UGENS BILLEDE UGE 10

af Brian - fotomalia.dk

Så er det gået hen og blevet søndag igen, og det betyder, at vi skal kigge lidt på ugens billeder – der er rigtig mange af jer der har leget med, og det syntes vi er super fedt, mange tak for det.

Jeg har valgt tre af ugens indsendte billeder ud, og fundet mit ugens billede – ser mere her!

LÆSERNES GALLERI

Jeg må sige, at I lægger baren rigtig højt, for filan der er nogle fede billeder imellem, og jeg må sgu sige, at jeg er ret stolt over, at I vil dele dem her hos os.

Jeg har som sagt valgt tre billeder ud, det er billeder som for mig ramte plet, og gjorde noget specielt for mig – dette betyder nødvendigvis ikke, at de er de bedste billeder, de ramte bare mig.

Dagens første billede drypper jo nærmest af stemning – sikke en morgentur, den ville jeg sgu gerne have været med på!

fairytale-forest-da0dccf8eca6ef298f21d0b32d89fd0d03c7702b

Uge 9 – Eventyrskoven – Mads Arnholtz.

 

Billede nummer to er jo nok de fleste drengerøvs-fotografers våde drøm  – Allan, hvis du nogensinde får muligheden for at invitere FotoMalia med på en tur, så er vi klar!!

longbow-d0b9861a24d67c854bfdcafda3303c568bcecd1d

A. Aabenhuus…. AH64 på vej ud på jagt

 

Nummer tre, det er vildt fanget – Max Emil har været umådelig heldig lige at finde denne pære i skoven 😉  Probs for den fede idé og flotte udførelse!

paere-i-farver-02f41f96b68499a154047eccfc062af06f6254a7

Max Emil – Life Inside the Bulb

 

Sidst men ikke mindst, så skal vi lige have et makrobillede – men hov, det er da 4 billeder, du skrev kun der ville være 3? – Ja jeg ved det godt, men jeg glæder mig til makrosæsonen rigtig kommer igang, og Jespers billede satte totalt fut i min makro finger – Så tak for det Jesper!

Jeg er vild med det der sker i baggrunden i venstre side, det er det du skal arbejde videre med Jesper!

_mg_0798-edit-dbce02cecbbbb7d71a3f656945a9aba4f8dcefe3

Skovfættermarch, Jesper Videbæk

Det var det udvalgte for uge 9/10, og det betyder, at vi er klar til endnu en uge. Vi håber at der kommer endnu flere med denne gang, for hvor er det en fornøjelse med fede nye billeder hver eneste dag – FEDT

Hvis du vil se alle de billeder der er kommet ind i denne uge, så smut ind i galleriet for uge 9/10 lige her

 

VIL DU VÆRE BLANDT DEM DER BLIVER SET?

Har du lyst til at lege med?  Det eneste du skal gøre er, at uploade dit billede herunder, så er du en del af FotoMalia’s “Læsergalleri” – Men husk, kun et billede om ugen, så det handler om at vælge det fedeste 😉

 

HUSK AT ANGIVE

Uge # – Billede Titel – Dit Navn/evt. Web

[ngg_uploader id=46]

 

ALT DET MED SMÅT

Nu ved vi jo allerede, at vi har verdens bedste læsere, og vi ved at I laver nogle rigtig fede billeder, men hvis der skulle snige sig noget ind i galleriet, som vi ikke syntes høre hjemme, pga. manglende kvalitet eller upassende indhold, så forbeholder vi os retten til at slette uden varsel.

BILELDER FOR UGE 11

[nggallery id=46]

Hvis du mod forventning ikke kan se det billede du har uploaded i galleriet herover, så smid lige en kommentar, så ser vi lige om der er gået noget galt i maskinrummet!

 

BRIAN’s BILLEDE UGE 10

Det har stået meget sløvt til med billeder i denne uge, jeg har faktisk kun haft kameraet i hånden i et par timer, og her gav jeg den gas som plantefotograf – denne uges billede er et billede til et skilt omkring, hvorfor nogen blade har huller.. Jeg håber du kan lide det!

_D4A8487

De billeder jeg laver til vores skilte i Regnskoven, de skal overholde en bestemt formel, hvor der blandt andet skal være plads til tekst i venstre hjørne øverst.

Det var Ugens Billede for denne uge, jeg håber at alle dem der legede med syntes det var fedt, og vi glæder os til at se dine billeder for UGE 11! – Gi den gas!

