5. dag og sidste chance!

af Brian - fotomalia.dk

Nu er der efterhånden kommet en hel del billeder til i vores lille leg, og der er faktisk også kommet rigtig godt gang i kommenteringen – super fedt!

I dag er det sidste chance for at lege med!

VEJEN TIL BEDRE BILLEDER!

Jeg tror, at to af de vigtigste ting for at man udvikler sig som fotograf, er positiv feedback og konstruktiv kritik! Den positive feedback er med til at motivere, og giver en ny energi til at forsætte med at arbejde og kritikken kan give retning.

POSITIV FEEDBACK

Udfordringen ved den positive feedback er i mine øjne, at man bliver mere og mere kræsen/forvænt for, hvem der skal give denne feedback. I starten er ens famile fin, det motiverer at de roser ens billeder, og man holder motivationen oppe. Men efter noget tid er deres feedback ikke længere nok, man har brug for mere! Herefter søger man andre græsgange, og på et eller andet tidspunkt når man et punkt, hvor det begynder at blive sværere at finde feedback der giver samme motivation.

KONSTRUKTIV KRITIK

Ligeledes kan det også være en udfordring at finde den rigtige form for kritik, da det kan være stærkt demotiverende, hvis den ikke er konstruktiv. Ud over, at man skal finde den rigtige kritik, er det også meget vigtigt, at man selv er åben og imødekommende over for denne kritik, og at man formår at bearbejde den på en måde så man lærer noget.

En fotoworkshop er et rigtig godt sted at udvikle sig – her er der rig mulighed for både positiv feedback og konstruktiv kritik.

Når man finder den rigtig positive kritik er der virkelig mulighed for at rykke op i sin udvikling, og man har rigtig god basis for at blive bedre til det man ønsker!

Det var mit ønske, at denne uge kunne give folk en mulighed for at vise deres billeder, få lidt positiv feedback, og måske være så heldig at få lidt konstruktiv kritik – så der var grobund for udvikling!

Jeg synes, der har været rigtig godt gang i indlæggene, og jeg synes det er rigtig fedt med alle de gode billeder der er kommet ind. Nu vil jeg bare opfordre til, at folk kommer helt ud af deres sofa og giver de modige fotografer noget af det der kunne rykke på udviklingen!

TILBAGE TIL LEGEN

Da jeg, for efterhånden nogen år siden, havde fotograferet i nogen tid, havde jeg et ønske om, at vise nogle af mine billeder frem – der var selvfølgelig familie og venner, men deres feedback var på et tidspunkt ikke længere nok, og jeg ville gerne, at mine billeder kom ud og blev set af flere…

Det er faktisk med afsæt i denne følelse, at vi her på FotoMalia over de næste 5 dage sætter gang i et lille projekt – Projekt: “Dagens billede”.

Projektet går i alt sin enkelthed ud på, at vi hver dag laver et indlæg, hvor bloggens brugere (altså dig!) kan oploade ET billede til dagens galleri – dette billede vil så ligge til frit skue for FotoMalis 4-500 daglige besøgende, som frit kan kommentere og/eller bare nyde netop dit billede!

Der er ingen præmier at hente – max lidt street kredit, og man behøver ikke at lægge et billede op hver dag for at være med, men hvis man har lyst til at dele et af sine billeder med en masse andre fotointeresserede, så har man muligheden!

BILLEDERNE

Der er som udgangspunkt ingen krav til billederne, de kan være nye, gamle, eller bare en kreativ vinkel på hverdagen optaget med din mobil – der er som sagt ingen grænser, andet end man er begrænset til ET billede om dagen, og at det skal være et billede som man ønsker at vise frem!

Billedet oploades i galleriet, sammen med sit navn, en kort beskrivelse af hvad, hvor og hvornår billedet er lavet!

GALLERI

Henunder kan du oploade dit billede, samt se alle de billeder der er lagt op!

