16. December – Con Amore projekter

af Jakob Kjøller

Måske har du selv lavet et con amore projekt? Måske du kender til det, eller du aner ikke hvad det er?

Men hvorfor er det noget man bør gøre?

Con Amore projekter

Et con amore projekt, er et man laver af kærlighed eller rettere, fordi man har lyst til det! Får man det gennemført er man lykkelig uanset om det giver penge, Anseelse eller om det bare går i glemme bogen.  Det drejer sig kun om projektet, og udførelsen af dette.

 

Jesper er siden projekt star blevet 2. dan i Hapkido

Lige nu har jeg afsluttet mit første rigtige con amore fotoprojekt, ”Den anden side af kampkunsten”, og på mandag står jeg for første gang med bogen i hånden. Jo tættere jeg kommer på dagen, bliver det en mere og mere  fantastisk fornemmelse jeg har inden i. Det er helt klar noget ALLE (fotograf eller ej) burde prøve, bare én gang i sit liv.

Hvis jeg lige skruer tiden tilbage til d. 17. november 2013, der skød jeg det første kampkunstbillede , og der var deadlinen var “om 4 mdr. så er det klar”, fast forward igen, så er det idag den 16 december, godt 3 år senere, og først nu er bogen klar. Der har været mange “bump” og jeg er kørt forkert mange gange på vejen, men så meget desto mere er jeg lykkelig over at bogen nu er trykt, og er på vej fra det Narayana press i det jyske og hjem til mig.

Selv om at jeg mange gange undervejs har været ved at give op, har projektet heldigvis ikke opgivet mig. Deltagere, venner og foto kolleager, har været opmuntrende ”heppet” og sparket til mig fra sidelinjen.

Det med at trykke en bog

Jeg er typen der ”kan alt”. Jeg er en digital mand, som er vokset op sammen – og arbejdet – med web i mere end 16 år. Jeg har lært ”alt” der kan laves og rettes her og nu, uden de store konsekvenser.

Men den verden den ændre sig lige, når man skal levere en PDF, der skal foreviges i 500 eksemplare. Der kun ét forsøg, og så bliver dine eventuelle fejl bevaret for eftertiden. Når først bogen er klar, er der ingen vej tilbage.

Det har taget en del tid, først at få bogen korrektur læst (ja, min staveplade virker ikke altid). Derefter så skulle bogen sætte sammen, altså tekster og billeder, det sker i Indesign, som jeg intet anede om for 3 år siden (Nu er jeg Indesing-haj).

Når det så hele er sat sammen, bliver det sendt til trykkeriet, der hovedrystende sender matrialet tilbage med beskeden om at billederne er lavet med en forkert farveprofil, samt at de anbefaler at skalere billederne direkte i photoshop, så Indesign bare skal sætte billederne ind uden at de skal skaleres. Og så er det ellers igang igen.

 

Aikido trænings partner igennem mange år

Penge spiller desværre en rolle

Selv om det er et Con Amore projekt, så skal der også penge ind. Her lærte jeg også en vigtig lektie, pengene skal ind FØR du kommer for lang, især hvis du søger fonde. Midt i hele min fondssøgning process valgte jeg at financere projektet selv, grunden var enkel, jeg ville vente 8-12 mdr. på at jeg måske fik et afslag. Så en anden gang skal dette gøres i forvejen, og ja, det er også en videnskab i sig selv, heldigvis kender jeg en der ved hvordan man skal gribe det an.

Jeg var også forbi en Kickstarter kampange, men der lavede jeg også mange fejl, og det kostede mig desværre nogle muligheder, og kom knape 1/3 af vejen. En anden gang ville jeg vælge indigogo, der er to grunde:

  1. Det er mere minded på projekter at denne slags end kickstarter
  2. Det har en mellem model, hvor man kan få lov at beholde det man få samlet ind, også selv om at det ikke når målet.

Carsten her, ja, ham kender i måske, da han er en ivrig gæst på fotomalia

Men alt om alt, bogen er nu klar, og går i handlen på mandag, allerede i presale er den ved at runde 100 slag, så det er da ok 🙂

MEN MEN MEN

Det er bare noget man skal gøre, en ting er alt det man lære undervej, en anden er at man tager sig tid til at lave noget man virkelig brænder for, det betyder enormt meget i det lange løb.

Som en bonus, har jeg lært nye mennesker, og kampkunst typer at kende.

Om det var det hele værd, ved jeg på mandag, når jeg står med bogen i hånden 😉

Nå ja, det Kim har ventet på!

Og ja, den er svær (håber jeg) http://bit.ly/…….G.

Hint: Du kan finde det her på siden, UDEN at kigge i koden.

//Hint start

Der er en grund til at billederne er der, det er kun store bokstaver, og det første.

//Hint slut

[Julekalender2016]

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os