Ugens billede Uge 36

af Brian - fotomalia.dk

Det er søndag, og det betyder, at vi skal tage et kig på ugens billeder – jeg har kigget, vurderet, og fundet mine favoritter!

Ville du have valgt på samme måde?

 

LÆSERNES GALLERI

I kender rutinen, så lad os da bare tage et kig på de udvalgte læserbilleder! Jeg har som altid valgt tre billeder ud. Det er billeder, som for mig ramte plet, og gjorde noget specielt for mig – dette betyder nødvendigvis ikke, at det er de bedste billeder, de ramte bare mig.

Ugens første udvalgte er et lidt mystisk billede – jeg kan ikke rigtig gennemskue, hvad det er der drager mig, men jeg bliver bare draget af det – jeg tror det er fordi det er lidt mystisk.

Mystisk på den måde, at manden i fokus er lidt svær at vurdere – er han fuld? Er han træt af livet? Eller er han bare på vej hjem fra arbejde og tænker lidt over det der skete på jobbet – det er meget svært at afkode, og det bliver ikke nemmere af, at der er en spejling af manden der fortegner det hele igen.

Hele mystikken forstærkes i mine øjne af kompositionen og det lave perspektiv!

Peter – stort tillykke med billedet, og jeg glæder mig til at se mere fra din hånd!

img_8304-5b577721fd92ea3560f893777bca42033188ea00

Uge 36 – Sct. Pauls Cathedral – Peter Steffensen

 

Ugens andet billede er delt af Lars, og det er et billede der i høj grad kræver, at man bruger tid i naturen, eller at man bare er svineheldig. Nu ved jeg at Lars ofte er at finde i naturen, så jeg vælger at tro, at det skyldes tid mere end held.

Fedt fedt motiv, men billedet lider en lille smule under, at det mangler skarphed – måske fordi billedet er taget med en 500mm på 1/720sek og fordi motiv og kamera bevæger sig i en hastig fart.

Lars en anden gang – hvis det er muligt – så ville jeg se om jeg kunne nå at skrue lidt op for ISO, dette ville, som du helt sikkert ved, give en hurtigere lukkertid, og dette ville formentlig have givet et skarpere resultat.

Lars stort tillykke og velkommen blandt de udvalgte 😉

krage-mobning6-11332b53abf0f708c39aac4f6960a33ab30bb344

Uge 36 – Kragemobning – Lars Peter Bærendsen

 

Billede nummer tre er jo bare fyldt med stemning – der er ikke så meget at sige, det virker, og er bare et dejligt billede, det betaler sig at være på det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt.

Lasse tillykke med billedet!

cranes-2-8eb213874eaed63d90192d31c4bca77abd6bd0d6

Uge 35 – Cranes – Lasse Byrdal

 

ET PAR HURTIGE

Til slut vil jeg lige fremhæve et par ekstra billeder, som var uhyggelig tæt på at blive udvalgt i denne omgang, det var marginaler der skilte dem og de udvalgte – faktisk var der måske et enkelt eller to af disse der var teknisk bedre, og sikkert også ville tiltale andre mere, men jeg har som altid valgt, hvad der faldt mig først ind.

Jeg vil ikke kommentere en hel masse, men kun lige komme med de tre første ord/sætninger der rammer mig.

ksp_4021-13238d71b4f623258edae657bf176fe76020f785

WOW et lys – flot eksponering – prøv S/H (Kim Sørensen)

dsc_0342-8c0894f60facc33e71d00cdce3eaee8ae813c4cd

Spændene – lidt rodet – mindre blænde næste gang (Alan Sørensen)

20130831-danseskolernes-dag-i-tivoli-280-5501411594b10350baa71c7301fe3fe3c2bc6a9d

God energi – lidt mystisk – pas på din besæring (Søren Skovsgaard)

 

Det var ugens udvalgte – tak til alle jer der legede med, vi håber I er klar på en uge mere, og at der i denne uge er endnu flere der vil give den gas!

VIL DU VÆRE BLANDT DEM DER BLIVER SET?

Har du lyst til at lege med? Det eneste du skal gøre er, at uploade dit billede herunder, så er du en del af FotoMalias “Læsergalleri” – Men husk, kun et billede om ugen, så det handler om at vælge det fedeste 😉

 

HUSK AT ANGIVE

Uge # – Billede Titel – Dit Navn/evt. Web

[ngg_uploader id=72]

 

ALT DET MED SMÅT

Nu ved vi jo allerede, at vi har verdens bedste læsere, og vi ved at I laver nogle rigtig fede billeder, men hvis der skulle snige sig noget ind i galleriet, som vi ikke syntes høre hjemme, pga. manglende kvalitet eller upassende indhold, så forbeholder vi os retten til at slette uden varsel.

