Så er der sørme bid igen..

af Brian - fotomalia.dk

Så er man sørme blevet “trykt” igen – denne gang er det bare ikke i blæk, men i pixels!

VIDENSKAB.DK

I sidste uge blev jeg igen kontaktet af forskeren fra århus universitet (ham fra sidst), denne gang skulle han bruge billeder af en tokay gekko, til en artikel omkring mekanikken i hvad der sker når en gekko smider halen.

Efter endnu hurtig tur i arkivet, fandt jeg to billeder der passede til det han skulle bruge, og nu kan jeg se at billederne og artiklen har nået deres mål, nemlig hjemmesiden  Videnskab.dk

Skærmbillede-2013-01-15-kl.-17.03.12

 

Det er næsten lige så fedt at se sine billeder på en god hjemmeside, som det er at se dem på tryk – ihvertfald varmer det når ens billeder bliver brugt til noget der giver mening!

I får lig et af billederne her på bloggen, men jeg syntes faktisk at i skulle smutte forbi Videnskab.dk og læse artiklen, den er faktisk ret spændende (nørded) – men her får i billedet

_D7A7183

Der har været ret meget gang i den de sidste par dage, og faktisk bliver den næste tid mindst lige så spændende, og jeg glæder mig helt vildt til at kunne dele det hele med jer her på bloggen. Lige nu krydser jeg bare finger for at det hele falder på plads og at det går som det skal 😉

Nå men nok om det, vi skal jo også lige huske at nørde lidt! SÅÅÅ, hvad siger i til dagens billede, nogen bud på lyslægning, flash? hvor mange? Naturligt lys? eller hvad tror du?

Tak fordi i kiggede med!

Relateret indlæg

22 Kommentarer

Kurt Hansen januar 15, 2013 - 6:00 pm

Kan se at du øver dig på det med tændstikæsken, meeeen … hvis kreaturet er ude i armslængde og Tordenskjold bliver holdt op helt inde ved frontlinsen, bliver det bare noget fnadder.

En anelse seriøst: Hyg’li’ fætter, men hvad er filosofien bag at den titter frem bagved noget ubestemmeligt out-of-focus-bruno-noget? I dette tilfælde ville jeg nok have blændet ned til f/128 eller f/256 for at få lidt tegning i.

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 16, 2013 - 4:00 pm

Hej Kurt, og tak for din kommentar!
.
Hmm ja hvorfor har jeg taget billedet som jeg har? – Det er jo et godt spørgsmål, jeg tror bare det var sådan jeg syntes det gav en fed stemning.
.
Jeg er ikke selv tilhænger af at alt er skarpt, og syntes ofte at det kan give billeder stemning hvis der er noget ude af fokus – hvis alt er skarpt (f/256 😉 ) så syntes jeg nemt man midster fokus!
.
Billeder er altid en smagssag, og kommer helt og aldeles an på hvem der ser på billedet
.
Igen tak for din kommentar – jeg sætter pris på din ærlighed, og nyder at høre andres mening og det jeg laver, også selv om de syntes det er noget out-of-focus-bruno-noget..

Besvar
Kurt Hansen januar 17, 2013 - 11:33 am

Jamen, jamen, jeg er selv sygeligt optaget af det med dybdeskarpheden og excellerer meget i at fnadre for- eller baggrund. Ok, f/256 ville nok være rigeligt og jeg skrev jo også “… lidt tegning i” – ikke at jeg ville lave grenen syleskarp.

Det er således kun er par blænder der skille os 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 17, 2013 - 9:26 pm

Kurt, bare roligt, der skal meget mere end et par blænder til at skille os ad!
.
Og som sagt, så sætter jeg pris på din kommentar!

Besvar
Kasper - fotomalia.dk januar 16, 2013 - 9:13 pm

Jeg synes det er et rigtig lækkert billede.
Det har en god ro og man fornemmer at gekkoen ikke ved at den er blevet set.
Jeg synes modsat Kurt, at billedet fungerer rigtig godt, for det viser på en måde hvor sky disse dyr er. Det er ikke dyret der titter frem, men fotografen.
Bare min mening.

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 17, 2013 - 9:26 pm

Mange tak Kasper

Besvar
Jørn Lundtoft januar 17, 2013 - 1:26 am

Jeg synes at billedet af den kropløse gekko holder 100%, jeg er total ligeglad med om det er en gren, eller noget andet out-of-focus-bruno-noget den gemmer sig bag, det er hovedet som er hoved (got it?) motivet og det har du klaret til UG. Måske et kvadratisk crop vil få endnu mere focus på hoved (der var den igen) motivet og mindre på oofbn tingen.

Besvar
Søren Skovsgaard januar 17, 2013 - 7:09 am

oofbn – det er da en af de fede forkortelser, vi helt sikkert burde benytte meget mere 🙂

Besvar
Kasper - fotomalia.dk januar 17, 2013 - 9:15 am

HA HA HA HA!! 🙂 Genialt Jørn!!
Jeg kan lige se Brian til hans næste fotoforedrag “og husk nu OOFBN reglen!” 😉

Besvar
Kurt Hansen januar 17, 2013 - 11:42 am

Med dit forslag om et kvadratisk crop, så tror jeg faktisk jeg trækker min første indvending tilbage. Godt set, Jørn!

