Reflektion i photoshop

af Mads - fotomalia.dk

I dagens tutorial viser jeg, hvordan man kan lave en reflektion af et produkt i photoshop

I har sikkert set denne effekt brugt mange gange, især Apple har været glad for at lave reflektioner på deres produktbilleder.

Her kan se, hvad I kan lære i dagens video

Hvis i sidder derude med et problem i Photoshop, Illustrator eller Indesign – så er i meget velkomne til at sende os en mail, så skal vi se om vi kan finde en løsning til jer, eller vise, hvordan vi ville gå til opgaven.

Dagens video – god fornøjelse

Relateret indlæg

12 Kommentarer

Kasper - Fotomalia.dk november 11, 2010 - 7:50 am

Jeg anede ikke det var så nemt… Eller det er det jo heller ikke når man ikke ved hvordan man gør, men det gør jeg så nu 🙂 Super tutorial Mads!

Besvar
Brian november 11, 2010 - 10:24 am

Hold kæft hvor er du bare nørded mads….

Jeg talte 67.235 shortcut i denne tut..

Fed video, og det er en fed effekt som bliver brugt rigtig meget rundt omkring, så fedt at du deler den med os dødelige… nu kan alle jo bliver grafiker hos apple, det er jo de eneste billeder de laver..

Besvar
Jesper Videbæk november 11, 2010 - 4:43 pm

Jo jo, ganske fikst bestemt, og godt ser det jo ud men hvis man på forhånd ved, at man vil have denne effekt, så synes jeg klart man skal lave den i optagelsen. Det ser alt andet lige, mere naturligt ud og så har man jo den store glæde af, at udføre et godt stykke fotografisk håndværk. Men selvfølgelig, nogle gange har man ikke andre muligheder end at Photosnaske sådan lidt billig kinakopipseudofotografi og så er det en ganske udmærket fremgangsmåde 😉 🙂

Besvar
Mads november 11, 2010 - 6:32 pm

Hej Jesper. Jeg ser verden på denne måde; jo mere tid jeg kan få lov at bruge i Photoshop desto bedre 🙂 (Det hænger måske sammen med at jeg ikke kan finde ud af at tage billeder)

Idéen er måske også mere tænke til flere produkter, som skal have lige præcis den samme reflektion så det ser pænt og ens ud. feks. en webshop der sælger vin (det var lige min første tanke).

Men så snart der komme lidt vinkel på produktet, så bliver det også alt for omstændigt at bruge Photoshop og her vil jeg helt sikkert se, om jeg kunne finde en plexiglasplade eller andet til min reflektion og få det med i selve skuddet.

Vh. Mads

Besvar
Jesper Videbæk november 11, 2010 - 7:47 pm

“Jeg ser verden på denne måde; jo mere tid jeg kan få lov at bruge i Photoshop desto bedre. (Det hænger måske sammen med at jeg ikke kan finde ud af at tage billeder)”

He-he, ja og netop derfor passer i 3 så godt sammen.
Korrekt – til ensartethed og produkter med flad bund er dette en fin metode.

Jeg vil i øvrigt anbefale en tynd opal plade (Axpet eller Vivak) som reflekterende materiale. Klar plexiglas med hvid bund giver dobbeltreflektion hvis man kigger godt efter.

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk november 12, 2010 - 8:12 am

#Jesper.. Jeg kan ikke helt se hvor jeg så passer ind.. Jeg kan hverken bruge photoshop eller tage billeder… 😉

Besvar
Jesper Videbæk november 12, 2010 - 10:13 am

He-he, det er der sikkert mange der vil give dig ret i … 🙂
Hvordan du passer ind må du vist hellere diskutere med de 2 andre, men én trumf har du jo i, at du i modsætning til de 2 andre har humor 😉 🙂

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk november 12, 2010 - 11:54 am

Ha ha ha ha 🙂 Ja jeg ved godt de to andre er lidt tørre og kedelige, det beklager jeg, men det er fandme svært at finde en god fotograf og en god grafiker med humor.. 🙂

Besvar
brian november 12, 2010 - 2:00 pm

Hey Jesper

Hvad mener du med at jeg ikke har noget humor, jeg er sku da masser af humor, det syntes jeg da er noget noller noget at sige, at jeg ikke har humor. Det syntes jeg bare slet ikke er sjovt at du siger det pis der, ingen humor.. – det er da kun folk uden humor der kan finde på at sige at jeg ikke har noget humor!!…

Besvar
Jesper Videbæk november 12, 2010 - 7:56 pm

Nåe ja, jeg glemte vist lige at skrive, at de også bliver hurtigt sure.

Besvar
Mads november 12, 2010 - 10:31 pm

hehe 😉 Det er god humor!

Tak for tippet med opal pladen. Det kan være jeg sætter Kasper og Brian på et lille projekt 😉

Ha’ en god weekend

Ægte reflektioner december 22, 2010 - 6:24 pm

[…] længe siden lavede Mads et indlæg på Fotomalia hvor han viste hvordan man forholdsvis nemt laver reflektioner i PhotoShop. Ganske fikst, og nydeligt ser det ud – meen jeg synes nu, at man skal lave dem direkte i […]

Besvar

Smid en kommentar til os