Nyt kamera! Jubii!!

af Kasper - fotomalia.dk

6 måneders ventetid og utallige opringninger og skrevne klager til Telenor om hvorfor F…..!!!! jeg skulle vente så F…….!!! længe på min telefon, samt en masse meget flabede svar fra ekspedienter som var P….! ligeglade. Det var hvad jeg måtte gennemgå før jeg fik min nye telefon. Selv da jeg skrev en klage til deres “klagebrevkasse” fik jeg en mail tilbage om at der var ventetid på behandling af klager og der måtte jeg trække lidt morbidt på smilebåndet. Buttomline jeg skiftede teleselskab.

Nå men jeg har fået min iphone 3Gs 32gb med et supergodt 3 megapixel kamera. Jeg ved godt at Steve Jobs (Applebossen) ligepræcis har blæret sig med deres 4G i dag, men jeg orker sgu helt ærligt ikke vente mere på at de får produceret en til mig.

Jeg er super godt tilfreds med telefonen og jeg kommer selvfølgelig til at teste kameraet og alle de fancy “tweakapps” til kameraet man kan downloade.

Her er den første.

Dette er et meget simpelt kameraprogram som hedder CamZoom. Det kostede mig 6kr!!

Man kan få “gyldne snit” linier frem og der er faktisk et meget nyttigt kompositionsværktøj.

Man kan meget nemt indstille opløsningen.


Vil man se et preview af billedet lige efter det er taget?


De “gyldne snit” lininer kan slåes til og fra.


Programmet kan tage flere billeder “hurtigt” efter hinanden. Nej det er ikke noget man kan bruge til noget for den tager et billede cirka hvert andet sekund.


Det her er snedigt. De skriver i features at programmet tilfører image stabilizer til kameraet, men det passer ikke helt. Det den gør er at den måler på accelerometeret i telefonen og den tager først billedet når du holder telefonen helt stille. Det er da smart!!


Hvis man går ind i sit billedgalleri via CamZoom kan man ligge billedet direkte på Facebook eller maile det, det er også rigtig smart. Men ikke mms’e det, det skal man ind i telefonens normale galleri for at gøre?? Hmm.

Dette billede er taget om aftenen under håbløse lysforhold. Jeg prøvede at tage det samme billede med en gammel iphone 3g og det var ubrugeligt, så den gør det faktisk helt godt.

Alt i alt gør CamZoom det lettere at tage et billede uden at programmet er unødigt kompliceret. Som navnet på programmet også indekeret en lille smule, så kan man zoome med sådan to slidere man kan se nede i bunden, grundet til at jeg ikke har sagt noget om det er at man ikke skal bruge det. Der er ingen optisk zoom i en iphone og det er derfor digitalt. Det forringer billedkvaliteten da den faktisk bare cropper i pixlene og det er meget bedre bare at gå tættere på.

Kameraet i min nyerhvervede iphone er jeg rigtig godt tilfreds med og til jer der køber iphone 4g i morgen, – i kan også følge med her på bloggen, for alle de features jeg viser på min 3gs fungerer selvfølgelig også på 4g.

Glæder mig til at vise jer mere. Og husk, ALDRIG brug Telenor!

Relateret indlæg

4 Kommentarer

Brian juni 9, 2010 - 7:50 am

Hej Kasper..

Tillykke med din nye fon, fedt at den endelig kom…

Lige en kommentar.. De hjælpe linjer du kan få frem er ikke “det gyldne snit” men “rule of thirds”.. mange blander disse sammen 😉

Besvar
Bornholmeren juni 9, 2010 - 10:28 am

Lavede samme “fejl” ang. Rule of thirds og Det gyldne snit, nok især fordi det ofte på nette også betegnes forkert.

Det gyldne snit
http://da.wikipedia.org/wiki/Det_gyldne_snit
Rule of thirds
http://en.wikipedia.org/wiki/Rule_of_thirds

det var først da jeg undersøgte det nærmer og begyndte at bruge de regler at jeg fik det på plads.

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk juni 9, 2010 - 7:57 pm

Tak for kritikken til jer begge 🙂

Sjovt nok så sad jeg lige og læste det på wiki lige efter Brian havde kommenteret, ja jeg havde altid troet at rule of thirds og det gyldne snit hang sammen, men man bliver klogere hver dag.

Jeg fandt også lige ud af at man kan tage “screenshots” på sin iphano så man ikke skal tage billeder af den 🙂 ja ja jeg ved det godt, men jeg er helt ny i disse moderne telefoner.

Besvar
Parchet laminat marts 1, 2014 - 3:03 pm

Hmm it appears like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll
just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly
enjoying your blog. I as well am an aspiring blog writer
but I’m still new to everything. Do you have any recommendations for newbie
blog writers? I’d certainly appreciate it.

Besvar

Smid en kommentar til os