2. December – The World

af Brian - fotomalia.dk

THE WORLD

Den seneste tid har jeg haft den store fornøjelse at sejle rundt med skibet “The World” – et ikke helt almindeligt skib, som huser et ikke helt almindeligt klientel, på en ikke helt almindelig ekspedition…

Læs med, og find ud af hvordan en enkelt dag ser ud om bord.

 

SINGAPORE

Der er fuld fart på oplevelserne – for lidt over uge siden sejlede vi ud fra Singapore, og satte kursen mod Borneo. Blot 48 timer senere ankom vi til Kota Kinabalu – hovedstaden i i den Malaysiske del af Borneo.

Siden da har vi sejlet omkring nordspidsen af Borneo og er nu på vej syd over, på vej mod den Indonesiske del af Borneo, herefter krydser vi over til Sulawesi, så til Komodo, Sumbawa og sidst, men ikke mindst, slutter vi af på Bali.

_dsc1736Det er en fornøjelse at se havfuglene, som f.eks. denne sule, følge skibet og holde øje med de fisk der springer foran skibet

 

Hver eneste dag er tæt pakket med oplevelser, oplevelser som jeg, sammen med foto-teamet, skal forsøge at hjælpe beboerne på “The World” med at oversætte til fantastiske billeder – med omkring 200 beboere er dette et krævende job, og jeg er glad for at jeg er kyndigt vejledet af Roy Mangersnes (som har sejlet med flere gange tidligere) og dygtigt assisteret af Knut Børge Strøm.

 

DARAWAN ISLAND

Nå, men det var jo egentlig en enkelt dag ombord, jeg ville fortælle om.

Så – i morges ringede vækkeuret klokken 06.00, og efter lidt morgenmad i officersmessen, og lidt hurtig planlægning med resten af foto-teamet, hoppede vi i ”zodiac’erne” og susede ind til den meget utilgængelige ø “Kakoban Island”, som ligger i ø-samfundet “The Darawan Islands”.
_dsc4394Roy, Knut og jeg susende af sted i hvad der i mine øjne blot ligner en forvokset gummibåd – det har jeg dog lært, at det er helt forkert, det hedder en “zodiac” og det er noget helt andet!

 

Planen var at foto-teamet skulle “scoute” øen for muligheder inden “beboerne” fra “The World” kom i land et par timer senere og skulle på “PhotoWalk”. Øen viste sig ikke til at være specielt godt egnet til en egentlig PhotoWALK, den var nemlig dækket af skarpe lavasten, dybe, ubehagelige huller og ikke mindst ufremkommelig jungle.

 

Dette levede på ingen måder op til vores forventninger, og vi besluttede derfor hurtigt, at vi måtte finde på noget andet! Planen var nu, at Roy ville tage pænt imod “beboerne”, i mens Knut og jeg ville gøre vores bedste for at finde noget fotografisk interessant – allerhelst en træhugorm, da de efter sigende skulle være ret almindelige på øen.

 

Grundet lidt udfordringer med de lokale myndigheder var ”beboerne” lidt forsinkede, hvilket gav os lidt mere tid at løbe på – ja faktisk lige præcis nok til, at jeg fandt den ønskede træhugorm et par minutter før “beboerne” ankom til stranden.

_dsc4593Den kølskællede Borneo-træhugorm reddede virkelig vores “PhotoWalk”, og fotograferingen på standen gav muligheder for nogle lidt anderledes billeder.

 

 

Vores PhotoWalk endte med at være mere Photo end en egentlig Walk, men alle var glade og alle fik spændende billeder med tilbage til skibet trods det, at vi lige et øjeblik ikke helt vidste, hvad vi skulle finde på.

 

FERSKVANDSGOPLER

Dagens andet højdepunkt var snorkling med ferskvandsgopler i et vulkankrater midt på øen. En oplevelse jeg må sige, at jeg havde glædet mig til, og en oplevelse som jeg sent vil glemme.

Kakoban er faktisk en gammel vulkan, der i dag ligger delvist nedsunket i havet. Faktisk kun selve vulkanens “vægge” der står over vand – resten ligger under havet, eller under den ferskvandssø der udfylder selve vulkankrateret – det var denne sø der skulle være dagens højdepunkt.

gopr8299

Goplerne var en kæmpe oplevelse, og det var fedt at svømme rundt mellem tusinder af disse underlige skabninger – der var dog en stor ulempe ved oplevelsen, nu har jeg nemlig opdaget, at jeg mangler et undervandshus…. (fotograferet med GoPro)

 

Roy, som jo er inkarneret Norsk viking og som jo normalt slår sine folder i de køligere egne som Svalbard og Antarktis, var en anelse skeptisk omkring det våde element, for som han sagde “det her er jo ikke vand – det er jo ikke koldt” – men efter kort tid tror jeg faktisk også, at den svedne nordmand nød det varme vand!

 

KORALREV

Efter en kort frokost tilbage på skibet var det igen tid til eventyr – denne gang på revet lige ud for Kakoban.

Da vi jo var tæt på verdens ende, og området derfor er sjældent besøgt var revet ualmindeligt lækkert – desværre måtte jeg igen konstatere, at et GoPro bare ikke helt udgør samme muligheder som et ordentligt undervandshus.

Men lidt billeder kom jeg da op med!

gopr8339

Koralbunden fotograferet med GoPro – desværre på jeg konstatere, at billedet ikke helt retfærdiggør oplevelsen.

