Video – Tip: “Open as”

af Mads - fotomalia.dk

I denne video viser jeg et lille tip til, hvordan man får mulighed for at åbne sine jpg-filer, men redigere dem som RAW-filer .

Hvis du nu ikke skyder dine billeder i RAW-format, men i jpg, eller får tilsendt jpgs fra kunder osv.osv.- altså ikke har muligheden for at redigere i RAW-filen – men godt kunne tænke dig de samme redigeringsmuligheder som RAW tilbyder, så er faktisk meget simpelt.

Jeg viser i videoen, hvordan man åbner sine jpg-filer igennem Photoshop og også hvordan man gør igennem Bridge.

Jeg gennemgår ikke, hvordan jeg behandler billedet i RAW – det må vente til en anden god gang 🙂

Man kan også indstille Photoshop til at åbne jpg- og Tiff-filer for den sags skyld, hver gang man åbner et billede. Jeg synes dog dette kan være lidt irriterende til tider, da jeg tit sidder og klipper små dele ud af enkelte billeder og sætter dem sammen i en større sammenhæng, så kan det være lidt belastende at skulle igennem RAW dialogboksen, hver gang. Anyway, her kan du se hvordan du gør:

Du trykker ctrl+k
(eller vælger i topmenuen “edit” -> “prefrences” -> “file handeling”)

Så kommer denne dialogboks frem – her vælger du “Camera RAW prefrences”

Så kommer du ind til dine indstillinger og her vælger i drop down menuen nederst – “Automatically open all supported JPEG’s”

Det er sådan set alt du skal gøre, nu åbner dine filer i RAW inden du får dem i Photoshop.

Og her er som sagt vidoen, hvor jeg viser, hvordan man blot åbner sine billeder enkeltvis – dvs. at Photoshop selvfølgelig ikke er indstillet til at åbne alle min jpg-filer som RAW 🙂

God fornøjelse

Relateret indlæg

4 Kommentarer

Bornholmeren april 9, 2010 - 7:09 am

Tricket du viser må være til CS4?
Sidder med CS3 på Mac, og der er der ikke nogen “Open As”, men der skal vælges “Open” og nede i venstre hjørne der står “Format” og her vælges “Camera Raw”, resten er som du beskriver

Besvar
Mads april 9, 2010 - 9:08 pm

Hej Bornholmeren

Tricket er til CS4 – det vil alt jeg viser være, da det er den version jeg arbejder i. Forhåbenligt snart CS5 🙂 Men tak for CS3-tippet til Mac, det er super. Jeg mener at man i CS3 til pc blot skal vinge et flueben af i “prefer Adobe Camera RAW for jpgs.

God weekend herfra.

Venlig hilsen Mads

Besvar
Alwin april 20, 2011 - 5:56 am

Hej Mads

Jeg vil såmænd bare sige dig rigtig mange tak for dit gode tip om at åbne jpg som RAW.
Din information løste mit problem til fulde. Når jeg selv prøvede at åbne i RAW sagde fejlmeddelelsen:
Bridges overordnede program er ikke aktivt. Det sagde mig absolut ingenting.
Nu er jeg glad igen.
Venligste hilsen med tak
Alwin

Besvar
Mads - fotomalia.dk april 20, 2011 - 8:02 am

Hej Alwin. Fedt at høre at det lille tip kunne hjælp dig 🙂 Ha’ en rigtig god påske. Hilsen Mads

Besvar

Smid en kommentar til os