Throwback – The Great Outdoor

af Theis Poulsen

Tag kamera og modellerne med ud i naturen og få en oplevelse.

THE GREAT OUTDOOR

Som fast læser på siden, er du nok ved at have set at mange af mine model billeder billeder. Det er ofte unge kvinder, og noget der ligner modeverdenen. Der er også en del portrætter, men alt andet lige så har det ofte været kvinder jeg har arbejdet med. Det kan også tydeligt ses hvis man kigger forbi theis.dk

For ikke så længe siden, var jeg endt med at skulle stå for en aften i vores lokale fotoklub. Det kan i øvrigt kraftigt anbefales at tjekke hvad der er af fotoklubber i dit nærområde. Bare værd sikker på det er en aktiv klub. Der er alt for mange, som diskutere regler, drikker kaffe og deltager i fotoklub konkurrencer. Disse klubber bruger ofte for lidt tid på det der faktisk er vigtigt, nemlig at tage billeder.

Nå tilbage til sagen, jeg skulle som sagt stå for en aften. Hvad finder man så på…. Hmm tænke tænke. Jeg har længe gået og overvejet at lave nogle natur portrætter. Altså ikke bare unge kønne kvinder ude i naturen. Nej nærmere noget med udendørs liv. Billeder af folk der er ude, og nyde naturen. Vandre, sejle eller noget andet i den stil.

vandring i naturen

Vandre tur i den danske natur Nikon D810 – Nikon 70-200 F2.8

For at gøre det lidt mere simpelt, blev det hele skåret inden til udendørsliv. Så manglede jeg bare det simple, eller det troede jeg….

At finde modeller kan til tider være en kamp, det ved de fleste der har prøvet. Jeg kan så lige afsløre at det bliver absolut ikke nemmere når man skal finde nogen der nyder udendørs livet. Efter en del søgen fik jeg et tip om en Facebook gruppe fra en kammerat. Et opslag i denne gruppe endte med at give pote.

En sej gut, hans kæreste og bror var klar på at stille op til fotografering. Jubii det lykkedes!! 🙂

TPP_3891

Nikon D810 – Samyang 135mm F2

Efter lidt location scouting omkring Herning, hvor jeg holder til, fandt jeg et fornuftigt sted. Det bliver lidt svære når vi er afsted, som fotoklub da der gerne skal være lidt forskelligt, og gerne meget tæt så vi ikke bliver spredt.

Generelt er det en rigtig god ide at scoute locations, før du tager afsted med udstyr, modeller og evt. Team med derud.

Instruktionen til modellerne var simple. Tag noget forskelligt tøj med som i normalt ville tage på når i skal ud i naturen. Selvfølgelig også hvad i nu har af udstyr, som f.eks. Rygsæk. Vi havde også indkøbt noget brænde og lidt andre små ting som kunne være med til at skabe en god stemning.

Det danske vejr grrrr.. Ja vi kender det jo alle, det er ikke til at regne med. Vejrudsigten sagde tørvejr, men da folk begyndte at ankomme til location pissede det ned…. 🙁

Vi stod lidt i læ af biler og træer, alt imens vi vurderede situationen, og var enige om at det snart ville holde tørt igen. Det holdt heldigvis stik 🙂

Det klarede så småt op, og i løbet af en helt almindelig aften i Herning fik vi lavet en masse sjove og spændende billeder.

TPP_4092

Hygge ved bålet – Nikon D810 – Nikon 14-24

TPP_4068

Hygge ved bålet – Nikon D810 – Samyang 135mm F2

HVAD VIL JEG MED DET HER?

Pointen i det her er at du skal komme ud, og prøve noget nyt. Hvis der er noget du kunne tænke dig at prøve og fotografere, jamen så kom igang, få det til at ske!. Det er super sundt at prøve og fotografere nogle forskellige ting. Du lærer helt sikkert noget af at komme ud af din komfortzone, og fotografere noget andet end du plejer.

Så en kraftig opfordring til at komme ud, og kom i gang!

Problemet for mig er nu at mere vil have mere. Så nu skal jeg på jagt efter fede locations og nogle friluftsliv mennesker der vil lege med 🙂

TPP_3868

Nikon D810 – Nikon 14-24

TPP_3969

A nice view – Nikon D810 – Samyang 135mm F2

TPP_3982

Nikon D810 – Samyang 135mm F2

TPP_3993

Nikon D810 – Samyang 135mm F2

Relateret indlæg

1 Kommentar

Anja Robanke maj 30, 2016 - 8:54 pm

Tak for god læsning og inspiration. Jeg har faktisk lige aftalt med en jeg kender, at vi skal prøve at lave et par projekter sammen, med leg og nyt i øje med. å sSender lige denne artikel 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os