3. December – Og vinderen er… (Manipulation)

af Brian - fotomalia.dk

Så åbner vi for den  3. låge i julekalenderen, og idag bliver det  ekstra svært. Idag er der et link i form af en Qr-kode og i form af et “kort-link” (et link som starter med www.kortlink.dk/xxxxx) det er de to måder, der er at finde dagens beløb på. Som lovet er der også en ekstra præmie idag, hop videre og se hvordan du kan vinde den.

Så er det tid til at se på hvem der er vinderen i fotokonkurrencen “Manipulation”

Og vinderen er

Det virker til at vores kære læsere syntes godt om vores små konkurrencer og det syntes vi er mega fedt og vi er rigtig glade for alle de billeder vi har fået ind. Jeg syntes personligt at niveauet har været rigtig højt, og der er flere af billederne jeg ikke fatter hvordan er lavet…

Kritik

Nu er hele idéen med denne konkurrence jo, at man gerne skulle lære noget af at være med, og derfor vil vi for hver konkurrence udtrække minimum tre billede som vi vil kommentere lidt på. Denne kritik kan både være omkring hvad vi syntes der virker i et billede, men det kan også være hvad vi ikke synes der ikke virker så godt. En ting man kan være sikker på er, at det altid er vores uforbeholdne mening, og at vi siger tingene som vi ser det.

Vi siger dermed ikke at det er den ubestridte sandhed, men det er sådan som vi ser billedet. Denne kritik er selvfølgelig altid til debat, og vi opfordre selvfølgelig jer læsere til at byde ind med hvad I mener i en kommentar.

Nå til lidt billedekritik.

Ole Munksgaard – Handbag

Brian siger:

Jeg er helt vild med dette billede, og om jeg begriber hvordan Ole har fået alle de mennesker ind i den pose, det er jo helt vildt… Fandme flot. man skulle næsten tro at der var noget snyd med af en eller anden slags, man jeg kan simpelthen ikke regne det ud…. måske der er lys lægningen der er hemmeligheden.  – Flot arbejde

Mads siger:

Ole er igen på banen med et cool billede. Kasper var i tvivl om der stod en flok mennesker i sorte dragter bag posen og Brian undrede sig over, hvordan Ole havde fået så mange mennesker stoppet ned i selve posen 🙂
Men jeg vil tro at der er en god gang photoshop ind over. Min teori er; posen og Oles kamera, er monteret på stativ, så de to elementer forbliver samme sted. Så er der taget en række skud, hvor modellerne er gået ind og har skiftes til at tage ved posen. Bagefter er alle billederne samlet i PS og alt undtaget hænderne og posen blevet fjernet. Det er godt lavet, og et sjovt billede!

FotoMalias dom:

Rigtig flot manipulation, og rigtig fed idé, men også en lidt nem manipulation – Ole har gjort det nemt for sig selv ved at vælge en sort/ensfarvet baggrund og på denne måde gør man billederedigerings arbejdet nemmer da alt det overflødige kan gemmes. Oles billede er ikke vinder billedet, ikke fordi der er fejl i manipulationen, men simpelthen fordi der er andre af de indsendte billeder der er mere komplekse og stadig holder en spændene historie.. Men stadig.. Rigtig rigtig flot arbejde!

Erling C. Hollmann – Fuglene

Brian siger:

Jeg fatter simpelthen ikke hvordan det kan være at de billeder der er kommet til denne konkurrence er af helt ufattelige fænomener – Jeg har aldrig set et så stemningsfuld vejr, også alle de fugle på en gang. Det er jo vildt så heldig Erling har været, han har virkelig været på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Men det er jo også det der er det gode håndværk i et godt fotografi.. Flot arbejde!

Mads siger:

Her er der også en rigtig godt billedemanipulation. Jeg kommer til at tænke på Hitchkocks fuglene når jeg ser på det. Rigtig god uhyggelig stemning. Fuglene er virkelig skræmmende, og jeg kan faktisk ikke se om de er manipuleret ind i billedet, eller om de rent faktisk har angrebet den faldefærdige bygning. Igen et billede, som man kan bygge en lille historie på, og det kan jeg rigtig godt lide.

