Analyse this!

af Brian - fotomalia.dk

Jeg har tidligere opfordret til at analysere andre fotografers billeder, for selv at udvikle sig og blive en dygtigere fotograf.

I dag sætter jeg et af mine egne billeder op til analyse, og jeg er spændt på at se, om i kan gennemskue teknikken bag dette billede!

Professerens hytte

I forbindelse med årets brochure, har jeg igen i år været igang med at lave lidt nye billeder i regnskoven, og et af de billeder jeg har lavet, var fra sidste års nyhed; nemlig Jungle professerens hytte!

Mine egne tanker med dette billede var; at jeg gerne ville have en meget høj detalje rigdom i billedet, og man skulle gerne føle at man kan gå på opdagelse i alle professerens sager – eller ihvertfald blive lidt nysgerrig på hvad der gemmer sig i hans hytte.

Tryk på billedet for at få en større version!

Jeg vil ikke give de helt store hits, men jeg har ikke fjernet Exif-data, så der kan i hente lidt info hvis i mener det er relevant!

Analyse!

Nu håber jeg at der kommer rigtig godt gang i kommentarene, og jeg håber at der er en masse der vil lege med, for det gør, at der er flere der lærer noget af, hvad vi hver især kigger efter.

I må meget gerne komme med et bud på, hvordan billedet er lavet, og hvad der er brugt af grej, efterbehandling og ikke mindst jeres mening om billedet!

Der findes ikke nogen dumme kommentarer ( kun Kaspers ), så hvis du har noget på hjertet, så smid dine tanker i en kommentar – også selv om du ikke plejer at kommentere!

Jeg glæder mig til at se jeres bud!

Relateret indlæg

7 Kommentarer

Jacob januar 15, 2012 - 7:44 pm

det ligner 5-15 eksponeringer med en flash, hvor du så har sat det sammen i PS. 🙂

Just me 2 cents..

Besvar
Henrik vind januar 15, 2012 - 8:20 pm

Ultra widvinkel med lille blænde og ja, en del forskellige billeder der er lagt sammen , lyset er forskelligt på alle dimserne – må en en enkelt blitz der er flyttet rundt?

Og HDR i PP.

Besvar
Kasper - fotomalia.dk januar 15, 2012 - 8:26 pm

Jeg tror du har brugt mindst 4 flash.
én bagfra oppe, én foran lidt mod kameraet, én bagved stenen til at oplyse køkkenet og én ude bageved til at oplyse “bagangen.
.
Jeg tror måske også du har lagt et par billeder sammen, men jeg er ikke helt sikker.. Og hvis du har, kan det kun være Mads der har gjort det – på grund af kvaliteten!
.
Hey!!! Ingen dumme kommentar denne gang! – Ej ok… En høne, en and og en præst kom ind på en bar… ej nu holder jeg..

Besvar
Lars Holmgaard januar 15, 2012 - 8:54 pm

Jeg tror du har sat et intervalometer på kameraet, som tager et billede hvert 10. sekund og så har du flyttet din flash (monteret i softbox) rundt mellem eksponeringerne og til sidst lagt alle billederne sammen i Photoshop mens du justerede intensiteten af hvert enkelt billede.
.
Kameraet har selvfølgelig været på stativ og så har du masket dig selv væk fra billederne. Jeg kan ikke se exif (du skrev du ikke havde fjernet den?) men jeg vil tro du har en relativt lang lukkertid for at forholdet mellem flashen og det ambiente lys ikke er alt for stor. Og så kunne jeg faktisk også godt forestille mig du har lavet 2-3 eksponeringer med forskellig lukkertid og uden flash, som du har lavet et basis HDR billede ud fra, hvor du så lægger de enkelte flash eksponeringer oven i.
.
Sådan ville jeg lave det lækre billede.

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 16, 2012 - 7:27 pm

I er sku ret skarpe, og ja det er mange billeder klippet sammen, hver i sær eksponeret med flash forskellige steder i billedet!
.
Men der er inge HDR – eller det er det je, men ikke i den normale form!

Besvar
Henrik vind januar 20, 2012 - 7:41 pm

Unormal HDR!
Det var naturligvis det vi mente 🙂

Besvar
Jonas marts 22, 2016 - 10:11 pm

Det kan man vel kalde flash eller light-stacking

Besvar

Smid en kommentar til os