KING KONG! Gorillapod test!

af Kasper - fotomalia.dk

Nu er det snart jul! Velkommen til den 22. låge i julekalenderen! Nu skal i såmænd bare finde kortlinket… Det er alt..

Så har de flinke mennesker hos Kamerakompagniet slået til igen! Denne gang kigger jeg på den største model af Joby’s Gorillapod’s (Neeeeeej det er ikke linket til i dag… geees!), nemlig Focus! – Hvorfor de ikke har kaldt den King Kong ved jeg ikke… Måske fordi navnet er copyrightbeskyttet?

Der findes – som i nok ved, flere forskellige typer af disse gorillapods… En “original” der kan holde 325 gram, en “magnetic” der også kan holde 325 gram og som er… ja magnetisk.. En “SLR” der kan holde 800 gram, en “SLR-Zoom” der kan holde 3 kg og så sidst og størst!! “FOCUS” der kan holde 5 kg!! Det er jo helt gak og det skal selvfølgelig testes!!

KING KONG Gorillapod!

Hvert led på denne gorillapod er drejet ud af aluminium og påstøbt plastik for at gøre ledene så “smooth” i deres bevægelse som muligt og samtidig gøre stativet meget let og stærkt.

Uden om hvert led er der støbt en ring af et højfriktionsmateriale som gør at det holder godt på på selv meget glatte overflader.

Jeg købte for noget tid siden et lignende stativ i ALDI til 79 kr, men har desværre måtte sande at mit spare gen forrådte mig… Det var simpelthen ikke plastikken værd det var støbt i. Når man endelig har besluttet sig for at købe et Gorillapod stativ, så køb det bedste!
Når man pakker Gorillapodden ud første gang og lige står og vejer stativet i hånden, virker det utrolig robust. Ledene bevæger sig MEGET lækkert og man føler virkelig at der er tale om kvalitet.

Men hvad kan det så holde til? Ja Joby som har opfundet Gorillapod’en hævder at den kan bære op til 5 kilo!! Det står jo på pakken og så må det jo også være rigtig, for de ville vel ikke lyve på pakken vel?…….

…… Selvfølgelig ville de da ikke det! Her er 5 kilo…. Smask! Sådan! Ikke noget problem!

Som i ved, stopper jeg selvfølgelig ikke her, for nu vil jeg vide præcis hvor meget det kan bære!!

For at i kan se jeg ikke lyver, så har jeg smidt Gorillafætteren på en vægt. 10 kilo!!!!!!! Det er fandme meget!! Og det er MEGET mere end der står på pakken! Det er ALTID LØGN det der står på pakken!!

Nå men, så er det jo på tide at få det testet rigtigt, for de fleste stativer kan jo klare meget høj vægt stående, men nu skal Gorillaen testes i sit rette element. Den værst tænkelige situation Gorillaen kan komme ud for, er noget der er rundt med en stor diameter og en glat overflade (ingen vitser i kommentarerne tak!!). Som i kan se, er det ikke meget Gorillaen har fat med, så den kan nok ikke holde særlig meget?

For at udføre denne test på den mest realistiske måde, har jeg valgt at sætte det dyreste udstyr jeg har i tasken på spil. Det er min Nikon D300 med batterigreb, en 70-200 f/2.8 og en Nikon SB-800 med batterier, Samlet vejer det 3,5 kilo!!! Og det er MEGET dyrt! Men så er det jo godt at vores venner hos Kamerakompagniet.dk ikke er smålige… Jeg er sikker på at de ville erstatte mit udstyr uden så meget som at blinke med øjnene – skulle det nu gå galt 😉

Nu ved jeg ikke hvor mange af jer der kommer ud for at skulle bruge en gaffeltruck og hæve sit kamera 3,5 meter op i luften? Men det er da rart at vide at det kan lade sig gøre 🙂

Nå men stativet kan selvfølgelig også bruges på mere almindelige måder – eller måder som det er bedre beregnet til, såsom at hænge på en stige… Jamen hvorfor slæbe rundt på en stige..? Hvorfor køber man så ikke bare et rigtigt stativ…? FORDI det jo ikke er det der er meningen vel! Den kan jo hænge på alt!

DOMMEN!

Jeg synes det er et helt total gennemarbejdet stativ og jeg tror næppe det få’s bedre… Nok også fordi denne ER den originale. Hvis i overvejer at købe en (et?) Gorillapod til jeres SLR, så tag og smid 600 kr. mere og så få dette 5 kg’s stativ istedet for det 3 kg’s stativ, jeg er helt sikker på at det 3 kg’s stativ ikke ville have kunnet klare det med trucken.

