(T-DaG) Jacob Almtoft (Verdens bedste fotolegeplads)

af Brian - fotomalia.dk

Drømmer du om et sted, hvor du aldrig løber tør for spændene motiver, et sted hvor udfordrende vinkler bare pirrer din nysgerrighed og hvor lys kærtegner både motiv og omgivelser?

Drømmer du om et sted hvor spændende mennesker, med særlige talenter valfarter til, et sted hvor fremtiden mødes og hvor nye bånd bliver knyttet. Et sted som rummer uendeligt med gode muligheder, altsammen bare for at du kan fotografere dem? – Ja det lyder næsten som et sted fra et eventyr, men stedet findes faktisk! Og du behøver ikke lede længere, for denne uges gæst har faktisk tænkt sig at fortælle hvor et sådant sted findes!

Tjek det ud!

 

JACOB ALMTOFT

Der er ingen tvivl om at dagens gæst har godt fat i det her med at fotografere! Om det er fordi Jacob har været fast læser her på FotoMalia lige siden dag et, eller om det er fordi han har verdens bedste legeplads som arbejdsplads, det ved vi ikke. Men det er i hvertfald ikke så underligt at Jacob er blevet en yderst kompetent fotograf der mestrer de fleste genrer indenfor fotografiet! Action, portræt, event, reklame og meget, meget mere!

Også naturfotografiet interesser ham, og her gør han det faktisk også ganske fortrinligt! Ja, faktisk løb han med sejren i år da Fotofestivals Olympus fotokonkurrence løb af stablen i sidste weekend – her havde Olympus sat et spritnyt E-M1 (værdi kr. 15.000,-) på højkant til den der kunne lave det bedste naturfoto!

Mine damer og herrer, læn jer godt tilbage, eller ryk næsen tættere til skærmen alt efter hvad i fortrækker. I skal nyde ‘verdens bedste fotolegeplads’, og Jacob´s billeder

Hvis du vil se flere af Jacobs Billeder, så kan du finde dem her!

 

VERDENS BEDSTE FOTOLEGEPLADS

Mit navn er Jacob Almtoft, og til dagligt arbejder jeg som lærer, IT-ansvarlig og fotograf for Efterskolen BGI-akademiet. Her har jeg siden 2009 benyttet en hver mulig pause fra IT og undervisning til at gribe kameraet for at lave billeder af hverdagens, skæve indslag. Ud over min daglige tilknytning hyrer de også mit firma til specielle arrangementer og reklamejobs.

2012_august_06_

Vilde parkourfaciliteter

 

Skolen rummer et af de største parkouranlæg i verden, hvor der dagligt er fyldt med motiver. Der er både et stort udendørs område, samt et område indendørs hvis vejret og årstiden driller. Det rå, grå og ikke særligt bløde beton danner ramme for unge mennesker der hopper, kravler, står og hænger i alt fra jordniveau og til 2. sals højde. Billedet herover er taget i et skud, dog måtte eleverne lige gentage deres stunt et par gange før den sad i kassen.

2016_marts_31_-2

Gymnastikopvisning med islet af parkour

 

2016_april_01_Gerlev

Opvisningsholdet fra Gerlev idrætshøjskole på besøg

 

Der er også mulighed for at løsne skud imod andre sportsgrene som for eksempel håndbold, fodbold, cykling, springgymnastik, akrogymnastik, amerikansk fodbold, basket, rytmisk gymnastik, dans og fitness. Og det bedste er at der med jævne mellemrum skal opdateres billeder i reklamer, på hjemmesider osv. Som husfotograf har jeg skullet dække adskillige danmarksmesterskaber for efterskole hold i fodbold, håndbold og grandprixgymnastik. Her kan hallernes belysning godt udfordre en smule, men der er action for alle pengene.

2015_juni_22_AC Horsens, BGI-akademiet, bold, Fodbold

Horsens gule fare (tidligere superliga) udfordrer efterskoleholdet

 

2014_april_24_

Billed 5 Håndbold DM… udfordrende halbelysning

 

Til dagligt underviser jeg 2 fotohold om ugen, hvor vi benytter alle de lækre faciliteter til at danne ramme om billeder hvor vi udfordrer kamerateknik og komposition. Eleverne får lov at arbejde med alt lige fra packshots over reportage og til fuldblods studiefotografi. Det er elever med alle niveauer af grej. Nogle har blot mobil, mens andre klikker løs med de lækreste DSLR kameraer.

2015_marts_23_

Fotoholdene leger med lange lukketider

 

Når ikke den ”grå” og ”kedelige” hverdag (sarkasme kan forekomme), køre for fulde damp, har vi også en del arrangementer i og uden for huset. Det kan være koncerter som herunder med Sebastian Lind, eller danseshows, gymnastikopvisninger, udlandsrejser, museumsbesøg og andet godt, som alt sammen bidrager til et utroligt varieret år som fotograf.

2014_april_26_

 Koncert med Sebastian Lind i parkourhallen

 

Koncerterne igennem de sidste 7-8 år har budt på navne som turboweekend, Thomas Buttenschön, Sebastian Lind, James Braun, Tue West og en ordentlig omgang upcomming bands. De sidste par år har vi haft superintime og lækre omgivelser på streetscenen i parkourhallen, hvor både lyd og tilskuerpladser er lidt ud over det sædvanlige.

2015_januar_21_BGI, BGI-akademiet, Dans, danselinien, Danseshow, HNT, show

Duet fra danseshow på Horsens Ny Teater 2015

 

Hvert år i forbindelse med danseshowet skal der produceres plakater, programmer og foldere til at promoverer showet der fylder Horsens Ny Teater 2 gange. Som fotograf følger jeg også generalprøverne for at kende de forskellige momenter i showet, og for at lysets mange skift ikke kommer totalt bag på mig. Teaterarbejdet her ligger på kanten af hvad mit nuværende D800 kan følge med til i iso, men nyt og lækkert grej er heldigvis på vej.

Skolen har efterhånden fået stablet en del arrangementer på benene, hvor talenter kommer fra hele Danmark og af og til også det store udland. Dance Performance night bød blandt andet på Nini Brothers og en lang række meget dygtige (og frygtløse) dansere.

2016_april_01_-2

Dance Performance Night på BGI-akademiet

 

2015_marts_11_BGI, Dans, DPN, NB, Nini brothers, Planum

 Nini Brothers – Dansere kendt fra TV

 

Jeg tror det er på tide at jeg slutter for nu, håber i har nydt turen igennem mine fantastiske fotografiske motiver i dagligdagen. Slutteligt kan i lige få et par løse skud.

 

FOTOMALIA SIGER TAK!

Wow, tænk at have sådan en lege plads til rådighed! Vi på FotoMalia er ved at sprænges af iver for at komme ned og lege med Jacob! Men hvem ved, måske det bliver muligt en dag, hvad siger du Jacob?

Jacob, mange tak fordi du gad dele din legeplads med os, vi glæder os til at se mere fra din hånd!

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Anja Robanke maj 28, 2016 - 1:01 pm

FED legeplads 🙂 Det ser godt ud!!
Og tillykke med 1. pladsen I Viborg. Det var godt jeg heppede på en af de Fotomalia læsere, jeg støtte på 🙂

Besvar
jacobadk maj 29, 2016 - 2:55 pm

Hej Anja
Tak! Og rart at få mødt endnu en af dem fra nettet i virkeligheden 🙂

Ja en rigtig fed legeplads, og der er endda meget mere end det man kan se her 🙂

Besvar
Camilla Brodam Thorsager maj 30, 2016 - 8:52 am

Feeeeede billeder!!

Besvar

Smid en kommentar til os