To 1.pladser var ikke nok….

af Brian - fotomalia.dk

I lørdags blev vinderne ved Danmarks største naturfotokonkurrence fundet, og det endte faktisk med at blive en helt udmærket aften. 

Konkurrencen arrangeres af NFD – Natur Fotografer Danmark – som er Danmarks nationale naturfotografforening, og prisoverrækkelsen foregik traditionen tro ved NFDs store årsmøde.

 

EN GOD HØST

Konkurrencen er delt op i 11 kategorier, hvor hver kategori præmieres med en 1. 2. og 3. plads – vinderne findes ved at foreningens medlemmer stemmer på alle indsendte billeder, de ti billeder der har fået flest stemmer sendes til en ekstern dommer (i år var det Patrick Larson (S)) som vælger 1. 2. og 3. pladserne.

16 af mine indsendte billeder kom i finalen, så jeg skal da blankt erkende, at jeg var en anelse spændt i går da vinderne skulle offentliggøres.

Alt i alt blev det til to 1. pladser, en 2. plads, to 3.pladser og et enkelt billede som blev disket i sidste øjeblik.

FORM & DETALJE

Denne kategori handler om at finde det smukke i naturens strukturer, finde detaljer eller former der i sig selv står stærkt nok til at bære billedet.

Billedet herunder er en klase frisklagte frøæg.

2013_april_21_

1. pladsen i “Form & Detalje”

 

PATTEDYR – VERDEN

Ja denne kategori giver jo rimelig meget sig selv… Tja, det handler om pattedyr fra hele verden 😉

Billedet herunder er ikke fra de mest eksotiske himmelstrøg, nej faktisk er det fra min sommerferie i Norge – resultatet af fem lange nætter med meget lidt søvn.

2014_juli_14_Langøret Flagermus

1. pladsen i “Pattedyr – Verden”

 

INSEKTER & SPINDLERE

I “Insekter og spidlere” skelnes der ikke imellem, hvor motiver stammer fra i verden – hele verden er ok!

Billedet herunder er fra Ecuador, og jeg skal blankt erkende, at det var slangen jeg fotograferede – den lille flue var bare en ekstra lille bonus

2013_maj_22_Ecuador

2. pladsen i “Insekter & Spindlere”

 

Jeg er vild med rov-fårekyllingen herunder, jeg syntes den har et helt fantastisk udtryk, og den ligner næsten noget fra en tegnefilm.

2013_maj_20_Ecuador

3. pladsen i “Insekter & Spindlere”

 

ÅRETS SPECIALKATEGORI – VAND

I år var specialkategorien “Vand”, som frit kunne fortolkes. Vand er for mig indbegrebet af liv, og det var indgangsvinklen for mine billeder i denne kategori.

2013_april_26_

Disket – billedet levede ikke op til foreningsens kriterier for et naturbillede.

 

Desværre blev ovenstående billede taget ud af konkurrencen i sidste sekund – lidt øv, men på den anden side er det også fedt at foreningen har nogle strikse kriterier omkring, hvad et naturfoto er og, hvad det ikke er – så kan man jo være enig eller ej.

 

SAMLET NUMMER 2!

Kategorierne er kun den ene del af konkurrencen, den anden del handler om, hvem der løber med hovedpræmien, og titlen som “Årets Naturfotograf”.  Titlen gives til den fotograf der samlet set havde flest billeder best placeret i de 11 kategorier.

Samlet blev jeg nummer 2! Ikke helt tosset første gang man leger med, og så giver det jo mulighed for forbedring til næste år 😉

Min fine andenplads udløste en fornem præmie, som jeg ikke helt kan finde ud af om jeg skal beholde eller sælge – nogen forslag?

PowerShot_G1_X_Mark_II_Default_tcm81-1129456

G1X markII – Canon’s topmodel i deres kompaktkamera linje

 

Hvis du er interesseret i naturfotografering og, hvis du ikke allerede kender NFD, så smut da lige ind og tjek foreningen ud, det kunne jo være det var noget for dig!

 

TILLYKKE TIL ALLE DE ANDRE

Stort tillykke til Niels Thye som løb med den samlede sejr, til Per Finn Nielsen der blev præmieret med “Årets Naturfoto”, og alle de andre der blev præmieret!

Et ekstra stort tillykke skal lyde til min gode kammerat Carsten Krog Pedersen, som også løb med 1. pladsen i kategorien “Vækster” og en 3. plads i kategorien “Landskab – Danmark”

Nå, det var lidt fra en dejlig weekend, tak fordi du kiggede med!

Relateret indlæg

3 Kommentarer

Jacob Almtoft november 4, 2014 - 7:38 pm

Tillykke! fuldt fortjent med de lækre skud!

Blev den med haletudserne disket på grund af at den var opstilling eller hvad?

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 5, 2014 - 8:10 am

Mange tak Jacob!

Det belv disket fordi der indgik en glasplade i optagelsen… Desværre nåede det helt til enden af konkurrencen og var blevet placeret inden det blev taget ud – øv..

Det er mega svært at dømme sådanne billeder, for hvornår er det ok og hvornår er det ikke ok? Er billeder fra haven opstillede, er fotofælde billeder ok eller hvor går grænsen – i sidste ende er det jo dommerens vurdering og det kan jo ikke være anderledes 😉

Besvar
Hanne Nörskau Jensen november 11, 2014 - 12:19 pm

Hej Brian

Tillykke med de fine pladser.

Jeg er helt pjattet med frøægsbilledet. Sindssyg pjattet. Det er så smukt og så minder det mig om da jeg var barn og selv var ved søen, for at fange haletudser.Det samme vil jeg sige om den gule. Den der blev disket. Jeg ved ikke om jeg helt forstår hvorfor den blev det.

Mine yndlingfarver er netop grøn og gul – i klare farver. Så du rammer mig rent.

VH Hanne

Besvar

Smid en kommentar til os