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 17, 2013 - 9:29 pm

Ja en kvadratisk beskæring kunne måske give lidt – jeg er af en eller anden grund ikke meget for at bevæge mig væk fra den normale “film”-besæring, jeg føler mig mest tryg i den?

Besvar
Jørn Lundtoft januar 17, 2013 - 11:56 am

Vil bare lige gøre opmærksom på at jeg har taget patent på OOFBN forkortelsen, så hvis I bruger den uden mit samtykke, så koster det kassen 🙂 🙂
Ps. Kurt husk at få patent på din “out-of-focus-bruno-noget” sætning, jeg er sikker på det kan gøre os til millionærer 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 17, 2013 - 9:37 pm

For filan… Du kan da ikke bare smide sådan noget på bloggen, også bare hapse rettighederne!
.
Hmm tror faktisk at forkortelsen er set første gang på her på Bloggen – kan du bevise at det er dig der skrev det, jeg mener jeg sidder jo faktisk med muligheden for at ændre din kommentar..
.
Det må som et minimum betyde at vi kan bruge den i FotoMalia sammenhænge!

Besvar
Anja Robanke januar 17, 2013 - 2:28 pm

Det bliver lidt et skud i tågen for mit vedkommende, men jeg har har en idé om du har brugt en softbox lidt oppe og til venstre for dens hoved…. og ellers natutligt lys…. afhængig af baggrund, så kan det være du har lidt lys der 🙂 Men jeg tror ikke på det er 100% naturligt, da jeg ved du elsker grej 😀
.
Hilsen mig, der aldrig har arbejdet med kunstigt lys 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 17, 2013 - 9:40 pm

Pokkers.. Hvordan har du fået indtrykket af at jeg elsker grej? – det kan jeg altså ikke forstå?
.
Okay, måske kan jeg godt lide lidt grej, men faktisk elsker jeg også naturligt lys, og dette billede er 100% naturligt lys!
.
Jeg syntes det er fedt at du ville lege med, og denne lille leg er faktisk en super måde at lære at se lyset selv.
.
Et godt tip er at kigge på øjnene, her kan man ofte se hvilken lys kilde der er brugt!

Besvar
Anja Robanke januar 17, 2013 - 10:24 pm

Hehe… Det var en skud i tågen… 😉
.
Wauw… lækkert nok 🙂 Grunden til jeg troede der var en softbox på, var netop fordi jeg kiggede i øjet og det lignede en softbox aftegning (i mine øjne) Har nemlig hørt om det med at man skal kigge i øjet på dyret/mennesket for det fortæller en lys-historie 🙂
.
Og ja det er en god idé… jeg er begyndt at kigge mere og mere på lys og muligheder, så jeg er mere forberedt, når jeg får det i hænderne engang 🙂
.
Jeg har dog fundet nogle af mine forældres gamle flash frem fra deres Canon tid i 80’erne… den store virker. Har ikke lige testet den lille, men med lidt ledning, så kan jeg måske få en fornemmelse at det 🙂
.
Jeg siger fedt, fordi jeg må lege med og lære en masse 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 18, 2013 - 3:06 pm

Lyder da spændende med to stk gammel-flash med en billig radiotrigger er de helt sikkert toppen!
.
Og du må da altid lege med – vi elsker at lege!

Besvar
Anja Robanke januar 18, 2013 - 10:16 pm

Spænde med radiotrigger… troede de ville være for gamle til at få til at fungere med sådan noget…. Må lige ha’ læst lidt om det. Og evt. spørge en canon-mand om dette 🙂

Besvar
Lars Holmgaard januar 19, 2013 - 9:03 am

Du er velkommen til at spørge, Anja. Jeg er Canon-mand og trigger en flash eller tre i ny og næ… 🙂

Besvar
Anja Robanke januar 19, 2013 - 11:33 am

Lars, fedest!! Så har jeg nok nogle spørgsmål, når jeg er flyttet i februar og har fået dem pakket ud 😉

Besvar
Lars Holmgaard januar 19, 2013 - 10:48 am

Brian, det, der i mine øjne, gør dine billeder fantastiske er at du har det tekniske i orden, du har spændende dyr og miljøer til rådighed og oven i hatten har du en kunstnerisk tilgang, der gør at dine billeder ikke udelukkende er velfriserede, korrekte og dokumentariske, men at de lige præcis har det lækre touch, der gør dem seværdige for en bredere skare end lige netop de mennesker, der har en specifik interesse i krybdyr eller foto. Og dét er sgu en sjældenhed. Stor ros her fra.

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 19, 2013 - 5:32 pm

For filan Lars..
.
Jeg bliver jo næsten helt flov… TUSINDE TAK for de pæne ord, dem sætter jeg meget stor stor pris på!

Besvar

Smid en kommentar til os