 

Uanset kvaliteten af billederne, så var oplevelsen fantastisk, og jeg nyder næsten koralrevet lige så meget som den svedige regnskov!

gopr8325
Endnu et GoPro-skud, som bare ikke rigtigt viser hele herligheden!

  

Efter en times snorkling var det igen tid til at hoppe i “zodiac’en” som stadig ikke er en gummibåd!

_dsc4857Fuld fart på, for at kunne nå at downloade billeder, forberede slides, komme i bad og få det fine “aften-dress” på.

 

Efter den fantastisk tur i bølgen blå var det igen tid til at vende snuden hjem til skibet for at forberede dagens “Recap” – en kort debriefing af, hvad dagen har budt på af fantastiske oplevelser.

“Recap’en” genneføres selvfølgelig i skibets biograf, med billeder fra dagens begivenheder, og selvfølgelig iført skjorte jakke og slips!

 

DRINKS & FINE DINING

Efter “recap” blev jeg inviteret på middag i en af skibets 5 eller 6 restauranter – selvfølgelig stadig med slips og jakke.

Maden var fantastisk og selvskabet hyggeligt – en anelse over den standard jeg er vant til, når jeg rejser i troperne.

For lige at fuldende dagen, afsluttede jeg med at skrive og oplade denne blog via satellit-internet fra min dobbeltseng på mit værelse.

En god ven sagde en gang til mig at fotografiet er nøglen til at åbne for nogle meget spændende døre, og jeg må give ham ret. Fotografiet kan åbne døre som ellers er stort set umulige at komme til!

 

JULEKALENDER…

Uhh, så er vi i gang igen, og hvor er det hyggeligt at det er blevet jul igen i år – men okay, det har det jo faktisk med at gøre hvert år!

Nå, nu til det med koder, gåder og gætterier… – i dag er der “kun” et “Dagens ord”, og det skal du finde ved at svare på dette spørgsmål.

Hvor mange indlæg ligger der her på FotoMalia.dk

  • 336
  • 1118
  • 3234

Du skal bare skrive det tal du tror er det rigtige – og det er jo faktisk ret nemt at finde frem til, for du kan jo bare tælle alle de gamle indlæg – tjek dem her

Når du er klar med dit bud, så smider du det bare ind på jul.fotomalia.dk også er du med i konkurrencen

Relateret indlæg

12 Kommentarer

Johnny Paulick december 2, 2016 - 12:53 pm

A.ca.336 .
Godt der var denne valgmulighed… Selv om jeg syntes det skulle være højre.. Men alligevel ikke så højt som 1118 indlæg.. Hvis man tæller de 112 vidioer med så syntes jeg at 336 indlæg er for lidt.. 😉 Men det skulle jo også kun være et gæt..!

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 2, 2016 - 3:28 pm

Husk At du skal smide dit gæt på jul.fotomalia.dk – ikke kun i en kommentar, for her er du ikke med i lodtrækningen!

Og husk at FotoMalia har eksisteret i 7 år 😉

Besvar
Anja Robanke december 2, 2016 - 12:54 pm

Det eneste, der mangler i dette indlæg, er et billede af jer i jakke og slips 🙂
Men fedt lige at læse og se hvad i render og laver!
Go’ weekend!

Besvar
Jakob Kjøller december 2, 2016 - 3:32 pm

Anja, du ved godt at hans “skjorte jakke og slips” bare er en ren skjovmands skjorte, en parkercoat og en kamera rem ikke?!

@Brian, hvor er min invitation henne af? 😀

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 2, 2016 - 3:34 pm

Det var det faktisk før denne tur (minus parkercoat) – Jeg har været nød til at købe voksen tøj for at kunne komme med!

Besvar
Jakob Kjøller december 2, 2016 - 3:39 pm

Det er ikke i orden, det er lige som at bede en udvikler om at tage andet end en t-shirt på, man fjerner fuldstændig troværdigheden!

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 2, 2016 - 3:42 pm

Jeg ved det – men efter tre uger, …. Så vænner man sig faktisk lidt til det??

Men tro mig, mine t-shirts kommer ikke til at ligge længe når jeg kommer hjem!

Anja Robanke december 3, 2016 - 12:27 pm

Haha… Jakob, det var en god forklaring på “skjorte jakke og slips” 😀

Men Brian vi skal da have et billede af jer om ikke andet så smid det op på Facebook 🙂 Hepper!

Jeg er på vej ioer i den anden grøft… jeg får mere og mere outdoor tøj og tænker de snart har udsolgt ved friluftslageret 😀

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 3, 2016 - 1:10 pm

He he – skal nok få et billede med fint tøj også! Det lover jeg..

Jeg har også været ved at tømme friluftslageret, for alt mit outdoortøj var ret slidt – så det var jeg også nød til at skrifte!

Jakob Kjøller december 2, 2016 - 3:52 pm

Welcome to the dark side :p

Besvar
henrik351 december 3, 2016 - 12:44 pm

Ærgerligt at du missede titlen som “Årets velklædte mand 2016”, Brian.

Giv den gas i 2017 !

http://denvelklaedtemand.dk/2016/11/aarets-velklaedte-mand-2016-fundet.html

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 3, 2016 - 1:11 pm

Den tager vi næste år… eller måske året efter!

Besvar

Smid en kommentar til os