UGENS BILLEDE UGE 17

af Brian - fotomalia.dk

For pokker der har været tryk på i denne uge, men det betyder selvfølgelig ikke, at der ikke er kommet nogle lækre billeder i “læsernes galleri”, for trods vores store fotokonkurrence, så har I ikke ligget på den lade side!

Og trods travlheden har jeg faktisk også fået lavet lidt billeder!

 

LÆSERNES GALLERI

I kender rutinen, så lad os da bare tage et kig på de udvalgte læserbilleder! Jeg har som altid valgt tre billeder ud. Det er billeder, som for mig ramte plet, og gjorde noget specielt for mig – dette betyder nødvendigvis ikke, at det er de bedste billeder, de ramte bare mig.

Ugens første billede er efterhånden lidt af en klassiker – både fotograf om motiv, fotografen, fordi han efterhånden har haft en hel del billeder med som ugens udvalgte, og billedet, fordi det er et motiv som er set før. Dette gør det dog ikke til et mindre fedt billede!

Lars, tillykke med billedet.

_dsc8615-2103d0c8e5cb1e8709e2c796d8071d1aeb2d937b

Uge 17 – Camping under nordlys – Lars Holst Hansen

 

Billede nummer to, er af et motiv, som helt sikkert står højt på mange spirende naturfotograferes ønskeseddel – isfuglen er en af danmarks smukkeste fugle, og ikke en fugl der er helt nem at komme tæt på. Til trods for, at jeg syntes Jacobs billede mangler lidt arbejde endnu, så er han godt på vej, og jeg syntes hans arbejde skulle belønnes som en af det udvalgte!

dsc_6208-ecebd517c9cd2bb821009b068463d35818d089d3

Uge 17 – Isfugl – Jacob Almtoft

Ugens sidste billede er en rodet omgang skrammel – ja bogstaveligt talt! Det sidste billede er et underligt billede, for det går stik i mod al kompositionteori omkring ro – men trods dette så syntes jeg det virker, og der er et klart blikfang i ansigtet. Billedet holder, og kan tolkes på mange måder – jeg er vild med det!

adt-080408-img_3591-bb6082d56ce5d8b79aca29adc0e9c30e353917ab

Uge 17 – Trashed Marilyn – Anders Dahl Tollestrup

Det var ugens udvalgte – tak til alle dem der legede med, vi håber I er klar på en uge mere, og at der i denne uge er endnu flere der vil give den gas!

Som sagt, så var det sygt svært kun at vælge tre i denne uge, og derfor vil vi opfordre til, at I tager et kig på hele galleriet for uge 17 lige her – vi mener det, GØR DET!

 

VIL DU VÆRE BLANDT DEM DER BLIVER SET?

Har du lyst til at lege med? Det eneste du skal gøre er, at uploade dit billede herunder, så er du en del af FotoMalias “Læsergalleri” – Men husk, kun et billede om ugen, så det handler om at vælge det fedeste 😉

 

HUSK AT ANGIVE

Uge # – Billede Titel – Dit Navn/evt. Web

[ngg_uploader id=55]

 

ALT DET MED SMÅT

Nu ved vi jo allerede, at vi har verdens bedste læsere, og vi ved at I laver nogle rigtig fede billeder, men hvis der skulle snige sig noget ind i galleriet, som vi ikke syntes høre hjemme, pga. manglende kvalitet eller upassende indhold, så forbeholder vi os retten til at slette uden varsel.

BILLEDER FOR UGE 18

[nggallery id=55]

Hvis du mod forventning ikke kan se det billede du har uploaded i galleriet herover, så smid lige en kommentar, så ser vi lige om der er gået noget galt i maskinrummet!

 

BRIAN’s BILLEDE UGE 17

Der er for alvor forår i luften, og det betyder at det vrimler med motiver – mit billede i denne uge er af en dejlig dansk snog.

_D4A6432

Jeg regner med at skrive lidt mere om billedet på et senere tidspunkt, men dette er alt hvad I får i dag, jeg håber I kan lide det!

