Smart Collections (Lightroom)

af Brian - fotomalia.dk

Hej gutter og guttinder, jeg har dælme lige et lille Lightroom tip til jer idag – det er et tip jeg selv er glad for og selv bruger tit og ofte. Håber I kan bruge det!

SMART COLLECTIONS

Nu skal det lige være sagt inden jeg smider tippet ud, at jeg på ingen måder er en LR-haj – tror faktisk at de fleste fisk i farvandet har flere tænder end jeg. Men ANYWAYs.. her har I da lige et lille tip om “Smart Collections”

 

Hvis du har et fedt tip i forbindelse med Smart Collections, så smid da gerne lige en kommetar – ellers så tak fordi du kiggede med!

 

Relateret indlæg

4 Kommentarer

Søren Skovgaard august 22, 2012 - 6:38 pm

Hej Brian
.
Ja, smart collections er som ordet siger SMART. Jeg har for flere år siden sat et workflow op med faste definerede Smart collections, som bringer mig igennen alle steps af min billede organisering. Nærmere bestemts følgende
.
1) Sikker at jeg har copyright data i metadata
2) udvælgelse af billeder der skal slettes
3) tilføjelse i Keywords, i forskellige hovedkategorier kategorier (lens, location, people, content)
4) stjerne klassificering
5) hvilke billeder med en hvis rating, som jeg mangler at tage en tur gennem develop
.
Ad 3) Til billeder der skal have måske skal have mere en et key word, der markere jeg dem alle, trykker 6, og har således givet dem labelen rød. Så har jeg en smart collection med alle røde label billeder. Nu kan jeg give det enkelt billede alle de keywords de skal have en gang for alle, og når de er givet trykker jeg 6 igen, og væk er det fra smart collection, og det næste billede dukker op klar til keywords.

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 24, 2012 - 7:59 pm

Hey Søren..
.
Jeg kan godt huske at du en gang har vist mig dit system på en FotoMalia workshop i Skanderborg.. Den gang syntes jeg det så meget indviklet ud, men nu hvor jeg fatter hvad Smart collections handler om giver det lidt mere mening!
.
Tak for dit indput!

Besvar
Ahmad Alsaad januar 13, 2015 - 3:11 am

Hej Brian ,
hvordan kan jeg få programmet * Lightroom som gratis ?
MVH
Ahmad

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 13, 2015 - 8:14 am

Hej Ahmad..

Du kan finde en gratis 30 dage prøve version her (https://www.adobe.com/dk/products/photoshop-lightroom.html?promoid=KLXLX)

En helt gratis ved jeg ikke – det tror jeg bliver svært

Besvar

Smid en kommentar til os