Tutorial – Stereoscopic effekt i photoshop

af Mads - fotomalia.dk

I dag går vi “i dybden” med en rigtig sjov effekt!

Lad mig starte med at sige at dette ikke er muligt at lave uden et par Anachrome optical diopter glasses (3D-briller) – i skal bruge et par med rød/cyan glas. Jeg har købt mine på billige3Dbriller.dk Jeg har købt mig et par i plastic til 80,- men i får samme resultat at se med papir-versionen. Køb et par – det er det hele værd!

Nå men lad mig kort forklare, hvad det er der sker. Når vi ser på et alm. billede på skærmen, så består det af; en Rød, en Grøn og en Blå kanal – de tre kanaler ligger præcist oven på hinanden og giver til sammen vores RGB-billede.

Men når vi bruger denne teknik, som i kan se i videoen, så går ind og flytter på vores røde kanal og ved at have vores briller på, så opstår der denne dybde i billedet (der kan læses meget mere om dette emne her, hvis det har interesse). Her kan i se forskydningen af den røde kanal der opstår når vi har leget i photoshop.

Her kan i se et par eksempler på billederne.

Og hey – i kan også lave video, animationer og 3d-objekter stereoscopic så det er bare med at lege løs.

Nu til videoen – (ja Brian – jeg ved godt at introen ikke står skarpt 🙂 )

God fornøjelse…

Relateret indlæg

5 Kommentarer

Brian juni 28, 2010 - 4:57 pm

Det er fandme cool, jeg viste slet ikke jeg kunne tage 3D billeder.. Men der kan man bare se..

Godt gået Mads – også i vores travle fotoweekend tid..

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk juni 28, 2010 - 7:49 pm

Fed post!!
Jeg har allerede bestilt brillerne, jeg kan næsten ikke vente med at lege med det.

Du ser godt nok træt ud Mads, er du stresset? 🙂

Besvar
Mads juni 28, 2010 - 8:54 pm

Kasper – du forstår slet ikke hvor træt jeg er 🙂

Besvar
Mads juni 28, 2010 - 8:56 pm

…eller jo det gør du jo nok, med en lille ny i huset 🙂 Men jeg er helt kvæstet da jeg optager videoen. Jeg havde valgt at sidde i 10 timer og gennemgå photoshop-materiale, og imens var der 25 grader uden for – det var sgu lidt dumt, når jeg lige tænker over det 😉

Besvar
Thomas juli 1, 2010 - 9:38 pm

Mon ikke man vil kunne lave samme effekt i Final Cut? 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os