Jeg er også dybt imponeret over hvor alsidigt det er, man SKAL jo ikke hænge stativet fra en gren, man kan jo også bare bruge det til at understøtte kameraet hvis man for eksempel ligger i skovbunden og roder med macro.. Super smart! Eller sætte det på bildøren når man liiige holder ind for at få et hurtigt skud af en spændende fugl….

Utroligt nok, har jeg desværre ikke noget at brokke mig over, så jeg tror jeg vil slutte nu og finde noget dårligere grej jeg kan teste og brokke mig over…. Og igen.. mange tusind tak for julegaven Kamerakompagniet! Jeg regner ikke med at i skal have den igen, da den ikke helt kunne holde til at blive kørt over med trucken…. Nå… Skal i også have den her igen…… Jamen ok da………

Tak fordi i kiggede med 🙂

Dagens ekstra præmie (Nu lidt anderledes..)Dagens ekstra præmie er en bunke af spændende herligheder samlet sammen over flere år og netop gemt til denne dag, en stor tak til Kamerakompagniet.dk for at sponsorere alle de fine præmier.

I dag er det lidt anderledes, for i skal ikke sende dagens beløb, men i skal se om i kan finde de to steder jeg har gemt kortlinket – det er det samme kortlink, men den ligger bare to steder. Så skriver i hvor i har fundet de to kortlink til, br@fotomalia.dk, men husk også at skrive dagens beløb ind i din egen personlige julekalender som du kan finde lige her og sende den til os den 24. december så du kan vinde hoved præmien, som jo er fotogrej for mere end 5000 dask .
NB!!! Hvis i finder de to kortlink i dag, kan det ikke kun ende med denne præmie, men også en syg omgang streetcredit!! Og det er meget vigtigere end præmien… Tro mig! NB!!!

Og vinderen er!

Søren Skovgaard… Tillykke til dig Søren, der er en pakke på vej til dig, med herligheder specielt udvalgt af Kamerakompagniet.dk

Relateret indlæg

40 Kommentarer

Catarina december 22, 2010 - 8:42 am

Wauw hvor vildt at den kan bære så meget. Jeg har selv den der hedder slr og har købt et kuglehovede til. Den har jeg været super glad for, men den har jo sine begrensninger da den jo ikke kan klare så meget vægt. Jeg er da helt klart vild efter at få en som kan klare mere vægt.

Tak for gennemgangen og det ene link er fundet, mangler nu bare det andet. 😉

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk december 22, 2010 - 9:26 am

Hej Catarina.
Det skal du såmænd slet ikke takke for, vi gør bare vore pligt som ydmyge borgere i informationssamfundet 😉 Men tak alligevel for kommentaren 😉

Ja jeg var også meget overrasket over at den kunne bære dobbelt så meget som der står på pakken.

Jeg kunne godt forstille mig at stativet ville være endnu mere lækkert når man har et af Joby’s kuglehoveder, så er det virkelig et alsidigt stativ. Jeg tror desværre at det ender med at jeg må give mig selv sådan en i julegave…. Sammen med alle de andre ting jeg nu har lagt under juletræet til mig selv 🙂

Besvar
Catarina december 22, 2010 - 9:40 am

Ja, kuglehovedet er et must, for ellers er det næsten umuligt at få kameraet til at være i vatter, hvis det er det man vil. Jeg er også meget tæt på at hive dankortet op og bestille et. 😉

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk december 22, 2010 - 9:41 am

He he 🙂 Der er ikke noget bedre end at give sig selv julegaver 🙂

Besvar
Catarina december 22, 2010 - 9:36 am

Så har I fået en mail fra mig med begge link – jeps I læste rigtigt begge link. 😀

Så en syg omgang streetcredit til mig. YEAAAAA.

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk december 22, 2010 - 9:40 am

HVAD!!!! Det var på ingen måder meningen det skulle være så hurtigt at finde… Det var da helt vildt!! Jeps, du har helt ret, der er en kæmpe omgang streetcredit på vej 🙂 Rigtig godt gået!

Besvar
Catarina december 22, 2010 - 9:44 am

Sad i lang tid og overvejede om I tog pis på os, men efter en kop te og et kik på nyhederne, så var den der sgu. 😀

Besvar
Catarina december 22, 2010 - 9:45 am

PS. min mand synens osse jeg er ret nørdet. 😆

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk december 22, 2010 - 9:50 am

Det er absolut ingen skam at være nørdet 😉 Ikke herinde ihvertfald 🙂

Brian december 22, 2010 - 12:50 pm

Herinde giver det faktisk også ekstra “street” at være nørdet, så det skal du kun tage som et kompliment

😉

Gorm Branderup december 22, 2010 - 10:17 am

Måske fundet – har i hvert fald sendt en mail.

