Røde Stereo VideoMic

af Kasper - fotomalia.dk


Så har jeg fået fingre i noget nyt lækkert grej til at udvide mine videomuligheder på mit nye Nikon D7000.

Se videoen med mit første indtryk af denne labre mikrofon som jeg har købt for små 1.700 kr. hos Kamerakompagniet.

Tak fordi i kiggede med 🙂

Edit fra Brian: Selv om Kasper er MEGA kedelig at høre på er det vigtigt at i ser hele videoen! Jeg har banket ham, og han undskylder at han snakker så meget men det er bare fordi han elsker at høre sig selv snakke… Se hele videoen!!!

Relateret indlæg

15 Kommentarer

Mads marts 3, 2011 - 7:32 pm

hahaha, seriøst, jeg troede sgu lige du skulle til at smadre foden på mic’en! Genialt.

Den knap som fjerner den “omkringliggende støj”, skulle lige have haft et hak nedad ved 4:48, man kan høre fyret går i gang 🙂

Den virker MEGET retningsbestemt, lyder er superlækker når du taler direkte i microfonen, men det virker som om at du ikke skal vinkle den ret meget, før lyden bliver en anelse svagere… Ellers virker det som en rigtig lækker sag! Glæder mig til at se mere video fra dig. Tag dig ikke af Brians edit, jeg synes sgu det var interssant hele vejen 😉

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk marts 4, 2011 - 10:27 am

He he he 🙂

Tusind tak Mads. Ja ham Brian, han er sgu bare fyldt med brok! Intet er godt nok før det kan vises i BBC 😉

Til daglig brug er det ikke noget problem at den er så retningsbestemt, faktisk har jeg også læst reviews af den hvor folk er lidt trække af at den ikke er retningsbestemt nok..? hmm..

Besvar
Thomas Hupfeldt marts 3, 2011 - 8:45 pm

Hey.. Super gennemgang af Røde mikrofonen – den stod også øverst på listen da jeg var på udkig efter en mikrofon til min 5D Mark II, og lige på stående fod kan jeg faktisk ikke huske hvorfor jeg ikke valgte den – måske fordi den er så retningsbestemt.

Mit valg faldt på en ekstern lydoptager “Zoom H4n” – det giver lidt mere arbejde med efterredigeringen af videoen da der skal ligges et ekstra lydspor på, når det kommer ind som en rutine synes jeg ikke det er så slemt. 🙂 Den kan også optage lyden i bedre kvalitet end DLSR kameraene, og det vægtede også en del hos mig. 🙂

Og så var flad af grin da vinkelsliberen kom frem – det synes jeg var super godt fundet på. 😀

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk marts 4, 2011 - 10:31 am

Hej Thomas, tusind tak for kommentaren 🙂

Jeg er virkelig godt tilfreds med lydkvaliteten på denne mikrofon, og jeg ved ikke om det bliver et problem på længere sigt med retnings bestemmelsen, men jeg kunne da godt se at det kunne være fedt med en 360 graders engang imellem 🙂

Jeg har kigget på Zoom H1, ved du noget om den? Jeg synes H4n er lidt dyr, men det er mega fedt at have en extern lydoptager, som bare optager alt hvad man siger og så kunne klippe i det bagefter. Kameraet optager jo kun når det filmer og det kan godt have sine begrænsninger.

Besvar
Thomas Hupfeldt marts 4, 2011 - 12:21 pm

Var så lidt Kasper. 🙂

En af mine kammerater har også denne røde mikrofon, og jeg har prøvet den et par gange, og vi har lavet samtidige optagelser af noget tog, hvor jeg brugte min Zoom H4n ved siden af, jeg tror desværre aldrig vi fik sammenlignet lyden. Men det kan da arrangeres. 🙂 Alternativt kunne vi jo mødes en weekend jeg er på besøg hos Brian, og så lave en test mellem de 2. 🙂

Jeg tror man skal tænke meget over hvad man skal bruge mikrofonen til, om den skal være retningsbestemt, eller som du selv siger, hvis man gerne vil optage lyd i et lidt mere bredt område.

Det jeg tror man skal bemærke ved Zoom lyd optageren er jo, at den måde mikrofonerne er placeret på, gør at den stereolyd man optager, ikke vil være forskudt i højre/venstre kanalerne, da selve mikrofonen er placeret over samme punkt, og at de derfor vil optage lyden samtidig. Man kan ved mikrofonerne bestemme hvor bredt den skal optage lyden, blot ved at dreje på dem.. Deres eksempel på det, er at hvis man skal optage lyd fra en solist, indstiller man den til at optage snævert, og hvis det er et helt orkester så indstiller man den bredt. altså fra 90 til 120 grader.. Ud over det optager den jo lyd i op til 24-bit/96-kHz kvalitet, og det er jo en noget højere kvalitet end hvad et DSLR kamera kan præstere at gemme lyden i.
Når den er som ekstern lydoptager skal man blot huske at lave et ”klap” i starten eller slutningen af optagelsen, så man på den måde kan synkronisere videoen med det originale lydspor med lyden fra Zoom’en. 🙂

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk marts 4, 2011 - 1:28 pm

Kanon gode tips! Det må jeg lige have med i en tutorial om video engang 🙂

Ja det kan nok være lidt svært at synkronisere lyden helt, hvis man ikke har noget defineret som et klap eller et klappetræ.