– Vores plugin driller os, så selvom det måske ser ud som om at dit billede ikke er indsendt, så ligger det omme bagved, og vi skal nok få det med i galleriet 🙂

[ngg_uploader id=39]

 

[nggallery id=39]

Nu håber vi, at du har lyst til at lege med, og vi glæder os til at se en masse spændene billeder!

KOMMENTARER

Alle er selvfølgelig meget velkomne til at kommentere på “Dagens Billeder”, og som altid glæder vi os til at høre på konstruktiv kritik!

Nu håber jeg sku bare, at der er nogen der har lyst til at lege med, ellers bliver dette muligvis den kedeligste uge på FotoMalia – altså lige efter den hvor Mads slettede hele bloggen!!!

Relateret indlæg

11 Kommentarer

Brian - fotomalia.dk november 9, 2012 - 3:48 pm

Nå jeg tænkte at jeg også lige ville smide en kommentar, for hvor er det fedt at se så mange der har ville lege med!

Jeg vil ikke komme med en kæmpe lang smøre til hvert billede, men i stedet komme med mine første indskydelser!

Henrik Bay (Dansk sommer) – Fantastisk udtryk!
.
Michael Edelfeldt (dug) – Dejlige farver, og god stemning!
.
Søren Brøndum (vejlbo mose) – Dejlig spejling, og jeg kan godt lide at du har taget noget forgrund med, måske billedet havde virket endnu bedre hvis der var mere med?
.
Michael Edelfeldt (mere dug) – Du er da vild med dug! Dejligt enkelt, jeg kan ikke rigtigt finde ud af hvad jeg syntes om din komposition?
.
Anders Dahl Tollestrup (test af D800) – Fed stemning, lidt forstyrrende hoved, dejligt med sprøjtet…
.
Helle Ibsen (Fugle hus) – Dejligt at du fik fanget den mystiske gæst, men jeg mangler lidt kontakt til motivet.
.
Mads (Atrium) – Dejligt abstrakt, gode former og alt i alt et kreativt skud fra telefonen
.
Søren Brøndum (vejlbo mose 2) – Er horisonten vandret? Dejligt med landskabs billeder i sort hvid! God stemning, et lækkert billede!
.
Henrik Bay (Alpe D´huez) – godt fanget, jeg er vild med at man ikke helt ved om han er ved at vælte eller? Jeg syntes din beskæring understøtter historien godt!
.
Anders Dahl (Et venskab) – Tættere på! God historie!
.
Anja Robanke (En aften ved båring vig) – Dejlig stemning, Hvad er det for en streg der kommer op over stolpen længst til venstre. Jeg er vild med at himmel og hav flyder sammen!
.
Søren Skovgaard (leg med 300mm) – baggrunden forstyrre, dejlig skarphed!
.
Michael Hjorth (solnedgang ved hjarbæk) – Dejlig stemning, men jeg mangler lidt en historie. Jeg er vild med lys spillet i vandet!
.
Helle Ibsen (Spacy spider) – Fedt billede, super stemning, og godt spil i din bokeh!
.
Søren Brøndum (sunken båd) – WOW, fedt billede, det fandme flot!
.
Dag 3 (sildefangst) – Godt fanget! Jeg mangler lidt kontakt til mågen – Men fed situation!
.
Mads (Legeplads) – Godt set, måske lidt for meget luft omkring?
.
Søren Skovgaard (The dancer) – Fedt billede, jeg er vild med den tætte beskæring, den lidt uventede komposition og farve kontrasten! Flot
.
Klaus Dræby – LÆKKERT motiv, og godt fanget, kolibrier er ikke nemme at fange. Baggrunden er lidt forstyrrende, mere afstand til baggrunden ville give en bedre bokeh, og mere ro, men flot skarphed!
.
Brian Bannerskjold (aftenfoto) – Jeg elsker stjerne billeder, fedt at kranen peger på huset, og at der er lys i, det for mig til at tænke hvem mon der bor der, og at de må være hjemme! – dejligt billede!
.
Søren Brøndum (Dame og And) – Godt set! Måske en tættere beskæring? Jeg er vild med den and!
.
Helle Ibsen (Snapshot) – Godt fanget, meget instagramagtigt – men det er jo også derfor.
.
Søren Brøndum (spejling) – WOW – det er virkelig et fedt billede, det gad jeg sku godt have taget!! Jeg er vild med den måde vandet får det til at se helt malet ud! Og vild med at man først lige skal tænke hvad det er der sker!! Super billede!!!
.
Brian Bannerskjold (Solnedgang over korsør) Lækre farver, jeg tror din komposition ville være stærkere hvis du havde fotograferit på den anden side af hegnet, så havde hegn og bro ført mod samme punkt! Men dejlig stemning!
.
Peter Lauridsen (en stille aften) – God stemning og dejlige farver, HDR?
.
Jeg håber i kunne bruge min hurtige kommentar til noget!
.
En kæmpe tak fordi i ville lege med!

