BBC Naturfilm.

af Kasper - fotomalia.dk

Jeps producerne fra BBS’s vores planet serie ringede til mig efter de havde set min imponerende timelapsesekvens her på bloggen og spurgte om jeg ville komme og arbejde for dem. Jeg svarede selvfølgelig nej da Fotomalia.dk er meget mere spændende end deres små Søren Rye haveprogrammer.

Det er løgn det jeg siger, jeg svarede selvfølgelig ja…. men de har ikke ringet, det var også løgn….

MEN her er en lille timelapsesekvens jeg har lavet ude i baghaven og man kan måske få en lille fornemmelse for hvor svært det er, det som BBC gør.. ikke fordi det som jeg gør er særlig svært…

Det er ret imponerende hvad man opdager når man laver disse sekvenser. Prøv at lægge mærke til de meget små dyr der kravler i mosset på den første sekvens.

Hvis i har mod på det, så er der her en lille film hvor BBC’s kamerafolk viser bag scenen hvordan de gør, det er fuldstændig sindsygt!!. Man kan faktisk godt gøre det selv, hvis man har enormt meget tålmodighed og snilde. Men jeg tror nu nok at man skal have et budget ligesom deres for at få den labre kvalitet.

Det er mig der er konsulent på klippet her….neeeeej det passer ikke… men jeg gad godt 🙂

På sekvensen med sneglen har jeg taget et billede hvert 20 sekund (det havde nok været bedre hver 10 sek).

Det med blomsten er hvert 30 sekund.

Solnedgangen var hvert 60 sekund, de 60 sekunder var ok, men jeg har speedet hastigeheden op til dobbelt på dette sidste klip da jeg syntes det hakkede lidt for meget og gik for langsomt.

Det er åbenbart en træningssag at vide nøjagtig med hvilken frekvens man skal tage billederne og det afhænger jo meget af motivet.

En ting man lige skal huske. Det kan godt være at digitalkameraer har gjort det at tage billeder næsten er gratis i forhold til i filmdagene, men et godt digitalt spejlreflekskamera som jeg bruger (Nikon D300) koster fra ny cirka 13.000 kr. Et sådan kamera har en levetid på cirka 300.000 cyklusser (billeder). Det vil faktisk sige at hvert billede man tar, i realiteten koster 0,043kr. Hvis man nu laver en timelapseoptagelse på 1000 billeder vil den have kostet cirka 43kr 🙂 MEN hvis man stadig bruger Kodachrome 64 Film, ville den med priserne i dag have kostet 3100kr 🙂 Hurra for digitalt!!

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Mads juli 5, 2010 - 8:06 pm

hehehe – tog mig lige tiden til at se dit klip helt færdigt. Ved du forresten om der var nogle dyr der kom til skade under optagleserne… og var der forresten en der hed Kasper med som runner? Men fedt med det time-lapse – det er supercool. PS: Tak for en fed weekend – håber du huskede at for Bastian med hjem 😉

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk juli 6, 2010 - 8:45 am

Shit!! Bastian!!! 🙂

Det er rigtig sjovt det med timelapse og ja, alle dyr kom til skade under optagelserne 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os