Det kunne være lidt sjovt at prøve og sammenligne de to. Jeg køber lige zoom H1, så kan vi prøve dem engang oppe ved Brian.

Besvar
Daniel Stentz marts 4, 2011 - 6:18 pm

Lyden er god i videoen, kunne være fedt at høre hvor godt den optager lyd ved en flyveplads, som Randers, og inde i en flyver

Besvar
Frederik Overgaard marts 5, 2011 - 5:27 pm

Fin video – genialt med vinkelsliberen. Har selv deres shotgun Videomic til at ligge, hvis du vil sammenligne på et tidspunkt. Jeg kunne vildt godt tænke mig at høre dem op mod hinanden hvad angår retningsbestemmelse. Synes der kommer en del støj og sidelyd på VM’en.

Skal selv have en Zoom-H4n på et tidspunkt sammen med en rigtig shotgunmic (NTG2 fra Røde). Zoom’en er bedre fordi den ikke støjer og har autogain (kan dog slåes fra på D7000) og har en langt bedre preamp. Desuden kan den foruden de indbyggede STEREO mikrofoner tage input fra to andre, fx to shotgun eller trådløse – oven i købet med phantom power (strøm i kablet til at drive kondensatormikrofoner).

Og jo, Zoom’en har stereo – det hedder en X/Y opsætning og giver den bedste stereospredning af lyden. Den bruger oven i købet den rigtige opsætning, hvor mikrofonernes spidser ligger oven på hinanden. Røde SVM kører med samme princip, men ved ikke hvordan de er placeret.

Et lille tips til Kasper, så kan du næsten altid slå basskærmsfilteret til. Den skærer de nederste frekvenser af og til alm tale (fx interview) ligger der kun støj der.
Btw, hvad er der blevet af de fede billeder du lavede til testen med Gitzo/Manfrotto? De mangler her..

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk marts 6, 2011 - 9:19 am

Hej Frederik. Mange tak 🙂

Jeg skal helt klart have testet flere mikrofoner op mod hinanden og jeg er sikker på at vi kan låne alle de mikrofoner vi har lyst til. Det er super godt du kommer med nogle forslag på hvad du gerne vil have testet.
Når jeg har brugt denne SVM lidt og lært at bruge den rigtigt, så vil jeg lave et BATTLE!! 🙂

Godt spørgsmål hvor Gitzo-Manfrotto indlægget er blevet af, jeg kigger lige på det..

Besvar
Thomas Hupfeldt marts 8, 2011 - 3:18 pm

Jeg har i den forgangne weekend snakket med Brian om at jeg kommer op i en weekend, og så kan vi prøve og lave lidt test med min Zoom vs. din Røde mikrofon.. 🙂

Besvar
Frederik Overgaard marts 5, 2011 - 5:31 pm

Hvis jeres venner ovre hos Kamerakompagniet (eller andre læsere) kan hjælpe med en VideoMic Pro kunne en test være rigtig sjov!

http://www.rode.com.au/microphone.php?product=videomicpro

Besvar
Frederik Overgaard marts 6, 2011 - 10:08 am

Det lyder super med testen. Den har jeg manglet 😉

Mente ikke så meget indlæget, men mere at du til det, begyndte at skyde gode billeder til testen. Her ligger du altså lidt under din egen standard hvad billeder angår 🙁

Besvar
Brian marts 6, 2011 - 11:56 am

Hej Frederik..

Jeg er fuldstændig enig… Han kan jo nemlig godt, når han tager sig sammen, han er bare en doven hund der springer over hvor han kan.. Stram op Kasper!!!

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk marts 6, 2011 - 12:29 pm

He he he 🙂 I har helt ret, men Brian bliver bare SÅÅÅ sur når jeg laver bedre billeder end ham, men ok, jeg tager altid konstruktiv kritik til mig – THE GAME IS ON!! 😉

Besvar
Test af Zoom H1 lydoptager: FotoMalia december 6, 2014 - 11:27 am

[…] sidder i en såkaldt X/Y konfiguration ligesom de fleste stereomikroner og ligesom min Røde Stereo Videmic. Dette giver den bedste lyddybde – efter hvad eksperterne […]

Besvar

Smid en kommentar til os