Besvar
Anja Robanke november 9, 2012 - 11:30 pm

Hej Brian,

Tak for de fine ord og at du egentlig lige gav os alle et med på vejen 🙂
Jeg aner ikke hvad det er for en streg, du snakker om. Der er ingen streg på billedet på min skærm… Så håber kun det er på din og ikke på alles.

Rig god weekend 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 10, 2012 - 3:06 pm

Hej Anja…
.
Stregen er også væk på den skærm jeg sidder på nu??? – beklager forvirringen!
.
God weekend til dig også!

Besvar
Søren Skovsgaard november 9, 2012 - 5:15 pm

Lidt sidste kommentarer fra min side.
.
Brian Bannerskjold – fantastisk solnedgang, og lyset over broen er rigtig dejligt. Kunne forestille mig at du gerne ville have hegnet i foregrunden som en eller anden form for leading line, men jeg synes den ødelægger billedet og tager fokus væk fra den smukke solnedgang og den flotte bro. Den deler billedet og tager fokus.
.
Peter Lauridsen. Synes ofte man hører “gå tættere på”, men her kunne jeg faktisk godt have tænkte mig lidt mere luft om motivet.
.
Helle Ibsen. Dejligt makro med god skarphed på frosten, og fedt med lysrefleksionerne i baggrunden.

Besvar
Brian Bannerskjold november 17, 2012 - 8:08 pm

Tak for kommentaren Brian

Søren ,ja det var meningen at øjet skulle ledes ud til solen ,men kan godt se hvad du mener med det ødelægger billedet ,tak for kritikken.

Besvar
Michael Edelfeldt november 9, 2012 - 5:21 pm

Hej Brian.

Ved egentlig heller ikke selv hvad jeg synes om komp. (Mere dug), men havde sat mig for at holde mig inde for faste rammer, men, det var hvad jeg havde at arbejde med for tiden.

P.s. Tak for en fantastisk hjemmeside.

Stor hilsen og tak
Michael

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 10, 2012 - 3:08 pm

Hej Michael
.
Tak for rosen.. og tak fordi du kigger med!

Besvar
Søren Brøndum Christensen november 10, 2012 - 2:24 pm

Tak for ordene Brian, som jeg læste i går. I dag kan jeg ikke finde dem !?
Også tak til teamet for en blog, som jeg lige skal vende en gang om dagen for at se om der er noget nyt.
Mvh Søren C

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 10, 2012 - 3:09 pm

Hej søren
.
Min kommentar blev smidt i spam kurven… he he, bloggen kan åbenbart ikke lide mig mere – men jeg har heldigvis det sidste ord!
.
Tak for roserne, og fedt at du dagligt kigger forbi, det sætter vi pris på!

Besvar
Peter Lauridsen november 12, 2012 - 7:57 am

Tak for kommentaren Brian. 😉
Der er ingen HDR i billedet.. Kun stillet i Kontrast, Sharpen, levels og curves i CS6.
Det var et test af mit nye 35mm f1.8 til min D5100

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 12, 2012 - 9:55 am

Den 35mm gør det da ret godt – dejligt med den lille skarphedsdybde!

Besvar

Smid en kommentar til os