Besvar
Jesper Elgaard december 22, 2010 - 11:48 am

Hey.
Jeg har ikke fundet begge links endnu, men kigger stadig. Jeg har dog et spørgsmål, til gorillapod’en. Ville den kunne bære samme vægt med bøjede ben? Eller inverteret, hvis man tager macrobilleder helt nede i jordhøjde. Hvis du har den endnu, kan du måske nå at teste? 🙂
Ses – Venligst, Jesper

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk december 22, 2010 - 11:58 am

Hej Jesper. Det var et rigtig godt spørgsmål. Det Joby skriver på pakken, er at den kan bære op til 5 kg, men det de faktisk mener, er at den kan bære 5 kg når den hænger “op-ned” i noget. Jeg testede det nemlig og det var præcis 5 kg den kunne holde til den position, men indlægget var ved at blive for langt og kedeligt, så det kom ikke med 🙂

Hvis den skal bære de 10 kg, så kan benene godt være let bøjede, men hvis vi er nede på jord-macro-plan, hvor benene stikker meget ud til siden, kan den ikke, men 5 kg holder den MEGET godt.

Nu ved jeg ikke hvilket noget udstyr de forskellige folk bruger, men det er fandme noget dyrt grej hvis det vejer over 5kg 😉

Besvar
Jesper Elgaard december 22, 2010 - 12:09 pm

Tak for det. 🙂 Jeg har ikke vejet mit grej, og man kunne tage batterigrebet af, hvis man kom i problemer. Jeg tænkte ikke jeg nærmer mig 5kg, men en situation med min faste 300mm, ekstra kuglehoved og gemt i et fugleskjul ved Vadehavet eller fra bilen, så kan vinden pludseligt have en indvirkning. Den rusker jo lidt fra tid til anden. 🙂
Venligst, Jesper.

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk december 22, 2010 - 12:38 pm

He he 🙂 Ja så kan jeg godt se at det er væsentligt om det kan holde til mere end 5 kg. Din 300mm – Hvis det er Nikon’s, vejer i sig selv 3 kg!! Er du da helt vild, så vejer dit udstyr jo en hel del og dine kiropraktorregninger må jo være enorme 😉

Besvar
Brian december 22, 2010 - 12:58 pm

Hej Kasper…

Fin gennemgang, og sikke nemt du har gemt dagens link det tog mig under 20 sekunder at finde begge to (nu fortalte du mig jo også hvor du ville gemme dem)

Det sjoveste, og en ting som du slet ikke kommer ind på i din test, ved gorilla poden er efter min mening, den fantastiske tiltrækningkræft som den har på folk.

Jeg havde den stående på mit kontor et par dage før Kasper fik den, og hver gang der kom nogen ind så blev de suget hen til den og de var nød til at tage den op og kigge på den, det var uden undtagelse alle der tog den op..

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk december 22, 2010 - 1:14 pm

He he 🙂 Spasser..

Ja du har fuldstændig ret. Jeg fik samme reaktion fra folk da jeg viste den frem herude.. De skulle absolut have den i hænderne og stå og brække i den. Men det er fandme også et flot produkt!

Besvar
Jesper Videbæk december 22, 2010 - 2:29 pm

Tror sgu jeg har fået en mindre hjerneblødning – kan ikke finde én eneste kode 🙁

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk december 22, 2010 - 3:36 pm

HA HA HA HA!! 🙂 Så fik vi dig endelig Jesper!! Du har været så nævenyttig god til at finde koder, så hvis du vil have et hint, så kommer det til at koste dig al din streetcredit 😉

Besvar
Jesper Videbæk december 22, 2010 - 3:44 pm

Gnæk gnæk – den er fundet 😉
Dog kun den ene …

Besvar
Jesper Videbæk december 22, 2010 - 5:33 pm

HA – så fandt jeg også den anden :-/
Masse masse kredit sparet.

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk december 22, 2010 - 5:43 pm

Øv øv øv øv øv…! Havde håbet du ville spørge efter et hint, det kunne have været fint 🙂

Jesper Videbæk december 22, 2010 - 6:55 pm

Never ever.

