(T-Dag) En nat med Suspekt

af Theis Poulsen

Har du nogen sinde tænkt over hvordan det er at stå på en stor scene med titusindvis af tilskuer foran dig? Denne uges gæste indlæg kommer du både på scenen og backstage. Når Lasse Lagoni  giver fortællingen om at fotografere selveste Suspekt da de indtog Bøgescenen på årets Smukfest.

EN NAT MED SUSPEKT

I et inferno af flammer, champagne, familiefølelse og vestegnsk drengerøvethed blev mine kameraer og jeg udsat for en stor prøvelse. Og en stor mulighed.

Der kan vist ikke rigtig være tvivl om, at Suspekt lige for tiden er blandt de allerstørste livenavne herhjemme. Derfor var det en rigtig fedt at få muligheden for at være deres fotograf, da de skulle spille på Bøgescenerne på Smukfest for lidt over tre uger siden.

 

Jeg har fotograferet Suspekt en del gange efterhånden, hvor jeg har været klart mest tilfreds med billederne fra deres koncert i Forum tilbage i april. Ild hjælper altid på et godt livebillede.

Rune Rask og ild. Dirigenten, der styrer slagets gang.

 

Dengang i april var jeg simpelthen så ærgerlig over, at jeg skulle ud af pitten efter tre numre, som jo er standarden ved koncertfotografering, for jeg følte, at der var MANGE flere gode billeder at skyde, end dem jeg allerede havde skudt. Så jeg besluttede mig for, at jeg hellere måtte arbejde på at få muligheden for at lave en af deres koncerter i løbet af sommeren.

Udsigten fra scenen over en fuldstændig proppet bøgeskov.

Det var tæt på, da de spillede på Tinderbox, men en aftale med en anden fotograf var lavet på forhånd, så jeg pressede lidt på for at jeg så skulle lave koncerten på Smukfest. Det lykkedes heldigvis, så nu var det bare om at levere varen.

 

FANG GULDPLADEN

Opgaven lød på at fotografere, fra bandet ankom ved scenen, og indtil koncerten var færdig. Undervejs skulle de have overrakt en guldplade for ‘100% Jesus’, hvilket Emil, Andreas og Rune ikke vidste, så det skulle være en overraskelse.

Overraskelsen og glæden var ikke til at tage fejl af.

Det er aldrig helt nemt at lade som ingenting, når man ved hvor glade og overraskede de ville blive midt i koncerten. Det vigtigste var dog, at jeg vidste præcis hvornår, så jeg kunne indtage en god plads i pitten foran scenen.

 

Gearet op med mine tre kameraer (Canon EOS 5D mkIII + to 5D mkII), min 16-35, min 70-200, min 15mm fisheye og min Speedlite, var opgaven til at gå til. Med det setup kan jeg klare uforudsete ting hurtigt, da jeg har værktøjet lige ved hånden.

Mens Jooks var på scenen, var der gang i samtlige flammekanoner.

DET STÆRKE FAMILIEBÅND

Jeg fotograferede løs, mens bandet stod på bagscenen, lige inden de skulle ud og give den gas foran en proppet bøgeskov. Her fornemmede jeg virkelig holdånden og følelsen af familie, som drengene dyrker sammen både på og udenfor scenen. Når man har sådan et bånd, så kan man nå rigtig langt, for fundamentet under Suspekt er stærkt.

I ‘Circle of Trust’ er det Jobber der har ordet (til venstre for Emil Simonsen). Han tænder ilden i de i forvejen toptændte musikere.

Kampråbet i ‘Circle of Trust’, som de kalder det, indeholder både ‘FISSE’ og ‘Deutschland’ og efterlod absolut ingen tvivl om, at Smuklingene skulle flækkes. Og det blev de. Alle var tændte på at levere endnu en højoktan perfomance.

Der var ingen, der ikke fik en krammer i de sidste minutter inden showtime. Og selvom jeg stod og fotograferede, og ikke rigtigt er en del af “holdet”, blev jeg også omfavnet af Xander, der senere skulle på scenen som featuring på en lille håndfuld numre.

Ingen bliver overset, når der uddeles krammere inden koncertstart.