FotoMalia´s dom:

Super stemningsfuldt billede, og Erling har virkeligt forstået at bruge egenskaberne i billederedigering til at fremhæve den stemning han gerne ville formidle, det er lige præsis det manipulation handler om.

De to hvide døre på bygningen i midten har vi diskuteret meget, for de kan virke lidt forstyrrende. Hvis man opfatter dørene som en central del af den historie som billedet fortæller er det rigtig smart at dørene fanger beskuerens opmærksomhed, men hvis de ikke har nogen del i historien så burde de have været væk – “Alt hvad der ikke tilfører billedet noget gør det dårligere”.

Fordi dørene tager så meget opmærksomhed gør de beskueren nysgerrig på hvad der gemmer sig bag dem og dette kan give en ekstra spænding i historien, men det fungere kun hvis beskueren selv tillægger dem den kvalitet. Man kunne måske med fordel have gjort noget for at hentyde til deres funktion.

Der er rigtig meget der fungere rigtig godt i dette billede, men der er også et par ting der halter en lille smule – Skyggerne på jorden afsløre lidt at billedet er taget på et andet tidspunkt af dagen end stemningen antyder, og det ødelægger lidt af den illusion som Erling ellers så flot har bygget op.

Fif aka. Ann-Kirstin – Mit land

Også til vinder billedet…

Brian siger:

Jeg må virkelig sige at igen fatter jeg simpelthen ikke hvad der sker, har Fif brugt et specielt filter eller en gammel film eller hvordan har hun opnået den farve og stemning. Hmm jeg har meget at lære endnu…

Mads siger:

Jeg synes det her er en lækker manipulation af flere årsager. Der er for det første, lavet en rigtig flot fritlægning af hjorten. Så er den placeret i et “mystisk” øde landskab og der er lagt en grumset tekstur oven på billedet, som gør det dejlig mystisk at se på. Det hele matcher hinanden rigtig flot farvemæssigt. Det er et billede, som man kigger på et stykke tid og er et pænt lille kunststykke. Rigtig flot arbejde – der er photoshop-street-credit herfra!

FotoMalias dom

Ja et flot stykke arbejde, og det er faktisk også det Fif vinder på, billedet er simpelthen flot håndværk, historien er måske stærkere i de to andre billeder, men her er der kælet for detaljerne, og for en gangs skyld har vi valgt at dette sejre over historien…

Og til Præmierne

Der er selvfølgelig en hel række med præmier til Fif – eller en præmie og lidt ære..

Først og fremmest vinder hun en R-strap (Se den her dette er ikke dagns julelink) fra Kamarakompagniet.dk

Dernæst vinder han æren af at komme i det meget præstigefyldte “Hall of Fame” galleri... lige her på FotoMalia

Sidst men bestemt ikke mindst vinder hun også et Diplom!!!! (vi ved det godt det er helt vildt)

Her et første udkast af det MEGET eftertragtede FotoMalia Diplom – Det er et stykke papir der åbner døre – det er helt sikkert. Det endelige Diplom er selvfølgelig hemmeligt, og låst væk i en hemmelig bankbox i Schweiz. Men der er et Diplom på vej til Fif

Og så et Vildcard

Jesper “King of refleksions” Vidbæk indsendte nedenstående billede og har lavet dette indlæg på hans fine blog og det skal selvfølgelig ikke gå uset hen. FotoMalia er meget beæret over at Jesper har brugt tid på at portrættere os så flot, og det udløser selvfølgelig også en præmie.

Jesper “King of refleksions” Vidbæk der er en hel pose med piberensere på vej til dig (bare send os din adresse) så kan du lave måske lave en hel bog med os, det vil vi syntes var rigtig cool.

Verdensklasse!

