Vintervejr

af Brian - fotomalia.dk

Nå, nok snak om lodder og koder og julekalender – det er vist på tide vi kommer videre!

Så blev det da godt nok lige vinter her i Randers – altså for et par ugers tid siden, nu er det jo nærmest sommer igen, eller der er i hvertfald vådt!

Anyways, det snefulde vejr skulle selvfølgelig udnyttes til en tur ud i den vilde danske natur!

PÅ MED VANTEN!

En af de rigtig træls bivirkninger der er ved at arbejde et sted, hvor klimaet året rundt lægger op til, at man går i Hawaii-shorts og bar mave er, at man ALTID fryser! Hvis temperaturen ryger under de 25 grader, så er jeg pr. definition en ispind, mine fødder begynder at blive blå, mine tæer blir´ følelsesløse og min næse er tæt på at forlade mit ansigt!

Derfor er det altid noget af en udfordring for mig, at blive klædt på til en tur ud i den danske natur – om vinteren er det faktisk tæt på at være et dagsværk! Men da sneen faldt, var jeg fast besluttet på at komme ud, jeg havde nemlig et motiv jeg havde glædet mig til at fotografere i snevejr, lige siden det for et par år siden blev sluppet ud på Vorup Enge!

_D4A9195

Der sker noget magisk når sneen falder, og jeg var sikker på, at der måtte være magi at finde på den kolde eng, derfor fik jeg hurtigt styret den lille Picanto igennem snedriver og via isglatte veje, igenem byen for at nå mit mål. Til mit store held var bisonflokken heldigvis nem at finde, og de stod også placeret fornuftigt i forhold til at fotografere dem, så jeg gik staks igang.

_D4A9153

Normalt når man fotograferer i snevejr, så skal man overeksponere sine billeder 2/3 -1/1 blænde for at lysmåleren ikke bliver snydt af den lyse sne, men med de meget mørke bisoner viste det sig faktisk, at jeg skulle den anden vej. Jeg endte med at undereksponere de fleste af billederne, og som altid brugte jeg Eksponerings-kompensations-knappen og program A for at finde den rigtige eksponering.

_D4A9313

Til min store skuffelse ringede min dejlige kone 25 min. efter jeg var ankommet, og fortalte den glædelige nyhed, at hun var blevet hasteindkaldt på arbejde og at jeg var nød til at komme hjem med det samme!

Nu havde jeg også kun brugt en halv dag på at komme i tøjet og lå der med den fedeste fotomulighed, og så skulle jeg hjem igen – ØV!

 

_D4A9462

Men heldigvis fik jeg da lidt til arkivet! – og tænk hvor heldig man er, at have sådan nogle fine motiver i sin baghave!

HVILKEN ER DIN FAVORIT?

Jeg har selv lidt svært ved at finde en favorit imellem billederne, men tror det ligger lidt imellem 1 og 3, Men jeg kan faktisk også godt lide nummer 2, benene i baggrunden er bare lidt forstyrrende!

Hvad siger du?

 

Relateret indlæg

19 Kommentarer

Anja Robanke januar 10, 2013 - 8:43 pm

uuuhaaaa… du lyder som en frossenpind som mig. Men sejt du kom afsted!! Jeg nåede ikke at komme ud, men måske der kommer en omgang mere inden det bliver forår 😉
.
Jeg er vild med alle tre billeder, men ja de ben driller også lidt for mit øje på billede 2. Mit favoritbillede er nr. 3. Jeg har en svaghed for sådanne close-up 🙂 Dråberne der sidder i hårene, øjet der der spejler sig i sneen og hele fornemmelsen af, at der er en fortælling bag den uld 😉
.
Dejlige billede 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 10, 2013 - 9:19 pm

Mange tak – og ja det kan være man kan nå en tur mere… Sne gør bare noget ved billeder!

Besvar
Anja Robanke januar 11, 2013 - 6:55 pm

Må altså lige sige at den 4’er tiltaler mig mere og mere…. fik ikke rigtig luret det i går, da jeg tænkte 1-3… Men 4’eren er sgu god!
.
God weekend! Og nu kom mit sne, så måske jeg kommer ud i morgen?! 😀

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 11, 2013 - 7:07 pm

Anja vi laver hermed en aftale om at du kommer ud i sneen i morgen, også blir jeg inde i varmen!

