU-800 commander.

Købte et større parti hjem for et års tid siden, men har 20 stk som ligger i uåbnet kasse.

De hedder Panasonic CR123 3V Photo Lithium og der er en “best before” til 2018.

35kr pr stk. afhentet
kan kontaktes på tintin8900@yahoo.dk

Besvar
Søren Skovsgaard august 10, 2010 - 10:43 am

Hej

Jeg har også selv købt de første par sæt Eneloop batterier, og synes også de virker fint, og som Kasper siger, så tror jeg heller ikke det faktum at de er på 2000 milliampere betyder det store, og det er fedt at de holder strømmen – så jeg er ved generelt at skifte til eneloop i alle sammenhænge hvor jeg bruger batterier i huset – så de bliver brugt i takt med at mit lager af alm. batterier bliver brugt.

Mht. farverne på Brians batterier, så er nogle af farverne jo meget fede, og den tøsede venstre side kan han jo give til Catarina – hvis han frygter mobning.

Kasper, måske du skal ombygge Brian’s flash, så batterihuset bliver gennemsigtigt så han kan se sine farvede batterier 🙂

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk august 10, 2010 - 11:05 am

# Søren.

HA ha ha ha 🙂 Mange tak for opbakningen og det var en rigtig god ide med det gennemsigtige batterihus, hvad siger du Brian? – he he 🙂

Besvar
Brian august 10, 2010 - 12:57 pm

Hov Hov.. nu syntes jeg lige vi skal tilbage på sporet her.

Jeg syntes mine batterier har nogle flotte farver, og det er meget praktiske. Hvis Kasper syntes at nogle af farverne er tøsede, så er det nok fordi at han er lidt i konflikt med hans seksualitet, manden sover jo også i natkjole!

Besvar
Brian august 10, 2010 - 2:01 pm

How Thomas, havde lige overset dit spørgsmål.

http://www.batteribyen.dk

Besvar
Søren Skovsgaard august 10, 2010 - 2:41 pm

Spøg til side – jeg kan selvfølgelig godt se det smarte i at du derved får 8 farvede sæt. Da du købte dem, fulgte der så også de små plastikbokse til at opbevare og holde styr på batterierne med, ligesom man får når man køber de hvide af slagsen? Ved godt det er en lille ting, men rigtig rart at have dem til at holde styr på batterierne så de ikke bare ligger og flyder.

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk august 10, 2010 - 7:29 pm

Du lovede du ikke ville fortælle det Brian….

Med hensyn til batteriopbevaringsbokse, så har jeg grønne bokse til opladede batterier og røde bokse til brugte batterier, så kan jeg altid holde styr på hvilke der hører sammen og hurtigt danne mig et overblik over hvor mange batterier der er klar til brug.

Besvar
Mads august 10, 2010 - 9:23 pm

ok fra nu af har i ikke lov til at kalde mig nørd længere – for i har da lige slået rekorden, med fotomalias længste diskussion omkring…batterier 🙂

PS: Jeg synes også de er fede – men det er nu mest pga. farven 🙂

Besvar
Brian august 10, 2010 - 9:47 pm

JA det er godt Mads også en mad der tør sige sin mening og kan se når noget er fedt..

Besvar
Jacob Almtoft august 10, 2010 - 11:24 pm

Har en smart boks hvor batterierne står op i… vender de + op er de friske, vender – op er de flade.

Eneloop er meget standhaftige. Efter små 2 mdr. i tasken havde batterierne stadig rigeligt power til et bryllup med omkring 100 flashudladninger. Normalt lader jeg dog hele dynen op inden en fotoopgave.

Smart med farverne… vi dødelige har bare mærket sættene 😉

Besvar
Catarina november 4, 2010 - 12:43 pm

[…] august havde Fotomalia.dk et indlæg om genopladelige batterier. Den erfaring jeg (faktisk os alle her i hustanden) har omkring genopladelige batterier er ikke […]

Besvar
Kasper vissing november 19, 2010 - 7:46 am

Hey Guys & Girls.

Vedr. Batterier, har i set dem der hedder Uniross 2700Mah??

http://www.auroragroup.eu/shop/data/downloads/BatteritestiTAENK.pdf

Besvar
Brian november 19, 2010 - 7:47 pm

Hej Vissing

Jeg har ikke selv brugt Uniross, men jeg kender flere der har skiftet dem ud med Eneloop.

– det der er Eneloops styrke er at de ikke aflader lige så hurtigt som andre genopladlige batterier, det vil sige at de virker selv om de har ligget i tasken længe, og det er smart!

I tænks test ser det ikke ud til at de har taget højde for at batterier ofte ligger længe (2-3uger) i mellem brug.

Før mine Eneloop havde jeg Panasonic 2600mAh som også var med i testen, og jeg ville aldrig bytte tilbage.

Eneloop styre – køb dem og du fortryder det ikke.

Besvar
Carsten Egevang februar 3, 2014 - 9:56 am

Nu har jeg på baggrund af Brians anbefaling også hoppet på Eneloops farverige vogn – det skal blive spændende at se hvordan batterierne performer ved lave temperaturer på Grønland!
Tak for tippet, Fotomalia – keep up the good work!

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 3, 2014 - 4:46 pm

Fedt!

Ja det bliver spændende at se hvordan de klare det kolde element – det har jeg meget lidt erfaring med 😉

Og tak for kommentaren – vi skal prøve !

Besvar

Smid en kommentar til os