Vi takker mange gange for det flotte billede, og det hænger allerede i vores tophemmelige studie.. (strandvejen 48, 4500 Hellerup strand…)

More to come

Efter jul kommer vi igen på banen med en ny fotokonkurrence som måske kommer til at handle om vintervejr, men det ved vi ikke helt endnu, det kommer an på om der kommer noget sne…

Dagens ekstra præmie

Dagens ekstra præmie er bogen “Bedre billeder med Canon EOS digitale spejlreflekskameraer” og enten et Nikon iPhone cover (tjek photostreamen) eller et laptop neopren skin fra Tucano second skin til enten 15″ eller 17″. Præmien kan du vinde ved at skrive en mail til br@fotomalia.dk med dagens beløb, men husk også at skrive dagens beløb ind i din egen personlige julekalender som du kan finde lige her og sende den til os den 24. december.

Relateret indlæg

11 Kommentarer

Jesper Videbæk december 3, 2010 - 1:43 pm

Teløk Fif.
Som skrevet – spændende billede og flot håndværk.

Tak til FM teamet for min wildcardpræmie. Jeg regner med, at kunne bukke scener nok til en bog på en 3-4 år så den er snart på trapperne 😉

Besvar
;0)Fif december 3, 2010 - 7:05 pm

Hæ, hæ. I lige måde Jesper, nu bli’r der travlt i det lille studio.

Besvar
Jesper Elgaard december 3, 2010 - 3:50 pm

Hmm… Dagens opgave… Jeg er vist blind. 🙂

Besvar
Mikkel Christensen december 3, 2010 - 3:50 pm

Håber at høre hvordan de tre billeder er lavet. Kan rigtig godt lide “Handbag” – synes det er sjovt lavet og godt ordspil.

Men fatter altså tilgengæld ikke en meter af dagens konkurrence og prøvede ellers at snyde lidt ved at kigge i kildekoden :/

Besvar
Mikkel Christensen december 3, 2010 - 3:51 pm

Haha det første der sker efter jeg har brugt 10 min på at lede efter den kode og skrevet tudeindlæg er selvfølgelig at jeg finder lortet.. Godt gemt!

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk december 4, 2010 - 9:31 am

🙂 Ja jeg havde heller ikke fået at vide hvor Brian havde gemt den i dag og han bad mig tjekke om jeg kunne finde den og det tog også mig 10 minutter 😉
Men jeg var også tæt på at skrive et “tudeindlæg” 😉

Besvar
;0)Fif december 3, 2010 - 7:23 pm

Øj… Sikken en julegave. Diplomet får bestemt en hædersplads og R-strappen ser spændende ud.
Indrømmet fritlægning og denne form for manipulation som indeholder temmelig mange lag lige fra forskellige elementer til toninger og strukturer elsker jeg at bruge oceaner af tid på. Fritlægning foregår altid i hånden i en lagmaske hvorefter sådan noget som hår håndmales i kanten for at f.eks dyret blendes mere naturligt ind i baggrunden. Strukturen er billedlag af forskellige materialer o.lig som blendes og viske/vaskes i en tilhørende lagmaske. Her ligger mange timers arbejde så jeg er meget taknemlig for den fine pris. :0)

Besvar
;0)Fif december 13, 2010 - 8:06 pm

Ganske fedt at kunne komme let til cam nr 2 når nu man ikke gider skifte glas hele tiden.
Endnu en gang mange takker :0)

Besvar
Catarina december 3, 2010 - 7:49 pm

STORT tillykke til Fif – vildt fedt billede. Min egen favorit var faktisk Handbag, mere fordi jeg ikke helt kan gennemskue hvordan det er lavet.

Og dagens link, er jeg vist for træt til at finde, må kikke engang mere i morgen. 😉

Besvar
Brian december 4, 2010 - 10:47 am

Ha ha.. dejligt at høre at det ikke har været helt nemt..

Jeg kan forstå at der er flere der har haft problemer med at finde linket igår, og det gør jo bare at der er meget mere street-kredit til dem som har fundet den, måske de skulle have et diplom (hint, hint)

Måske det kan hjælpe lidt

Besvar
Søren Skovsgaard december 5, 2010 - 12:49 pm

Ahh… Det gør det jo ikke nemmere når der er 2 kortlink i samme indlæg. Jeg troede at I havde gjort opgaven lidt anderledes denne gang.

Besvar

Smid en kommentar til os