Ugens Billede Uge 41

af Brian - fotomalia.dk

Det er søndag, og det betyder, at vi skal tage et kig på ugens billeder – jeg har kigget, vurderet, og fundet mine favoritter!

Ville du have valgt på samme måde?

 

LÆSERNES GALLERI

I kender rutinen, så lad os da bare tage et kig på de udvalgte læserbilleder! Jeg har som altid valgt tre billeder ud. Det er billeder, som for mig ramte plet, og gjorde noget specielt for mig – dette betyder nødvendigvis ikke, at det er de bedste billeder, de ramte bare mig.

 

UGENS #1

Lækkert billede du har fået lavet her Johnny – dejlig stemning og dejlige farver, det er lige mig!

Jeg har ikke meget kritik at give, jeg syntes det virker! Der er dog lidt med din komposition der ikke helt spiller for mig – jeg tror det er fordi “motivet” er skubbet lidt op i toppen – forstår godt at du har gjort dette for at få de fine farver og spillet i morgenduggen med i forgrunden, men måske billedet var bedre i højformat?

Alt i alt top flot billede som du kan være meget stolt af!

colour-palette-b9e5751db18babb238befea9282853f954d80e99

Uge 41 – Farvepalet – Johnny Møller

 

UGENS #2

Så er der dælme skruet op for stemningen – meget flot billede Anders, og dejligt at se lidt fra din hånd her på bloggen!

Jeg kan rigtig godt lide dit billeder, men jeg kan ikke rigtig finde ud af, om jeg syntes “historien” fungerer – Er bruden på vej ind i mørket?, jeg får lidt en dunkel følelse, når jeg ser på dit billede, altså lidt som om de er på vej ind til noget der ikke er rart. Det er vel ikke helt intentionen.

Husk dette er kun min tolkning, og andre vil måske ikke se det på denne måde, men jeg håber du vil tage det på den måde det er ment – konstruktivt!

Som sagt til at starte på, så syntes jeg det er et lækkert, stemningsfuldt billede med en efterbehandling der understreger stemningen – jeg er bare lidt splittet omkring, om det er den rigtige stemning det får frem

Anders, tillykke med billedet og en plads blandt denne uges udvalgte.

Arrival of the bride

Uge 41 – Bride in the dark – Anders Dahl Tollestrup

 

 

UGENS #3

Jeg elsker nordlys, og jeg glæder mig til jeg selv skal opleve det en dag!

Thomas, meget flot billede, og dejlig historie, jeg er vild med at du har valgt at placere en person i billedet, det fungerer godt og giver en god fornemmelse af størrelse!

Hvis jeg må give lidt kritik, så er jeg ikke så vild med dine stjerner. Jeg syntes, at hvis man skal have stjerner der bevæger sig, så skal de gøre det ordentligt 😉 altså meget mere end de gør på dette billede. En halvering af lukkertiden havde formentligt kunne gøre det.

Jeg ved at det er en smagssag, men jeg syntes stjernestregerne tager lidt fokus.

Men Thomas – stort tillykke med billedet, det er top fedt og min kritik er jo kun en detalje – dit billede fungerer!! Velkommen blandt ugen udvalgte!

41-nordlys-i-gronland-thomas-p-jepsen-5f12744a9d8d56b484da2fdc6c591f781f1edecd

Uge 41 – Nordlys – Thomas P. Jepsen

 

Det var ugens udvalgte – tak til alle jer der legede med, vi håber I er klar på en uge mere, og at der i denne uge er endnu flere der vil give den gas!

 

UGENS #4

Han er jo svær at komme uden om…

Jesper nu har du fat i noget af det rigtige – ja det er et billede der er set et par gange før, men jeg syntes alligevel at dit er i særklasse!

Jeg syntes at kunne fornemme at du har fået lidt inspiration på festivalen, eller tager jeg fejl?

Min eneste anke er, at jeg syntes lidt kontrast kunne gavne billedet.

