(T-DaG) Et Netværk til forskel (Pernille Bering

af Brian - fotomalia.dk

Hvis du tror det eneste der skal til for at blive en succesfuld fotograf er evnen til at tage gode billeder, så er det nok en god idé at læse dagens indlæg!

Fotograf Pernille Bering fortæller lidt om hvad mere der skal til!

 

PERNILLE BERING

I denne uge har vi igen fået rigtig fint besøg, af en ganske særlig fotograf, der virkeligt kan sit kram – Pernille Bering har det sidste årti leveret appetit vækkende billeder til de helt tunge drenge, og hun er bestemt ikke den sløveste kniv i skuffen når det kommer til alle de hemmelige triks.

Det er med stolthed i tastaturet at jeg hermed byder velkommen til denne uges gæst

 

NETVÆRKET GJORDE FORSKELLEN FOR MIG

Det lå lige som ikke i kortene, at jeg skulle være selvstændig, men nogen gange kan det være nødvendigt at skabe sit eget job – hvis drømmejobbet ikke findes.

Jeg hedder Pernille Bering, og startede som selvstændig i september 2003. Jeg er uddannet reklamefotograf og driver på 10 år Bering Foto i Randers. Jeg kommer oprindelig fra Aalborg og har arbejdet som fotograf ti år i Aalborg, hvor jeg var et sted hvor jeg var heldig at have berøring med mange typer fotografi, hvilket gav mig en god basis viden om mange ting. Jeg arbejde også to år i København, hvor det udelukkende var med madfotografering, en af mine specialer. Da livet i København blev for hårdt med små børn og karriere, sprang min mand og jeg til, da han fik en jobmulighed i Randers. Vi skulle tilbage til rødderne, familien og netværket.

1604061_10152124212786866_844761055_o

 

Foto: Pernille Bering

Men i Randers var der ikke så mange jobmuligheder som fotograf og da jeg dengang havde tre små børn, var det vigtigt for mig, at jeg ikke skulle bruge alt for lang tid på transport til og fra arbejde. Så for at arbejde med det jeg er god til, måtte jeg jo starte op selv. Det var ikke uden sommerfugle i maven at jeg kastede mig ud i livet som selvstændig. Som forsigtig nordjyde, hvor tryghed egentlig vægtede højt , var det noget at et skridt at tage. Et skridt jeg dog aldrig har fortrudt. I starten havde jeg skiftende deltidsjob som gjorde det muligt for mig, at kombinere det med at drive selvstændig virksomhed, men efter et par år på den måde måtte jeg tage beslutningen om at gå ”All in”.

Men den langsomme start har for mig været en god måde at mærke om der var et marked.

1460914_10152124200081866_346688135_o

Foto: Pernille Bering

Reklamebranchen og den grafiske branche er en hård branche at være i – konkurrencen er stor og man kan nemt blive slået ud af at man hele tiden skal være på udkik efter næste salg så det var beroligende at jeg viste at der trods alt var en fast indkomst i starten – også selv om den ikke var ret stor. Det gav ro til at udvikle forretningen.

1612814_10152124212791866_557972709_o

 

Foto: Pernille Bering

FORRETNINGEN SKAL OPFYLDE TO UD AF TRE KRAV

For mig er det vigtigt, at jeg beskæftiger mig med noget, der gør mig glad – og det gør fotografiet, men det var et langt sejt træk i starten. Jeg var jo ny og tilmed tilflytter. Derfor valgte jeg at gå ind som sponsor i Randers HK og Randers FC for via deres erhvervsnetværk at komme tæt på mine potentielle kunder. Det viste sig at være en god investering, men jeg gik også til alle hjemmekampe, der blev spillet i både håndbold og fodbold, fordi det var vigtigt at blive et kendt ansigt – ikke bare et navn eller et logo. Det tog tid, men på et tidspunkt gik jeg fra en fodboldkamp med et møde og to ordrer. Derudover var det bare ud og præsentere sig og tage kontakt med det gamle netværk i Aalborg, og ganske langsomt begyndte der at ske noget.

1606670_10152124212801866_1031709456_o

Foto: Pernille Bering

 

Jeg har hele tiden haft fokus på at drive min forretning i overensstemmelse med den person jeg er og hvordan jeg gerne vil være. Løbende mærker jeg efter, om det her er godt for min forretning . Det skal gerne opfylde 2 ud af 3 parametre: Det skal være sjovt, der skal være penge i det, eller jeg skal kunne lære noget nyt. Og så skal det være godt for mig og min familie – er det ikke, så holder jeg mig væk. Det har jeg lært fra de gange, hvor jeg har ladet mig friste, når opgaven har lydt spændende og næsten for god til at være sand, for så er den det også.

 

NETVÆRK HANDLER OGSÅ OM SPARRING

Mine kunder kommer primært gennem netværk, både lokalt og virtuelt, så jeg gør rigtig meget i at netværke både med andre kreative men også med erhvervsfolk, der på ingen måde ligner mig eller tænker som mig. Så kan de give mig udfordringer på de punkter, hvor jeg ikke er stærk. Det er den bedste måde for mig at styre min forretning i den retning, jeg gerne vil have.

For mig er netværk ikke kun at gøre forretning med hinanden, men i høj grad også det at kunne sparre med hinanden, udvikle ideer og give hinanden et tiltrængt spark bagi, når der er brug for det. Derfor har jeg også lokaler i Randers, hvor flere virksomheder deler faciliteter.

Ud over at man kan spare en del penge ved det, så hjælper vi også hinanden med at udvikle vores respektive forretninger og det har helt konkret været med til at udvikle flere forretningsidéer og så er det dejligt at have ”kollegaer” – hvis man kun går med sig selv bliver man lidt småtosset – og vi ved jo alle at fotografer er lidt specielle i forvejen.
Fotograf Pernille Bering Foto Udbyhøjvej 113, 8930 Randers tlf. 28892554 www.bering-foto.dk

 

FOTOMALIA SIGER TAK!

Ja der er jo nok ikke så meget andet at sige end at vi hellere må se at komme til noget fodbold eller noget… Pernille vi siger tusinde tak for at du vil dele dine hårdt tjente erfaringer med vores læsere, og vi ved at selv om de ikke nødvendigvis siger det, så er de glade for dine råd!

Til vores læsere – smid en kommentar!

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os