 

BILLEDER FOR UGE 36

[nggallery id=72]

Hvis du mod forventning ikke kan se det billede du har uploaded i galleriet herover, så smid lige en kommentar, så ser vi lige om der er gået noget galt i maskinrummet!

 

BRIAN’s BILLEDE UGE 35

I denne uge har jeg måtte tage en tur i arkivet, og finde et billede fra sommerferien – der har simpelhen ikke været meget tid til foto… Men så er det jo godt at have lidt at tære på 😉

_D4A7664

Hvad der var at finde i bunden af skoven.

Det var alt for nu. Tak til alle der har leget med, og jeg glæder mig allerede til at se, hvad I har at byde på i den kommende uge!

Relateret indlæg

7 Kommentarer

Søren Skovsgaard september 9, 2013 - 7:52 am

Juhuu, næste top 3 🙂
.
Billedet er taget på plænen i Tivoli, og scenen i sig selv er ikke den mest spændende, så den tætte beskæring skærer den kedelige scene fra. Derudover er billedet ikke beskåret efterfølgende, så der var faktisk slet ikke mulighed for at lægge til 🙂
.
Men er lidt interesseret i at høre hvad det er der gør at du finder det mystisk?

Besvar
Ard Jongsma september 9, 2013 - 5:02 pm

Søren, jeg er uenig i Brians bedømmelse. Jeg ved at han tilgiver mig. Jeg synes din beskæring er herlig. Alle linier der peger til nederste venstre hjørne (jeg er en sucker for brug af hjørner – det er de vigtigste fixpunkter vi har i et firkantet billede). Kvindens øje på tredjedelskrydset, den anden kvindes arm parallel med billedkanten. Hun (den anden) skulle måske bare have været skaldet, men man er jo ikke herre over alting og man kan dårligt bebrejde en kvinde at hun har langt lyst hår 😀

Skal dog også sige at kompositionen i det øverste billede (Peter Steffensen) er sindssyg korrekt. Jeg tror Brian at det er til dels det, som drager (St.Paulks præcist på midterlineien, manden præcist på tredjedelslinien), samt skil-ud effekten i, at alle går væk fra kameraet mens manden går mod kameraet. Hvis der bare havde været én til som gik mod kameraet havde det været et billede af en trafikeret bro. Nu er det et billede af en trafikeret bro hvor alle er på vej væk men en enkel mand af eén eller anden grund vælger at gå mod strømmen. Samme teknik, som også ALTID virker (jeg bruger det tit i orkesterportrætter med f.eks. forsangeren) er hvis en gruppe kigger på et eller andet mens én person, i fokus stikker hovedet op og kigger mod kameraet, helst lidt nysgerrigt. Telelinse, en gruppe tætpakkede børn, fokusér på én af dem, kald på hans eller hendes navn og klik på det rigtige tidspunkt. Du får næsten billedet foræret.

Besvar
Søren Skovsgaard september 10, 2013 - 7:05 am

Hej Ard
.
Tak for kommentaren både til mit men også Peter Steffensen’s billede. Rigtig fedt at se dine betragtning om hvad det er du synes der gør billederne gode, og få ord på måske en af grundene til at man selv synes billedet er godt uden rigtigt at kunne forklare hvorfor. Jeg kan specielt godt lide din betragtning af hvad en enkelt mere mod strømmen ville have gjort ved Peter’s billede.

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 12, 2013 - 8:25 pm

Ard jeg elsker dine korte kommentarer…
.
Tak for dit indspark – og nej jeg har på ingen måder noget imod at du er uenig, jeg nyder også at høre andres vinkel.
.
Jeg kan sagtens se din pointe med linjerne mod hjørnet, det er nok noget af det jeg er faldet for (ubevidst), men det der for mig var afgørende for min kommentar var at pigen i baggrunden mangler lidt hår – det syntes jeg forstyrre..
.
Jeg er vild med din analyse af Peters billede – den er skarp!

.
Takker for indput

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 12, 2013 - 8:18 pm

Hej Søren – jeg uddyber lige min kommentar…
.
Det mystiske for mig kommer primært fra den forreste dansker – som jeg har svært ved at artsbestemme – det kombineret med det flyvende hår, den vågede komposition og farvepaletten skaber for mig en lidt aparte stemning…
.
Jeg håber det giver lidt af det du søgte..

Besvar
Michael B. Rasmussen september 9, 2013 - 7:17 pm

Hej med jer alle stort tillykke med udvælgelsen. Rigtigt flotte billeder især vinderbilledet det er bare sindsygt lækkert.

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 12, 2013 - 8:29 pm

God stil med kommentaren!

Besvar

Smid en kommentar til os