Sortering af billeder i Lightroom 3

af Brian - fotomalia.dk

Jeg har levet en lille video gennemgang af hvordan jeg organisere mine billeder i Lightroom 3. I videoen kommer jeg også ind på nogle ag det features som jeg ofte bruger når jeg skal finde et bestemt billede.

Videoen er egentlig en opfølgning på den snak der kom i forbindelse med denne video, så jeg håber at den giver svar på de spørgsmål i måtte have, ellers så smid en kommentar 🙂

Jeg håber i kan bruge noget fra videoen..

Lige en lille side oplysning – Lightroom 3 er lige udkommet, og er klar til man kan prøve en 30 dages prøve version!!

Relateret indlæg

3 Kommentarer

Kasper - Fotomalia.dk juni 8, 2010 - 8:10 am

Hej Brian.

Super god video. Min dårligste samvittighed er mappen med usorterede billeder. Jeg skal simpelthen prøve det du gør.

Jeg har bare lige et spørgsmål.
Vil det sige at mange af dine billeder ligger på harddisken 2 gange, altså både under “sorterede” og under “redigerede”, eller flytter du billederne fra “sorterede” op i mappen “redigerede”?

Fortæl endelig mere

Besvar
Søren juni 8, 2010 - 8:05 pm

Hej Brian

Udemærket video, desværre var opløsningen helt vildt dårlig i dag – ved ikke om det var min nye Pc der fejlede.

På mange områder bruger vi LR ens, men jeg forstår ikke at du benytter dig af metoden mellem at flytte fra billeder mellem mapper og ikke benytter dig at keywords istedet. Ved brug af keywords kunne du jo netop finde billedet af en abe fra en rejse på to måder, hvor nu er du nødt til at huske om den ligger i rejse mappen eller dyremappen.

Jeg håber du modtog den mail jeg sendte for et par uger siden med hvordan jeg organisere i LR – men sikkert noget vi kan diskutere til workshoppen om en måned.

Mht. LR3, kunne det da være fedt hvis der kom en video med hvad der har ændret sig og kommet til siden LR 2.7.

Mvh
Søren

Besvar
Niels juli 18, 2010 - 11:19 pm

Hej Brian,

Tak for en god video og inspirerende video. Jeg har lige et par spørgsmål, som videoen gav anledning til og som jeg håber, at du vil besvarer.

Jeg bemærkede, at dine billeder i de sorterede og usorterede mapper var holdt i .NEF-formatet. Er der nogen årsag til, at du ikke konverterer dem til DNG ved import? I så fald slipper du jo for sidecar-filerne.

Din folderstruktur under ”billeder (sorterede)”, og måden hvorpå billederne heri bliver placeret, virker ganske fornuftig, men hvad gør du eksempelvis hvis du har et billede af et dyr som er taget på en rejse i forbindelse med dit arbejde for Randers Regnskov? I givet fald vil billedet jo kunne placeres 3 steder – under mapperne ”Dyr”, ”Randers Regnskov” og ”Rejser”. Det kan være at du har kopieret den samme .NEF-fil til flere forskellige foldere, men så vil din HDD jo hurtig blive fuld. Det problem ville jo kunne løses, hvis du alternativt eller som supplement anvendte collections til at sorterer med, hvormed du samtidig kunne have billeder placeret i flere forskellige collections samtidig.

Jeg kan også se, at du ikke anvender keywords eller colors til at holde styr på dine billeder. Kan det passe?

Som Kasper spørger til, hører jeg også gerne, om du har de samme billeder liggende både i din mappe ”billeder (sorterede)” og i mappen ”billeder (redigerede)”? Jeg kunne i videoen se, at billederne i mappen med redigerede billeder var i PSD-formatet, så spørgsmålet må være, om du også beholder den originale RAW-fil i mappen med sorterede billeder?

mvh.

Besvar

Smid en kommentar til os