Herefter gik de på, alt imens jeg farede rundt i siderne af scenen, nede i pitten, tilbage på scenen, ned i pitten igen, med setlisten på telefonen, så jeg hele tiden vidste, hvornår der kom gæster på scenen, og – måske vigtigst af alt – hvornår der kom ild. Både så jeg kunne få flammebillederne i kassen, men også så jeg ikke stod det forkerte sted og fik brændt øjenbrynene af.

Noget af det sværeste ved sådan et holdbillede er, at få alle til at kigge i kameraet i løbet af det korte øjeblik man har til at få billedet i kassen.

 

Men nu, hvor jeg har skrevet længe nok om det hele, så tænker jeg, at det er meget sjovere at vise jer resultatet af anstrengelserne, der både vakte glæde hos bandet og hos de gæstende kunstnere. De var glade for resultatet. Det var jeg også, men det er kun noget værd, hvis de også har det sådan.

Klamfyr og Bai-D lige inden det hele gik ned i Bøgeskoven.

Et af de flammebilleder jeg VILLE have i kassen. Der blev først brugt ild efter de første tre numre, så jeg var den eneste fotograf i pitten. Jeg vidste hvornår Emil ville stå med flammekasteren, så det var blot at have styr på indstillingerne på kameraet.

Under nummeret ‘Bollede Hende I Går’, bliver en af pigerne blandt publikum inviteret en tur ind i ‘Boris’, som bilen hedder. Her får hun lige et kort øjeblik sammen med Emil.

Rune Rask har ikke den mest fremtrædende rolle på scenen, men udover at være manden bag musikken, så har han også pyroeffekter til at gøre opmærksom på sig selv, mens koncerten er i gang.

 

Simon Jul afbrød koncerten, mens hele bandet så lettere overraskede ud. Det var tid til at give dem guldpladerne for ‘100% Jesus’.

 

Lige efter guldpladeoverrækkelsen, var det tid til ‘Få Din Flask’ På’. Det passede meget godt, at fejre guldet med lidt ekstra champagnesprøjt.

 

Umiddelbart kunne den helt enkle caption på dette billede være: ‘Brødre fra forskellige mødre’.

 

Hele holdet på scenen i det sidste nummer ‘Søndagsbarn’

 

FOTOMALIA SIGER TAK

Det var udsigten fra den helt store scene og lidt om hvordan det er at få lov at skyde et af de store danske bands.

Jeg har selv fotograferet rigtig mange koncerter igennem årene og kan med stor ro i stemmen sige at Lasse har gjort et fantastisk stykke arbejde og jeg kan godt forstå at Suspekt banden var rigtig godt tilfredse.

Fra Fotomalia folket skal der lyde en stor tak til Lasse Lagoni fordi han ville dele hans historie med os. Det er super fedt at se hvad man kan få ud af lidt mere adgang og lidt mere tid end, den kedelige 3 nummer regel normalt giver.

Relateret indlæg

6 Kommentarer

Anja Robanke september 5, 2017 - 9:15 am

Mega fedt! Tak Lasse for at dele din historie og billeder!
Du har fanget stemningen fantastisk 🙂
Havde fornøjelsen af dem til Smukfest for nogle år siden, og sætter god gang i Bøgeskoven!

Besvar
Lasse Lagoni september 5, 2017 - 6:16 pm

Hej Anja,
Tusind tak for de pæne ord. 🙂
/Lasse

Besvar
Tina Kragh Kristensen september 5, 2017 - 1:22 pm

Super fede billeder, Lasse !
Og flot farverig og meget varieret hjemmeside, du har ! 🙂

Besvar
Lasse Lagoni september 5, 2017 - 6:19 pm

Hej Tina,
Mange tak. 🙂 Glad for at du kan lide min hjemmeside (som dog snart skiftes ud med en endnu lækrere) 🙂
/Lasse

Besvar
JAndersen september 5, 2017 - 7:47 pm

1000 tak for turen .Super interessant læsning og fede billeder .
At jeg så synes, Suspekt er en værre gang attitude og effektjageri,der har meget lidt m musik at gøre er en helt anden sag .

Besvar
Andreas Riggelsen februar 13, 2020 - 2:35 pm

Hej Lasse,
Fede billeder
Sad lige og søgte lidt om vores projekter på nettet, da jeg så dine billeder fra Boris tiden med suspekt, Det vores smedefirma som har lavet det og de kommende ting, som snart bliver virkelighed. Kunne vi få lov at bruge dine billeder på vores side ?

Besvar

Smid en kommentar til os