Frøken frost – Behind the scenes

af Theis Poulsen
Førken frost model - mode foto - tutorial

Jeg postede forleden et billede på Facebook, som jeg havde taget i forbindelse med en workshop i Haderslev Fotoklub. Her løfter jeg sløret for hvordan billedet er taget.

Hold det simpelt

Jeg var som sagt på besøg i Haderslev fotoklub og en stor del af dagen handlede om lyssætning. Vi arbejdede med studie flash og forskellige modifiers. Som de fleste der følger bloggen sikkert ved, går jeg ikke ned på udstyr.

Bare fordi jeg har det, og har det med, betyder det ikke at jeg nødvendigvis skal bruge det. Her var lyset udenfor ok, og baggrunden passede til modellens outfit. Altså jeg kan, tiltrods for mange lamper, og kæmpe oktabokse, gøre det meget , meget simpler.

 

Førken frost model - mode foto - tutorial

Model portræt af en skøn frøken frost

Naturligt lys portræt

Nok havde vi arbejdet meget med flash i løbet af dagen, men lyset uden for var så absolut ikke dårligt. Det kombineret med det let grå-blå træ på siden af en bygning, gjorde det oplagt at lave et lille udendørs skud med frøken frost.

Det var en overskyet dag, men der var alligevel tydelig retning på lyset, som gjorde det en smule for hårdt. For at dække af skyggede jeg for modellen ved hjælp af en reflektor, det betød at lyset ikke ramte hende direkte.

De flittig folk i fotoklubben havde også lavet en prob (rekvisit), i form af en hvid gren, som modellen kunne stå med. Mærkelig som jeg er blev den kapret, og i stedet brugt som forgrunds element. Vi ved jo alle, at et godt billede har en forgrund, motiv, og en baggrund, gør vi ikke?!

Det hele er nok meget nemmere at forstå, hvis du tager et kig på et BTS billede.

14800138_10209429884698226_1209623262_o

Behind the scenes billede af opsætning til model portræt. Tak til Merete for dette BTS.

Som i kan se, holder jeg grenen ind foran objektivet, og på grund af indstillingerne bliver den til et blurred element i forgrunden. Det hjælper med at skabe noget spil og dybde i billedet.

Exif
Kamera:  Nikon D810
Objektiv: Samyang 135mm F2 – manuel fokus :p
Lukketid: 1/100 sekund
Blænde: F2.5
ISO: 200

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os