60 kg anakonda mellem benene!

af Brian - fotomalia.dk

Ja, det er nok de færeste der kan prale af det, men det var ikke mindre end hvad min gode kollega Kristian kunne forleden dag…. Nogle dage er det bare fedt at være fotograf, og andre dage er det bare mega, kolo-enormt, psyko-kodylt, klap-i-hænderne og hop-på-stedet, mega-fedt at være fotograf – denne dag var en af de sidste…

JEG HAR EN IDE!

De bedste dage starter ofte med denne sætning, og det gjordet denne også – min kollega, dyrepasseren Kristian, havde fået en idé til et pressebillede vi skulle lave.

Pressebilledet skulle bruges til at fortælle om, at vi hver lørdag her i november vejer vores største kvælerslanger for at se, om de holder deres vægt. Denne årlige begivenhed, er efterhånden blevet en tradition i Regnskoven, og vores gæster syntes det er en rigtig spændende aktivitet at se, og være med til, når det sker.

Kristians idé var et billede, hvor man tydeligt kunne se den grønne anakondas enorme størrelse i forhold til ham og hans (lad os bare være ærlige) mindre muskuløse krop. Billedet skulle tages i anakondaens naturlige miljø, vand, så Kristian var altså nødt til at hoppe i vandet til den akvatiske kvæler. Han havde ikke en gennemtænkt plan eller havde nogen anelse om, hvordan billedet skulle tages – han havde bare en god idé!

FÆLLES INDSATS

Når man arbejder med dyr der er potentielt farlige, skal der ikke tages nogen chancer, og derfor fik Kristian og jeg lagt en plan for, hvordan vi kunne få det ønskede billede. Efter hele 7 min. planlægning var vi igang og Kristian, nu iført meget stramme vaders, stod klar i det lunkne vand, med to MEGET store anakondaer svømmende rundt om hans MEGET tynde ben.

Det viste sig dog desværre hurtigt, at det kun var den ene anakonda der var samarbejdesvillig og derfor valgte vi at nøjes med denne. Med lidt hjælp fra en af dyreafdelingens dygtige elever fik vi efter lidt besvær manøvreret anakondaen på plads, og vi fik billedet i kassen!

Vores billede blev sendt med en pressemeddelelse rundt til de lokale medier, og man må sige, at der var stor interesse for den årlige vejning – både DR, TV2 Østjylland og P4 var faktisk med under vejningen!

Se TV2 ØstJyllands indslag fra vejningen her

NØRDEINFO

Der er brugt 3 SB900 til belysning – to bag Kristian og en forfra fra venstre side. De to bagerste speedlights er placeret over vandets overflade, og skaber derfor  lys-spillet på bunden af anlægget, den forreste oplyser slange og fisk (fiskene var selvfølgelig også planlagt).

For at forstærke Anakondaens størrelse valgte jeg at bruge en 14-24mm vidvinkel på 14mm på mit D4.

Hele shootet, inklusiv planlægning og oprydning, tog cirka en time.

 

Relateret indlæg

14 Kommentarer

Kurt Hansen november 26, 2012 - 11:13 am

> … og hans (lad os bare være ærlige) mindre muskuløse krop.

Klam fætter. 😉

Besvar
Kasper - fotomalia.dk november 26, 2012 - 11:23 am

Det er helt korrekt, han er en mega klam fætter ham Kristian!
.
Fedt sat op og fede billeder Brian. Man får dog ikke helt den rigtige fornemmelse for størrelsen, da Kristians ben nok nærmere svarer til en 5 årigs..

Besvar
Søren Skovsgaard november 26, 2012 - 11:37 am

Fedt billede!!!

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 26, 2012 - 7:17 pm

Takker…

Besvar
Kristian med de flotte ben november 26, 2012 - 6:33 pm

Kasper, har du ikke en fræser du skal have placeret i hånden…. Igen 🙂
Når det så er sagt, så er det faktisk ikke mine ben, men stænglerne fra de åkander der vokser i anlægget 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 26, 2012 - 7:18 pm

Der var faktisk flere gange hvor jeg slet ikke kune se dine ben – hvis de lige står i den rigtige vinkel er de faktisk stort set usynlige..!
.
Men en hyggelige morgen det var det!

Besvar
Kasper - fotomalia.dk december 1, 2012 - 12:58 pm

Du er så venlig som du altid har været Kristian!
Nu jeg kigger nærmere på billedet, kan jeg godt se at det er visne åkander!

Besvar
Lars Holmgaard november 26, 2012 - 6:51 pm

Det er et übercool billede, men jeg skulle saddandæleme ikke nyde noget af at stå i det vand!

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 26, 2012 - 7:20 pm

Takker – du er da ellers gammel slange mand??
.

Besvar
Lars Holmgaard november 26, 2012 - 9:21 pm

Jep, men godt nok ikke i den kaliber! Træpython, tæppepython, kongepython, trynesnoge og mexicansk bjergkongesnog har jeg haft (af slanger), men der er sgu langt op til 60 kg… det vejer min hund sgu!

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 26, 2012 - 9:38 pm

Det er altså en stor hund… tror der skal omkring 10 af min hund til en af din..

Besvar
Lars Holmgaard november 26, 2012 - 9:39 pm

Det er bassen her:
http://www.tapetet.dk/2md

Besvar
Jon Detlefsen november 28, 2012 - 10:20 pm

Hvornår hopper du selv i vandet, Brian? På med snorkel og undervandshus, og så er det bare med at lave de syge nærbilleder af den smukke anakonda, uden der er glas imellem… 😉

Besvar
Kollegaens testikler på spil… | FotoMalia august 9, 2013 - 3:32 pm

[…] på FotoMalia har vi jo længe vidst at Kristian er støbt med en jernmand i maven, det beviste han til fulde sidste gang vi havde ham i vandet – men i dag var der vist ingen fare for at komme til […]

Besvar

Smid en kommentar til os