FotoMalia´s læsere er nogle tøsedrenge…

af Brian - fotomalia.dk

Resultaterne taler for sig selv, og der er ingen tvivl – vi er allesammen nogle tøsedrenge!

Men måske det er godt nok?

 

BACKUP AF BILLEDER

For et par dage siden lukkede vi ned for vores seneste “bruger-undersøgelse”. Undersøgelsen gik ud på at finde ud af, hvordan I derude arbejder med backup af billeder.

Backup er og bør være en væsentlig del af nutidens workflow, uanset om man er glad amatør, ivrig entusiast eller hærdet professionel – vi skal alle passe godt på vores billeder, og det er der en hel del tjenester der kan hjælpe os med.

Men hvordan forholder det sig egentlig – hvordan forholder FotoMalia´s læsere sig til deres billeder, og hvordan passer de på dem?

 

backup af billeder

 

 

TØSEDRENGE

Ikke så overraskende så viste det sig faktisk, at hele 73% af FotoMalia´s læsere syntes at Backup er ret fornuftigt, og det kan vi da kun være 100% enige i. Mere overraskende, så viste det sig til gengæld at hele 7% af læserne mener at Backup er for tøsedrenge? – Hmm det må være den modige del af læserne..

 

Også en anden ting stikker lidt ud i undersøgelsen – 6,5% af læserne laver backup, ved at gemme to versioner af deres billeder på samme harddisk…. Det må nok siges at være en ret skrøbelig måde at lave backup på, og jeg vil da anbefale denne gruppe at overveje en anden løsning.

 

Den eksterne harddisk er uden sammenligning den mest populære løsning med hele 64%, og herefter kommer den nye dreng i klassen “Online Backup”.

 

LACIE 2 BIG

Personligt ligger jeg mellem de 64%, med en ekstern løsning.

backup af billederJer er vild med Thunderbolt løsningen – ja det er dyrt, men for filan det går stærkt, og hvor er det fedt, at man kan serieforbinde hardwaren på den måde!

 

Jeg har to Lacie 2big 6TB thunderbolt harddiske, som jeg manuelt holder nogenlunde in sync, den ene arbejder jeg på hjemme, og den anden på job. På den måde er jeg også sikret imod brand og indbrud, men det er ikke optimalt at holde dem synkroniserede manuelt!

Jeg har tidligere lavet et indlæg omkring harddiske og deres hastigheder – tjek det ud hvis du er til dens slags nørderier

 

ONLINE BACKUP

Jeg har, som I kan se, ikke selv fundet den rigtige løsning i forhold til online backup, men der er ingen tvivl om, at det bliver fremtidens løsning – eller måske den allerede er her?

Hvis du kender en god service som fungerer uden at komprimere dine filer, så smid lige en kommentar, jeg er sikker på, at der er rigtig mange der vil sætte stor pris på det!

Tak fordi du kiggede med!

 

Relateret indlæg

4 Kommentarer

Anja Robanke december 21, 2014 - 11:54 am

Jeg har jævnligt snakken med venner, bekendte og kollegaer omkring det med backup. Og jeg er en af dem, der tidligere har mistet ting fra en ekstern harddisk, så jeg kører dobbelt nu. Jeg lægger alt over på min eksterne 3TB harddisk og så backer jeg op med BackupBob online til kun 299 kr. om året for ubegrænset plads og alle de computere mv. jeg ønsker. Det er enkelt og smart. Og du har mulighed for en app til din iPhone, så du kan komme til dine filer derfra også. I kan læse mere om det inde på: http://www.backupbob.com/da_dk/Default.aspx
Der findes helt sikkert andet smart, men det var lige min egen erfaring herfra 🙂
Glædelig jul 🙂

Besvar
Mick Johansen december 21, 2014 - 1:17 pm

Ligesom Anja har jeg også mærket smerten ved at miste data, så er blevet en smule paranoid efterfølgende. Når jeg kommer hjem fra et shoot, lægger jeg samtlige RAW-billeder ind i Lightroom, hvor billederne kopieres til min eksterne disk. Ved at lægge dem ind i Lightroom med det samme, er der en form for validering af data i og med at Lightroom udtrækker data til generering af previews (på et nyt shoot vil jeg altid generere std, 1:1 og Smart Previews med det samme) og jeg får dermed en visuel indikation af, om der er gået noget galt under kopieringen (har tidligere oplevet delvist syge data ved brug af en defekt kortlæser). Når jeg er overbevist om at kopieringen er gået godt, kopieres de nye mapper til min server, hvor jeg bruger JottaCloud til at synkronisere data til nettet. Med mine nuværende ca 4TB RAW-filer kræver det en ret hurtig linje, og her er jeg glad for at Stofa leverer 150/15Mbit til mit område. Har stadig våde drømme om fibernet, men den dag kommer vel… Udover dette, synkroniserer jeg engang imellem min eksterne harddisk til en anden ekstern harddisk som jeg tager med på arbejde.

Der er ret mange cloud løsninger at vælge imellem, men jeg har valgt JottaCloud pga flg:
– Data lagres i Norge, så der er “hul igennem”. Min linje er den begrænsende faktor
– JottaCloud giver mulighed for en arkivfunktion, hvor data aldrig bliver slettet
– “Unlimited” abbonnement med ubegrænsede enheder. Dvs der bliver også taget backup af min kones bærbar, min bærbar, mobiltlf osv. Koster ca 50-60kr pr md.
– Klient der kører under Windows, OS X, Android osv. Og klienten æder kun ganske få ressourcer.
– Simpel non-bloated GUI. Tilføj de mapper du vil have kopieret og voilá

Eneste ulempe imo er at de har indført en “fair use” politik på ca 10TB – hvilket jeg allerede havde overskredet inden de indførte den 😉 Så må man jo rydde op..

Har prøvet et antal andre løsninger fra de “førende” firmaer på nettet, men der har altid været problemer af den ene eller den anden slags. Jeg har ingen aktier i JottaCloud, synes bare de leverer et fantastisk produkt til prisen 😉

Mvh Mick

Besvar
Keld Sørensen december 21, 2014 - 1:40 pm

Jeg bruger time machine på Mac til at tage back up en gang i timen, på en ekstern harddisk.og ca en gang om måneden tager jeg et ekstra bak up på en anden eksterne disk der bliver opbevaret uden for huset i brand sikre omgivelser..: Kald mig bare tøsedreng, jeg ved godt hvem der griner sidst 😉

Besvar
Backup af billeder marts 11, 2015 - 8:34 pm

[…] har Brian skrevet lidt omkring backup af billeder, og jeg erkender blankt, at jeg er en tøsedreng. Derfor vil jeg over det næste […]

Besvar

Smid en kommentar til os