VI HADER DET !!!!

af Theis Poulsen

 Jeg ved jeg selv hader det og det er der nok mange fotografer der gør. Det der med at være foran kameraet….. det er bare ikke så fedt.

Peter Hurley the Headshot Master

Der findes mange genre inden for fotografi, men når vi snakker headshots er der et navn, som springer frem. Peter Hurley han har bygget hele sin ret store forretning op på at lave headshots. Han tager en temmelig høj pris for det og har blandt andet studie i New York. Han har skrevet bøger og lavet undervisnings materiale. Det hele drejer sig i høj grad også om kontakt med modellen og at posere denne på den rigtige måde. Han har forskellige triks, som han bruger til at få folk til at se ud på den bedste måde. The Squinch og The Sub er bare et par eksempler på letter mytiske navne.

Der er også tale om en mand der kan speedtalke så du tror det er løgn også er han amerikaner med meget stort A. Shabang!!!

Headshots til Photokina

Peter Hurley havde til Photokina en bod for at promovere hans fotograf netværk: Headshot Crew. Jakob og jeg var jo som bekendt afsted til Photokina og vi fik også forvildet os ind forbi Peter Hurley, som var i fuld gang med at skyde headshots mens han bragede alt hans snakken og “undervisning” af modellen udover et højtaler anlæg.

På en eller anden måde endte vi med at overtale os selv om at det skulle vi da også prøve. Nogle få euro letter og en bog rigere stod vi i kø til at blive fotograferet.

VI HADER DET!!!

Som sagt i overskriften så hader vi det. Det der med at være foran kameraet det er absolut ikke lige vores favorit situation. Du kender det sikker selv det der med at gerne vil gøre det godt og tage sig bedst muligt ud. Det går lige i nerve banerne og man bliver bare mere og mere dum at se på.

Nu tilføjer du så lige at det er en af de største kanoner indenfor headshot branchen. Dertil ligger du at det foregår på en messestand så der står 50-100 mennesker og kigger på at du lider og ser ALLE billeder blæst op på projektoren. Oven i det kommer så den strøm af information, små snak, vittigheder og små sviner fra fotografen, som bliver blæst ud over højtalerne, hvilket gør at publikum står og små griner lidt for sig selv 🙂

Ja så er det sgu lige ved at både Jakob og jeg stikker halen mellem bene og flygter hjem til Danmark, hvor vi kan gemme os bag kameraet.

Vi fik dog kæmpet os igennem og ja vi overlevede skammen og fik da et rimeligt billede ud af det. Det kan jo ikke blive bedre en motivet som man siger.

Her er lidt video fra hvad der foregik 🙂

Julekalender

December, december, den søde juletid sig nærmer. Nu er det lige ved at være jul og lige før vi er igennem hele vores julekalender. Dog skal du selvfølgelig ikke snydes for et par lodder i dag.

  • Hvem blev fotograferet først, Theis eller Jakob?
  • Hvor bliver Photokina afholdt?

Skriv dine bud på jul.fotomalia.dk. Hvis du svarer rigtigt har du endnu to lod med i FotoMalias julekalender 2016.

Held og lykke!

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Jørgen Lawaetz december 24, 2016 - 1:34 am

I ser jo faktisk helt godt ud 🙂
Måske skulle i overveje lidt tfp modelarbejde, evt i den lokale fotoklub, jeg har hørt de mangler modeller Theis … 🙂 😉

Besvar
Jakob januar 2, 2017 - 11:24 am

Vi har faktisk allerede de første bookninger i hus, så 2017 bliver model året 😉

Besvar

Smid en kommentar til os