Rystende fotoworkshop

af Jon Detlefsen

Fotoworkshop med Carsten og Jon – en vidunderlig forårsweekend med fotografi, natur, masser af solskin og bålmad. Jep, vi har forbindelserne i orden, når vi arrangerer workshop i kreativt naturfoto

Efter tredje udgave af ud af Boksen – workshop i kreativt naturfoto tyder det på, at noget mangler derude i den store fotoverden. I Danmark i hvert fald. Og det er kreativitet. Eller det er nærmere den kreative inspiration, der mangler. For vores kursister er i den grad indstillede på at være kreative.

Det er blot lige den sidste inspiration, de gode fif og ideer, den alternative tilgang, der mangler. Det sidste skub ud over afgrunden, hvor man sidder fanget i hængedyndet af rigtigt og forkert fototeknik og hæmmende formodninger om, hvad man kan og må, og især hvad man ikke kan og ikke må, når man laver billeder.

“En helt ny ‘natur-dør’ har åbnet sig. Inspirerende lige fra start til slut.” – Aiki Dyring.

På en weekend i selskab med Carsten og Jon og en flok veloplagte medkursister får man vist vejen mod lyset. Mod den fotografiske frihed, hvor alt er tilladt, og hvor eneste regel er, at ingen regler gælder.

Stemninger fra workshop i kreativt naturfoto på Kirsten Kjærs Museum i Thy d. 21-22 april 2018. 

Rystende simpelt og vanskeligt

Vi leger, og vi har det sjovt. Alt er muligt, og alt må prøves. Det lyder så simpelt og banalt, men igen og igen erfarer vi, hvor meget mange sidder fast i fotografiske regler og antagelser om, hvilket fotogrej man kan og bør bruge.

“En workshop, som inspirerer og udvider ens billedsyn med fokus på det kreative. Dejligt gennemført – og med spændende mad på menuen.” – Bjarne Tulinius.

Det er rystende simpelt, men samtidig rystende vanskeligt, når man skal frigøres og lære at lege frit. Når man eksempelvis opdager, at det kan være rystende fedt at lave rystede billeder. Eller uskarpe billeder. Med vilje. Eller at ufokusere på motivet og i stedet fokusere på noget andet. Eller at holde noget foran linsen, så man næsten ikke kan se gennem det.

Eller at kalde et subjektiv for en linse, når man nu ved, at nogen finder det uendeligt vigtigt at kalde det et objektiv. Eller at kalde objektivet for et subjektiv, fordi det umuligt KAN være objektivt. Eller eller eller…

Men det alt sammen kan lade sig gøre, når man tilbringer en weekend med rystende fri naturfotoleg sammen med Carsten og Jon.

Inspirerende rammer

Rammerne for fotoworkshoppen var, som altid, Kirsten Kjærs Museum beliggende i naturskønne omgivelser i Thy. Museet er et privat kunstmuseum og et arbejdende kunstcenter med masser af aktiviteter, som bl.a. kurser og koncerter.

Til museet hører desuden to-tre kunstnerboliger, gæstehus og værksteder. Vi havde vores eget hyggelige gæstehus med opholdsstue, køkken og tilhørende sovegemakker.

Forplejning sendt fra Mie i den kulinariske himmel

Og så forkæles vi med udsøgt forplejning af Mie Buus fra NaturmadThy. På weekendens workshop sørgede hun for kaffe fra egen kaffefarm i Nicaragua og kage lørdag eftermiddag, udsøgt middag lørdag aften og bålmad søndag.

“Meget inspirerende, udfordrende og lærerig workshop, hvor ens “normale” antagelse af det gode billede bliver fintunet – og som ekstra bonus super velsmagende mad og råhygge.” – Peter Jensen.

Maden er baseret på økologiske og lokale råvarer, så vidt det overhovedet er muligt. Meget af det grønne kommer fra Mies egen have, urter og svampe kommer fra naturen og kødet fra fritgående dyr.

Når kroppen trænger til forplejning, og sindet er fotografisk udfordret og trænger til lindring, dukker Mie op og forkæler sanserne med mad tilberedt på de bedste råvarer lavet på baggrund af de bedste madkundskaber.

Vores dygtige kursister

Nyd lige de flotte billeder fra nogle af vores engagerede og modige workshopdeltagere. Der er ingen tvivl om, at kreativiteten er der. Vi skal blot lige finde ventilen og åbne den, så kreativiteten får lov at slippe fri.

Tak for den store indsats!

Foto: Aiki DyringFoto: Bjarne TuliniusFoto: Johnny MøllerFoto: Linda HougaardFoto: Peter JensenFoto: Peter Kamp KnudsenFoto: Søren HøghFoto: Aiki DyringFoto: Bjarne TuliniusFoto: Johnny MøllerFoto: Linda HougaardFoto: Peter JensenFoto: Peter Kamp KnudsenFoto: Søren Høgh

”I er meget inspirerende som kursusledere, og vi nåede ud i mange afkroge af naturfotografi. Det kunne være interessant med en opfølgende seance.” – Peter Kamp Knudsen.

Vil du også med Carsten og Jon på workshop i kreativt naturfoto? Så send en mail til workshop@sagaevent.dk og kom på venteliste til workshoppen i efteråret 2018.

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Jørgen Vestergaard april 27, 2018 - 4:34 pm

Hold da op nogle flotte billeder I alle har lavet. TILLYKKE

Besvar
Jon Detlefsen maj 14, 2018 - 8:56 am

Ja, Jørgen, de var dygtige. Det er bare en kæmpe fornøjelse at opleve, når kursisterne giver den kreativt gas:)

Besvar

Smid en kommentar til os