I SKOVENS DYBE STILLE RO – (NORGE DEL 3)

af Brian - fotomalia.dk

Skoven er et fantastisk smukt sted, og umiddelbart skulle man tro, det var et nemt sted at lave billeder, men det kan faktisk være rigtig svært.

Nå, lad os kigge lidt flere norske billeder – ja jeg ved godt der kommer lidt meget derfra, men jeg håber I hygger jer med det – og der skal nok komme noget grejsnak snart – måske..

LEG DIG TIL BEDERE BILLEDER

En af de måder jeg syntes jeg udvikler mig aller mest på, er ved at lege, lege med motiver og de muligheder mit grej giver – nogen gange resulterer legen i nogle fede billeder, men oftest resulterer legen i noget mindre godt!

Formålet med legen er udvikling og læring, og det er det dagens indlæg handler om – måder man kan lege med “skoven”.

FOKUS PÅ DETALJEN

Specielt et sted som i en skov, hvor der er så mange ting der fascinerer, kan det ofte være udfordrende at lave billeder der virker rigtig godt. Hvis man forsøger at vise hele skoven bliver det ofte rodet, uoverskueligt og meget let kedeligt – derfor syntes jeg ofte det fungerer langt bedre, at fokusere på enkelte detaljer, eller et udsnit, der kan give fornemmelsen af det miljø man er i.

_D4A0354

I en lille klippesprække, mellem de store tunge granitblokke spirer en af skovens kommende giganter frem

 

Detaljerne er over alt, det eneste det handler om, er at finde dem, isolere dem, og præsentere dem på en præsentabel og spændende måde – det er opskriften til gode billeder.

_D4A1176

Skovbunden er et godt sted at kigge efter detaljer, der er ofte noget der skiller sig ud.

På billedet herover var det kontrasten mellem “stjernemossen”, og det kolde is der fangede mit øje, og trods lidt roderi, så er jeg faktisk blevet meget glad for billedet.

LEG MED BOKEHE

En anden ting jeg ofte leger med, når jeg leder efter “det gode billede”, er bokeh’en. Jeg syntes det er spændende, og den er altid tilgængelig – desværre er det ikke altid det er lige nemt at vide, hvad man får ud af det.

Jeg arbejdede lidt med den norske skyline, men syntes nemt det blev meget kedeligt, derfor søgte jeg noget at skyde igennem, for på denne måde at udnytte det spil der opstød i den uskarpe del af billedet.

_D4A0790Lidt leg med lys og uskarphed gav lidt ekstra spil i billedet

 

Det er ikke altid det går lige godt når man leger, men det er vel i virkeligheden også derfor det er sjovt – målet er jo bare at prøve nogle ting af, og udfordre det man kan lidt så man kan blive bedre og opdage nyt.

Jeg havde en plan med billedet herunder, men det lykkedes mig aldrig rigtig at få den baggrund som jeg gerne ville – jeg syntes dog at billedet blev meget hyggeligt alligevel.

_D4A1028
Det er sjovt at lege, også selv om resultatet ikke nødvendigvis bliver som forventet – men det fedeste er nu, når legen ender med et resultat men er glad for!

 

Det jeg, som regel, gerne vil opnå med min bokeh er en baggrund der på en eller anden måde understøtter mit hovedmotiv. Jeg har længe arbejdet på at skabe helt neutrale og bløde baggrunde, så baggrunden ikke tog fokus fra mit motiv, men nu syntes jeg mine billeder bliver langt bedre, hvis motiv og “baggrund” spiller sammen!

_D4A1132

Jeg kan godt lide det spil der sker i baggrunden på dette billede – jeg syntes det giver et godt indtryk af den skovbund jeg lå og fotograferede i

Fotografering handler ikke kun om resultater, det handler også om at have det sjovt, refleksion og om at udvikle sig og prøve nyt – billederne i dagens indlæg er på ingen måder nogle af mine bedste, og normalt ville jeg nok ikke have vist dem alle frem, men dagens indlæg handler som sagt om leg!

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Troels april 28, 2013 - 6:18 pm

Jeg kan især rigtig godt lide de to nederste billeder i indlægget!

Besvar
Brian - fotomalia.dk april 30, 2013 - 10:16 pm

Hej Troels..
.
Mange tak – dem kan jeg også godt lide… 😉

Besvar

Smid en kommentar til os