 

 

Relateret indlæg

26 Kommentarer

Mads - Fotomalia.dk marts 10, 2013 - 12:01 pm

Brian – jeg er utrolig skuffet over at du ikke har haft tid til lidt kritik på mit suppe-billede!
.
– men noget helt andet, seriøst, der er sgu nogle lækre billeder indsendt. Glæder mig til at se, hvad uge 11 bringer!!

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 10, 2013 - 12:46 pm

Beklager Mads – Men jeg vil gå så langt som til at sige at du helt sikkert tager prisen for det fedeste suppe billede i hele uge 9 og 10 – faktisk det fedeste til dato her på FotoMalia!
.
Ja det er så lækkert med alle de fede billeder der er kommet ind!

Besvar
Kurt Hansen marts 10, 2013 - 2:48 pm

Suppe? Uhmmm, hvis det er karrysuppe med makrel og banan, men messingsuppe? Nej tak!

Høereeeh, gutter … hvad med at blotte dette anonyme mesterværk, så vi kan savle over det? Suppe? Uhmmm, jeg e l s k e r en kraftig karrysuppe med plukmakrel og moset banan. Derimod er jeg ikke så vild med messingsuppe.

Og nu vi er igang: Hvad med at få Goecker til at sponsorere udlånet af et godt digitalt uhyre til mig her i foråret? Mit gamle petroleumsfyrede Nikon-gear samler støv og scannede negativer kan vel ikke deltage i konkurrencerne, går jeg ud fra?

Besvar
Kurt Hansen marts 10, 2013 - 2:49 pm

Ups, det kom til at indeholde lidt dobbeltmakrel. De må I sgisme undskylde 😉

Besvar
Jacob Almtoft marts 10, 2013 - 4:21 pm

Lækker lille tradition I har fået skudt igang her 😉

Lækkert skud Johny, ser helt surrealistisk ud, har du fjernet noget?

Mit eget skud er fra en aften på arbejde, hvor et par af eleverne sprang i vores nye parkour/sprincenter.

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 12, 2013 - 3:08 pm

Tak Jacob – Vi syntes også det er rigtig hyggeligt og vildt fedt at der er så mange der vil lege med!!
.
Det ser ud til at du også har adgang til uendelige mængder spændende motiver

Besvar
Jacob Almtoft marts 13, 2013 - 11:30 am

Jeg klager ikke… har dansere, parkourdrenge, cykelryttere, fodboldspillere, håndboldspillere, springgymnaster og rytmiske gymnaster, der villigt stiller op til fotografering. Samtiddig har vi fået bygget parkour/spring/boldhaller for 39 mio. Så rammerne er sku’ okay 🙂

Kunne da være man skulle arrangerer en lille fotofestival på skolen og finde et par “modeller”… Kasper skal bare lade våben ligge 🙂

Hvad med fotomaliadag… kommer der en ny?… jeg kan nemlig godt den dag, vil bare gerne vide hvor krydset i kalenderen skal stå 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 15, 2013 - 6:49 pm

Hej Jacob..
.
Ja det kunne da meget vel være en mulighed – hvor er det skolen ligger?
.
Vi er igang med planlægningen, og regner med starten af juni… men der er lige lidt ting der skal på plads inden!
.
med dejligt at vide at du er klar!

Besvar
Jacob Almtoft marts 15, 2013 - 7:04 pm

Fedest… så glæder jeg mig til Juni 🙂

Efterskolen ligger 10 km syd for Horsens… og vi har verdens største sammenhængende parkouranlæg (inde og ude)… mega fede kulisser til lidt fototeknisk kreativitet.

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 16, 2013 - 9:40 am

Ok, tak for det!

Johnny Kristensen marts 10, 2013 - 6:02 pm

Hej Jakob

Mange tak. Har photoshoppet det lidt, det har fået lidt mere lys og der er fjernet lidt mark. har sgu et eller andet med træer der står alene på en mark 😀 ikke dårligt med sådan en gang parkour. Det ser godt ud, der kunne man hel sikkert godt bruge lidt tid og få nogle gode skud i kassen.

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 12, 2013 - 3:10 pm

Jeg er helt enig med Jacob – det er sgu et lækkert billede – og det med det ensomme træ er jo en klassiker, men dit billede er super fedt!

