Test af 50×50 softbox.

af Kasper - fotomalia.dk


I dag tester jeg en 50 x 50 cm sammenklappelig softbox fra fotoimport til den nette sum af 299kr.

Når man skal i felten og fotografere portrætter eller i skoven og have noget blødt lys med til de fine planter, så er den her et must! – eller hva?

Man får softboxen leveret i en fin lille taske hvori der ligger et beslag så man kan montere sin kameraflash, men der er selvfølgelig også mulighed for at montere en almindelig studieflash. De har sgu tænkt sig om de kinesere… nååååå nej, de har ladet andre tænke sig om og så kopieret det, ikke for at det skal være negativt, det er jo billigt!

Selve boxen består af den store tragt som har en rigtig god sølvbelægning til at reflektere al ens flashlys ud på det hvide stykke stof som sidder med velcro foran og gør lyset blødt og lækkert.

Beslaget til flashen klemmes simpelthen bare ind bagpå tragten og så er man næsten i gang, men her ophører den gode fornuft så og kineser-rishatten begynder at trykke lidt for meget.

Beslaget hvor man skruer sin kameraflash på her så lille en vandring at man ikke kan få hele hovedet på sin flash ind i tragten og man får derfor ikke fuld udbytte af lyset.

Der hvor man kan justere højden på beslaget i forhold til hvor flashen skal sidde er lidt vakkelvornt, ikke dermed sagt at det er noget bras og at det falder fra hinanden, for det gør det såmænd ikke, men det sidder som sagt bare og lalrer lidt.

Det er en softbox og den gør det den skal, lyset er jo nok ikke forskelligt fra dem til en million kroner og jeg synes at man må finde sig i at skulle ofre lidt ”justeringstid” når man gerne vil spare penge, man har trods alt sparet 999.701 kr!

Det er nu et lækkert lys sådan en softbox gir´.
Ofrer man nu den dyre og ikke er helt tilfreds med den, så har man jo nok ikke lyst til at bøje lidt i beslagene eller bore et ekstra hul, men man kan godt forsvare at brække lidt i den billige.

Jeg kunne aldrig finde på at købe de dyre softboxe, den her er rigtig fin og hvis man har lidt humor må man bare trække på smilebåndet når man lige skal rette lidt til.

 

Det skal siges til sidst at byggekvaliteten faktisk er det bedste jeg længe har set på en kinerserkopieret fototing. Man er ikke bange for at den går i stykker når man roder rundt med den ude i felten.

Den får fire ud af fem spidse kinerserhatte herfra.

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Jesper Videbæk juni 19, 2010 - 6:17 pm

Beslaget ser ud til at være nøjagtig det samme som der hører til en Walimex softbox. Jeg monterer min flash på en Cactus reciever for at få snuden helt ind i boxen.
Lige et tillægsspørgsmål: Har du altid diffuser på flashen, når du bruger den med softbox?

Besvar
Brian juni 19, 2010 - 8:13 pm

Hej Jesper..

Jeg tillader mig lige at blande mig..

JA (90% af tiden) jeg ville altid lade diffuseren sidde på, soft boksen er jo til at bløde lyset op, og ved at bruge diffuseren, “bløde” du lyset op to gange, og du for det blødeste lys..

Jeg har faktisk haft denne softboxen liggende længe inden Kasper har fået den og det lorte beslag har virkelig irriteret mig, men nu hvor Kasper har fikset den er jeg nok nød til at give den et forsøg mere..

Besvar

Smid en kommentar til os