Relateret indlæg

18 Kommentarer

Jacob Almtoft april 28, 2013 - 11:13 am

Fedt billede af snogen Brian, var selv på jagt efter dem i går, men endte med at skyde tårnfalkene i deres reddekasse.

Tak for udvælgelsen. Jeg har fundet mig en ny placering i forhold til sidste år, men der er en usynlig linie som de 4 isfugle ikke tillader at jeg krydser. Der er en meget bedre pind godt 3 meter længere væk hvor de sætter sig, men jeg mangler en motherfuckerlinse for at komme tæt nok på.

Nu er lockouten “desværre” slut, men der er hektisk aktivitet derude i øjeblikket, og bladene generer ikke endnu, så skal helt bestemt ud at give det et nyt forsøg meget snart.

Besvar
Jacob Almtoft april 28, 2013 - 11:20 am

Her ligger resten af serien… min Sigma 70-200 er desværre lidt gnidret/uskarp på D800’eren… specielt med 2x converter.

http://www.jacoba.dk/Isfugl/index.html

Besvar
Lars Holst Hansen april 28, 2013 - 7:34 pm

Hej Jacob!
Fin serie men jeg kan godt se at dit setup har vanskeligheder med fokus. Er det bare “gnidder” eller er der også rear/back fokusproblemer? Jeg har selv opgivet at bruge TC med min 70-200/2.8 men kan nu også i stedet gribe efter 200-400/4 selvom den også kommer til kort ind imellem. TC-14EII er dog ok på den men jeg har haft vanskeligheder med TC-20EIII.

Besvar
Jacob Almtoft april 28, 2013 - 10:10 pm

Kan godt være backfokus, men ind imellem kommer der brugbare billeder 🙂 Hjælper ikke at den fløj to meter med landing på beton for nyligt. Fokuserer manuelt når det kniber, men den er meget grov i fokuseringsringen. En bevægelse af ringen på få mm flytter fokus rigtig meget.

Bruger den oftest uden telekonverteren, men mangler tit rækkevidden. Savler efter supertelen i min samling, men der kan nå at løbe jævnt meget savl i åen før pengene er der.

Besvar
Brian - fotomalia.dk april 30, 2013 - 10:18 pm

Mange tak, jeg har faktisk også et par isfugle som jeg har fulgt i et par år, og jeg har faktisk også lavet et par billeder af dem (for meget lang tid siden), men jeg har aldrig fået taget mig tid til at gøre det ordentligt..
.
Isfuglen er svær – i den forstand at den er sværd at lave på en “ny” og spændende måde…

Besvar
Lars Holst Hansen april 28, 2013 - 1:12 pm

Halløj og tak for udvælgelsen. Billedet er egentlig noget i strid med mine principper (i naturfoto) om ikke at opstille noget idet jeg slog teltet op lige ved siden af vores forskningsstation alene med dette kalssiske billedet i tankerne. Man må i virkeligheden slet ikke campere i vores forskningsområde i følge vores egne interne regler, og hvis man skulle campere SKAL man huske at opsætte snubletrådsalarmer for isbjørne… Lige bag teltet lyser lamperne op fra vores naboer 30km væk: Siriuspatruljen. Det ville have udelagt vildmarksstemningen lidt. Jeg synes det er OK vellykket som billedet men som du indikerer Brian er der jo ikke så meget nyt ved det. Det er set masser af gange før.

Fedt billede af isfuglen! Ville selv gerne prøve kræfter med dem. Bruger du skjul Jacob! Man kunne alternativt bruge et fjernstyret hoved (som det jeg har fået fat i) placeret tættere på.

“Skraldebilledet” er fint. Er det også opstillet/tilrettelagt? Det vil jeg næsten tro. Er en af grundene til at det virker ikke skalaen i det? Det bliver nærmest mønster eller struktur, små detaljer og et enkelt ansigt man kan skille ud.

Herligt billede af den snog, Brian! Er det taget med den nye 180mm ? Glæder mig til at høre mere om det objektiv men det bliver formentlig efter Ecuador, eller hvad?

Besvar
Jacob Almtoft april 28, 2013 - 5:56 pm

Rigtig fedt billede Lars, og historien du fortæller her, gør billedet 100 x mere interessant.