Besvar
Brian Bannerskjold marts 10, 2013 - 10:01 pm

nu har jeg godt nok ikke været her et stykke tid ,ustabilt internet 🙁

MEN nu er jeg tilbaaaaavs igen ,og så i havde lavet ugens billede.

så den er jeg med på 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 12, 2013 - 3:18 pm

Velkommen tilbage! – Og fedt at du vil leg med – og sikken et fedt billede, jeg elsker startrails, hvor mange minutter var eksponeringen, og er den lavet af et eller flere billeder?

Besvar
Brian Bannerskjold marts 12, 2013 - 3:37 pm

lækkert du kan lide det 🙂

47(billeder) * 30 sec / 60 = 23.5 minut

måtte desværre kassere 60 billeder da der kom for mange skyer ind over.
faktisk mit allerførste forsøg på startrails ,så det blev nogenlunde også taget i betragning at månen lå lavt i horisonten bag mig til at starte med og senere lyste ret kraftigt op og belyste forgrund og tårn ret meget.

men er tilfreds trods alt taget i betratning 🙂

eneste anke kunne måske være polaris skulle have været placeret lige over antennen 😛

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 12, 2013 - 4:46 pm

Det tænkte jeg faktisk også – men det er nu ikke helt skidt af et første forsøg!

Besvar
Jesper Videbæk marts 11, 2013 - 7:36 am

Selv tak Brian. Fut i fingeren – he he – det er godt!
Jeg har lige købt macroobjektivet og det er nok egentlig første gang jeg har fået fornemmelsen “Hold da kæft – det er fandme godt fjernsyn det her”.

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 12, 2013 - 3:32 pm

Fedt! Makro fotografering er en helt anden verden, og den er super spændende.. Jeg er spændt på hvad din “grafiske” hjerne kan lave i den nye verden (det var et kompliment) og jeg syntes det er fedt at du deler det her!!

Besvar
Johnny Møller marts 11, 2013 - 3:35 pm

Ups – det blev til en dublet. Mon der er en som vil fjerne det ene? TAK 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 12, 2013 - 3:39 pm

den skal jeg nok fikse! – lækkert billede!

Besvar
Mads Arnholtz marts 11, 2013 - 8:25 pm

For pokker. Forkert udgave af det billede med fisketrappen. Det skulle være farvebillede og ikke monocrome:-( Gider i fjerne det.

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 12, 2013 - 3:42 pm

Den fikser jeg.. Jeg er også mere til den med farver – og lækkert billede!

Besvar
Søren Skovsgaard marts 11, 2013 - 10:40 pm

I denne uge vil jeg gerne finde tiden til at få gjort mine fugle billeder fra januar færdige. I aften lykkes det at få 1 færdigt, og dermed mit bidrag til ugens galleri.
.
Synes det er fedt at Brian har taget sig tid til at kommentere på lidt af billederne, og vil se fremtil at det sker igen. Altid fedt.

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 12, 2013 - 3:42 pm

Fedt at du vil lege med – det ser ud til at din 300mm var et godt valg!

Besvar
Søren Skovsgaard marts 13, 2013 - 6:56 am

Ja, 300mm er et dejligt objektiv, men uha når man er 2-2½ meter fra sådan et lille kræ med en 300mm med en teleconverter til at få 600 mm så er dybdeskarpheden godt nok ikke stor.
.
Fik mig faktisk til at tænke på et meget gammelt indlæg af dine hvor du snakkede om at selv om TC2 tager 2 blænder og fordobler brændvidden, så bliver dybdeskarpheden kun +1 blænde, således at ovenstående billede skulle svare til 600mm F/4.0.
.
Jeg ved ikke om du nogensinde senere har fået ovenstående bekræftet, men jeg tror godt der kan være noget om snakken.
.
Jeg er begyndt at holde øje med andre billeder tager af små fugle hvor de fylder ca. lige så meget af billedet og taget med ca. samme brændvidde og blænde, og synes ofte de har en lidt højere dybdeskarphed (i.e skarpere fugl), men tænker at de måske er lidt længere fra fuglen og så cropper det endelige billede. Mit billede er ikke croppet.

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 15, 2013 - 6:48 pm

Hej Søren..
.
Jeg er ret sikker på at det er korrekt det du skriver, at jeg skrev, og at det var korrekt det jeg skrev – det er kun meget lidt skarphedsfeltet bliver påvirket – men det ekstra glas i TC’en påvirker bokehen, og giver ofte en mere rodet bokeh end uden..
.
Det er spændende sager – prøv at lege lidt med at tage et med TC og et uden TC og se hvordan det påvirker bokehen..

Besvar

Smid en kommentar til os