Søren Skovsgaard december 22, 2010 - 6:40 pm

Hmm… 2 steder siger du. Nu har jeg indtil videre fundet koden mindst 25 steder, og bliver da i tvivl om jeg har fundet alle stederne, men nu ryger der en mail afsted til Brian, så må vi jo se om det også var der i havde tænkt jer at koden skulle gemmes, og for at optjene street credit, jo ingen grund til at vinde dags præmien endnu engang 🙂 Og juhuu jeg vandt den sidste 🙂

Sender da også lige samtidig en adresse til så præmien kan fremsendes, men i kan sagtens vente med at sende til efter jul og så sende hovedpræmien med samtidig 🙂

Besvar
Jesper Videbæk december 22, 2010 - 6:54 pm

Hov hov hov – hovedpræmien skal helt andre steder hen 😉

Besvar
Søren Skovsgaard december 22, 2010 - 8:17 pm

Jeg kan da også sagtens sende min adresse til dig Jesper – bare i tilfælde af at fotomalia teamet får lavet en administrativ fejl og sendt præmien det forkerte sted hen 🙂

Besvar
Jesper Videbæk december 22, 2010 - 9:21 pm

Hæhæhæ, skulle det ske, vil du opleve begrebet benægtelse i helt nye dimensioner.

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk december 22, 2010 - 7:32 pm

Så har du da godt nok optjent noget streetcredit Søren, 25 steder!!! 😉

Tillykke med mellempræmien 🙂 Den der vinder hovedpræmien er den der har betalt flest penge til os under bordet… øøøøhhh… Jeg mener, den der vinder vores lodtrækning… he he …. 🙂

Besvar
Sorvad december 23, 2010 - 12:34 am

så har jeg fået kæmpet mig op til dagens link efter at være gået i stå et par indlæg tilbage… har fundet det første link ret hurtigt, så mangler jeg bare det andet..

Besvar
Sorvad december 23, 2010 - 12:38 am

og er det forresten ikke et genbrugslink?

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk december 23, 2010 - 9:38 am

Hej Sorvad. Det er ikke et genbrugslink. Linket ligger to forskellige steder.

Prøv at tænke “outside the box” – “Inside a different box” he he 😉
Det var et meget diffust hint, jeg ved det godt 🙂

Besvar
Gorm Branderup december 23, 2010 - 11:05 am

Mine fundne gemmesteder var åbenbart ikke de rigtige – har ellers fundet et utal (knap 25) af steder hvor dagens link viser sig ved “mouseover” – men prisen til kalenderen er vel også den vigtigste!?

Besvar
Brian december 23, 2010 - 12:26 pm

Prisen er klart vigtig, for det er jo den der giver mulighed for at vinde hovedpræmien, men det giver jo mega Street at finde begge to..

Og der er en – kun en der har gjort det. Godt gået Catarina – du er godt på vej til at vinde street konkurrencen.. det er vildt!

Besvar
Jesper Videbæk december 23, 2010 - 12:51 pm

Næ – næ, jeg har skam også fundet begge to.
Men jeg har jo vundet én ekstrapræmie så jeg har ikke mailet svaret.

Hvor blir dagens afsnit af?
Det nu bedst hvis den er klar til morgenkaffen 😉

Besvar
Brian december 23, 2010 - 1:12 pm

Beklager Jesper, men for husfredens skyld er vi simpelthen nød til at forlade bloggen en gang i mellem, Jeg beklager – jeg smider barnet, og gør dagens indlæg klar ASAP..

Jeg må ha overset at du havde fundet begge!

Besvar
Catarina december 23, 2010 - 1:53 pm

Hi hi, troede at der var flere der var vågne og holdt øje med hvad der skete her på bloggen. 😀

Venter også med spænding på næste indlæg. 🙂

Besvar
Brian december 23, 2010 - 12:28 pm

Nu kan jeg vist godt byde ind med lidt hjælp…

De fleste af jer har vist fundet ud af at det ene link ligger i URLén, – derfor tæller den ikke for to hvis man finder den som et ling til samme URL(altså dette indlæg).

Den findes også et andet sted, og som Kasper skriver kan det være en idé at tænke lidt UDEN for boxen!

Besvar
Søren Skovsgaard december 23, 2010 - 4:44 pm

Så er andet link fundet, så tilbage i konkurrencen om Street credit 🙂

Besvar
Gorm Branderup december 23, 2010 - 7:55 pm

Fandt lige lidt ekstra tid, så er begge link fundet, mail afsendt :o)

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk december 23, 2010 - 10:28 pm

I har godt nok været dygtige alle jer der har fundet linkene 🙂 Og det mener jeg faktisk helt uden ironi, de ligger også lidt sjovt denne gang 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os