JESPER – jeg var meget i tvivl om, hvor jeg skulle placere dig i denne uge – jeg kunne ikke rigtigt finde ud af, om min begejstring for dit billede skyldtes billedet, teknikken, eller at du har været fast inventar blandt ugens udvalgte de sidste mange uger. Alt det tilsammen fik mig til at smide dig ind som nummer 4 – håber det er ok!

skoven-cbf46f2c3cb0b5ce58af656646f7f29e5d445667

Uge 41, En kliche – Yep, men jeg synes nu stadig det er fint. Jesper Videbæk

VIL DU VÆRE BLANDT DEM DER BLIVER SET?

Har du lyst til at lege med? Det eneste du skal gøre er, at uploade dit billede herunder, så er du en del af FotoMalias “Læsergalleri” – Men husk, kun et billede om ugen, så det handler om at vælge det fedeste 😉

 

HUSK AT ANGIVE

Uge # – Billede Titel – Dit Navn/evt. Web

[ngg_uploader id=78]

HUSK at dit billede MAX må være 2000px på den lange led!!!

 

ALT DET MED SMÅT

Nu ved vi jo allerede, at vi har verdens bedste læsere, og vi ved at I laver nogle rigtig fede billeder, men hvis der skulle snige sig noget ind i galleriet, som vi ikke syntes høre hjemme, pga. manglende kvalitet eller upassende indhold, så forbeholder vi os retten til at slette uden varsel.

 

BILLEDER FOR UGE 40

Hvis du mod forventning ikke kan se det billede du har uploaded i galleriet herover, så smid lige en kommentar, så ser vi lige om der er gået noget galt i maskinrummet!

 

BRIAN’s BILLEDE UGE 39

Efter cirka 200 dage er det endeligt lykkedes at få FotoMalia nogenlunde samlet – godt nok fordelt over en hel uge. Men det giver mig håb om, at det snart kan lykkedes sådan rigtigt!

Vi har fået leget lidt, eller vi har fået prøvet lidt effekter af til et billede vi har på tegnebrættet – forhåbentligt går der ikke 200 dage inden vi skal lave selve billedet!

2013_oktober_12_-5

Lidt leg med ståluld

 

Det var alt for nu. Tak til alle der har leget med, og jeg glæder mig allerede til at se, hvad I har at byde på i den kommende uge!

 

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Jesper Videbæk oktober 14, 2013 - 7:55 pm

Nå nå, så er man der igen – dér på den yderste gren 😉

Jo – fotofestivalens udstillere og foredragsholdere var til stor inspiration men også Jon Detlefsens artikler har sat lidt fut i fingrene.

Dette billede er nu helt og aldeles Erik Malms fortjeneste. Hans “rystebilleder” er i en klasse for sig, som jeg ingen intensioner har om at eftergøre da de kræver langt mere øvelse og tålmodighed end jeg kan præstere. Men han slap vist en lille hånende bemærkning om “standard” op/ned træstammepanoreringer og den tænkte jeg, at jeg lige ville arbejde lidt på.

Jeg har tidligere lavet disse træstammepanoreringer ved først at sætte bevægelse i kameraet og derefter trykke på udløseren i en lang jævn bevægelse med eksponeringstid på mellem 1/10 og 1/60 sek. Denne gang satte jeg eksponeringen til 2 sekunder. Cirka halvdelen af tiden holdt jeg kameraet stille (håndholdt) og derefter satte jeg gang i panoreringen. Det giver motivet sådan et lidt transparent udtryk og det er måske derfor du synes der mangler lidt kontrast.

Dette var mit første forsøg og jeg tror jeg vil arbejde videre med teknikken. Og så kan det jo være man på et tidspunkt overvejer at vende kameraet i forskellige retninger så der blendes flere motiver i den samme eksponering.

Nordlysbilledet er fantastisk flot. Det gad jeg også gerne opleve en dag.

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 15, 2013 - 1:49 pm

Ja jeg tænkte nok der var lidt Erik i billedet – det var spændende det han viste frem, og jeg tror jeg skal ud og ryste kameraet lidt!

Men jeg er glad for at høre du også fandt lidt inspiration her på bloggen!

Besvar

Smid en kommentar til os