T-Dag : Nielsen & Wessmann – Fotografi – det er noget vi hører!

af Jakob Kjøller

Podcast er det nye sorte og der findes et utal af podcast om fotografi – men kun ganske få på dansk. Nielsen & Wessmann er en af de få…

Mange podcasts de dør under fødselen, men Henrik og Bo, har med lidt undtagelser, haft det sent ud en gang om måneden siden Marts 2014. Et par stykke af os, høre selv podcastet, og er glade for at kunne smide dem på idag 🙂 

Hvad er en podcast og hvad er fordelen ved podcast ?

Podcast betyder “personal on demand cast” som betyder noget i retning af personlig udsendelse til hentning/lytning når det passer dig.

Det et altså en slags radioprogram som du kan høre når det passer dig og på den platform (fx smartphone) du har lyst til.

Du kan høre en podcast når du løber, går en tur med hunden eller bager og kræver ikke radiomodtager og en forlængerledning.

Hvem hulen er Nielsen & Wessmann ?

Bag det advokatlignede navn er Bo Nielsen og Henrik Wessmann.

Bo har i flere år haft bloggen justwalkedby.com med billeder fra hans mange rejser som fx 1 måneds ophold i Mongoliet. Han har vundet både medaljer og diplomer i SFD´s Den Nationale. Bo er aktiv på Google + hvor har har næsten 15.000 følgere-

Henrik var initiativtager til, medstifter af og første formand for fotoklubben Momento i Købehavn, og er “A happy photographer of all tings”, samt skriver ofte om fotografi på hans personlige hjemmeside wessmann.dk .

Virker navnet bekendt, så har Henrik har tidligere været T-Dag gæst her hos fotomalia, læs indlægget her.

Efter noget tid blev vi gjort (pænt og høfligt) at lyden på vores podcast var helt af h…… til! Fik vi lokket Ilan Brender med på lyd- og nu er den er blevet meget bedre…:-) Ilan er også fotograf og kommer ofte med input men bliver bag mixerpulten.

Hvorfor laver vi podcasten – og hvorfor ikke på youtube og med video ?

Vi laver podcasten er ren kærlighed til fotografi. Så enkelt kan det siges. Vi fotografere og vi taler om fotografi som bare betyder en masse for os alle bag podcasten.

Når vi ikke har levende billeder på er det for at forsøge at holde det enkelt. I starten havde vi bare en enkelt mikrofon men det holdt ikke lydmæssigt så nu har vi en mikrofon hver. Og der er rigeligt – det er slemt nok at høre sig selv; skulle man også se sig selv ?!

Video er en fantastisk ting men levende billeder kan ogå virke distraherende. Som farver i et foto – så begynder man måske at lægge mærke til den kasket Bo har på eller at min skjorte er grim.

Hvad handler Nielsen & Wessmann om ?

Podcasten handler om alt der vedrører fotografi. Fotografi er nøgleordet. Det kan være anmeldelse af grej, udstillinger og bøger, tips og tricks etc etc.

Det er en personlig podcast forstået derhen at der primært bliver talt om ting Bo og jeg har erfaring med og for.

Kun udstillinger vi selv har set, tutorials vi selv har prøvet og der kommer ingen luftige pressemeddelser, hvor rosen vælter ud af dine højttaler. Synes vi noget er skidt siger vi det.

En fast element (er det blevet) er vores hot og not liste. Hvad synes vi er fedt i fotografiland og hvad synes vi er….hmm, mindre godt. Nu siger vi frejdigt “liste” – nogle gange er det mest enkel punkter, for vi vil ikke opfinde noget bare for at gøre det til en liste.

Et ekempel på en Hot/Not fra afsnit 10 

Hot:

 Not:

  • At lave en Facebook side til sine fotos og så stadig poste de samme fotos under sin egen profil, så vi – der har liket siden – ser billederne to gange. SUK !
  • Fotokonkurrencer på Facebook – det med flest likes vinder….sgu for useriøst
  • Kameramærke er IKKE religion !

Hvad er formen i Nielsen & Wessmann ?

Nøgleordet for måde vi laver podcasten på er “afslappet”. Den former sig som en samtale om fotografi. Hvad har vi oplevet, hvad synes vi osv.

Vi er simplethen ikke for højtidelige og inviterer dig indenfor i vores verden, det betyder at det til tider sker fejl, men det tager vi med.

 

poloraid-live-fail

I afsnit 7 hvor Bo skulle demonstrere sit pinholekamera til polaroid film. Det gik ikke efter planen…..

 

Som noget helt nyt har vi også haft en gæst med og det vil vi nok gøre det lidt oftere.

I afsnit 21 havde vi Jakob Ever (aka. Linkman – www.linkman.dk ) med ved mikrofonerne og det gav en ekstra dynamik.

MEN HVOR FINDER DU OS?

Du kan hente podcastet inde hos Itunes her, eller finde det på Henriks egent side her, hvor vi også har show notes.

VI HØRES VED!

FOTOMALIA SIGER TAK!

 

Fotografi er et billede medie, men det betyder ikke at det kun skal ses. Til tider er det lækkert at smide noget i ørene, og bare sætte sig tilbage, eller tage turen på arbejdet, og blive underholdet. Vi takker Wessman og Nielsen, for at de ville lege med 🙂

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os