Normalt bruger jeg skjul, men det ville de ikke finde sig i på den afstand, så jeg ligger på mit sammenfoldede skjul med en 200mm (med 2x TC = 400) pakket fuldkommen ind i camouflagenet. Var mildest talt smadret i skuldrene af at ligge på maven, men oplevelsen var det hele værd. Mit nye mål er at finde en anden vinkel eller nyt sted, hvor kompositionen bliver bedre.

Har desuden lige fundet et par tårnfalke i en redekasse, så nu vil jeg forsøge at fange dem i indflyvningen en af dagene. (de er lidt sky)

Besvar
Lars Holst Hansen april 28, 2013 - 7:40 pm

Tak! Selv er jeg aldrig rigtig kommet igang med foto fra skjul selvom jeg godt er klar over at det er det der skal til i mange steder. Dyrene i Nordøstgrønland, som er min foretrukne fotojagtmark, er for det meste ikke bange for mennesker overhovedet, så der behøves nærmest ikke skjul 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk april 30, 2013 - 10:24 pm

Det lyder sgu fedt! – det kunne da godt være man skulle ligge grønland på Go To listen… Ikke at der allerede er mange destinationer på den liste i forvejen 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk april 30, 2013 - 10:23 pm

Mange tak..
.
Medhensyn til isfugl, så har jeg haft lidt samme tanke med remote – det tror jeg også kunne blive spændnede…
.
Jeg syntes dit billede var umagen værd, også selv om det var opstillet!

Besvar
Kurt Hansen april 28, 2013 - 2:40 pm

Det var ugens tre snapse. Jeg er vildt imponeret 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk april 30, 2013 - 10:26 pm

Ja det er ikke småting der kommer i læsernes galleri!

Besvar
Thomas Mogensen april 28, 2013 - 3:39 pm

Jeg må bare sige, at jeg får aldrig nok af disse klassiske nordlysbilleder. Især billeder hvor det lykkedes at få et oplyst telt. Men det er måske fordi det rører så meget i mig. Er selv aktivt udemenneske, for tiden bosat i Grønland, får bare aldrig nok af nordlyset. Tak for at du ville dele dit billede Lars!

Besvar
Lars Holst Hansen april 28, 2013 - 7:46 pm

Det var så lidt, Thomas! Nordlys ER bare lækkeri! Egentlig er det lidt for nordligt hvor jeg befinder mig i Grønland en stor del af året (ved Zackenberg i nationalparken). Det er nemlig nord for nordlysovalen! Jeg misunder dig lidt at være bosat i Grønland hvor der bare alle steder er kort til storslået, vild og ikke mindst fotogen natur!

Besvar
Anders Dahl Tollestrup april 28, 2013 - 5:02 pm

Tak for 3. pladsen 😉

Skraldebilledet er faktisk et pressefoto, jeg lavede til et spejdermagasin for en del år siden (tilbage i ’08 – Canon 400D dagene …). Billedet er på ingen måde opstillet, men en kæmpe blok af sammenpresset papir, aviser og ugeblade, hvor “Marilyn” straks fangede mit blik.

Meget rodet, men en gang i mellem skal man også bryde de skrevne og uskrevne regler 😉

Besvar
Lars Holst Hansen april 28, 2013 - 7:28 pm

Hej Anders!
Jeg tror nu ikke at du har “3. pladsen” men at ugens udvalgte er ligestillede…
.
Herligt at høre at det er sandt dokumentarisk. Det kan jeg nu bedst li’!

Besvar
Brian - fotomalia.dk april 30, 2013 - 10:29 pm

He he Anders.. der er ikke placeringer i Ugens udvalgte – alle er lige, der er jo bare en der er nød til at være først!
.
Det er et fedt billede du har fået lavet, og det gør bestemt ikke noget at det er gammelt 😉

Besvar
Jacob Almtoft maj 5, 2013 - 12:30 pm

Ups… lagde den forkerte skater op… Fjerner I ikke lige den første jeg lagde op

Besvar

Smid en kommentar til os