Ja 4 er faktisk også ok

Besvar
Jon Detlefsen januar 10, 2013 - 8:44 pm

Yes, Brian – det her er lækkert! Bisonokser er bare fantastiske motiver, og man kan blive ved og ved og ved… ja, altså hvis konen ikke lige sætter en stopper for det;) Jeg ved ikke, hvilket billede, der er favorit, men jeg hælder nok til nr. 1 og nr. 3 – som du – og tror, jeg ender på nr. 1. Her synes jeg rigtig godt om balancen i kompositionen. Men intimiteten i øjenkontakten, sender også nr. 3 til tops! De har fantastiske, smukke øjne. Det er sgu godt gået på 25 min. det her;)

Besvar
Anja Robanke januar 10, 2013 - 9:00 pm

Hej Jon
.
Jeg har lige været hele din hjemmeside igennem… og jeg mener alle billeder! Det er virkelig nogle flotte billeder, du tager! Synes lige du skulle have lidt credit for det! 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 10, 2013 - 9:25 pm

JA Jon er pisse dygtig så alle dem der ikke har været forbi hans side SKAL lige smutte der forbi!

Besvar
Jon Detlefsen januar 10, 2013 - 10:51 pm

Hej Anja – tusind tak for smigrende credits – det luner:)

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 10, 2013 - 9:23 pm

Tak Jon… Man må jo lære at arbejde hurtigt når man er familie far 😉
.
Det er forresten en go dag idag syntes du ikke 😉

Besvar
Jon Detlefsen januar 10, 2013 - 10:56 pm

Og også tak til dig, Brian! Ja, unger og kvinder fylder sgu meget af ens dyrbare fototid, ha ha.

Jo for pokker, det har været en super god dag – say no more;)

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 11, 2013 - 7:52 am

😉

Besvar
Janni januar 10, 2013 - 10:44 pm

Sætter min stemme på nr. 3. Kan godt li’ closed up billeder og synes bestemt du har ramt plet her! Men nr. 4 er også go

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 11, 2013 - 7:52 am

Mange tak janni – syntes der er ved at være en retning mod nummer 3
.
Og tak for kommentaren

Besvar
Lennard januar 11, 2013 - 7:18 am

Den er svær :-(……… men jeg er nok mest til 1 – kan godt li’ man kan se sneen der daler. Det eneste som lige fanger øjet og spolere det lidt er højre hjørne af billedet – men det er jo svært at flytte rundt på omgivelserne;-).

Nr 4 syns jeg også er fed.

Vi ses om et par dage :-).

Lennard

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 11, 2013 - 8:10 am

Hej Lennard..
.
Ja de stod desværre i den mindre pæne ende af engen, så man kan ane lidt unaturlig “habitat” – jeg vil rigtig gerne afsted igen gerne når det virkelig er snestorm!
.
Ja vi ses på mandag – jeg glæder mig til at regnskovs nørde med jer!

Besvar
lennard januar 11, 2013 - 8:12 am

Det bliver snestorm mandag formiddag kan jeg mærke – så du kan godt begynde at i klæde dig dit varme tøj ;-).

Vi glæder os ligeså meget 🙂

God weekend.

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 11, 2013 - 7:00 pm

Det sner helt vildt idag – så hvis det bare gør det mandag også, så er det godt – jeg begynder påklædningen nu!

Besvar
Jacob Almtoft januar 13, 2013 - 5:08 pm

Den sidste virker bedst i mine øjne! Den allerførste er også fin, men balancen i billedet syntes jeg virker bedre i den sidste.

Besvar
Fotografering af Europæisk Bison i Vorup Enge | FotoMalia januar 21, 2013 - 9:00 am

[…] Som altid når jeg skal fotografere bisoner, så havde vi ikke meget tid, jeg havde nemlig et møde i skoven, som ikke kunne flyttes – ikke engang for den bedste fotodag ved bisonerne i år. Så kun 29 minutter efter vi ankom pakkede vi igen grejet i taskerne og gik tilbage mod bilerne. […]

Besvar

Smid en kommentar til os