Pop champagnen

af Mads - fotomalia.dk

Det er sikkert tydeligt for vores faste læsere, at vores nye theme endelig er i luften – og har været det et par dage nu.

Vi har gået så meget grueligt igennem, at jeg næsten ikke tør tænke tilbage på sidste uge, hvor vi faktisk var i den situation, at FotoMalia ikke eksisterede længere!

Men nu er vi der næsten – der er lige lidt småting, som vi ikke bekymrer os så meget om, så længe blog-delen kører.

100% wordpress

Vi kører nu rent wordpress og siden ligger på rooten. Tidligere bøvlede vi lidt med at vores wp-installtation lå på /blog og indholdet på fotomalia.dk var en “gammel” statisk html-side, fra da Brian kørte tingene helt alene. Men nu skulle det hele gerne hænge lidt bedre sammen.

Features

Det nye theme har en dejlig stor feature-slider, som vi vil bruge til alverdens ting. Vi vil henvise til gallerier, gamle posts, konkurrencer og hvad vi nu ellers finder på.
Vi ser den som et dejligt værktøj til at skabe lidt opmærksomhed omkring ting på bloggen, som måske fortjener en tur mere i dagslyset og ikke blot forsvinder i bloggens dyb.

Sociale medier

Det skulle nu også gerne være lidt lettere at finde os, nogle af de andre steder på nettet, hvor vi har gang i ting og sager. Der er kommet en række ikoner, som henviser til vores facebook-side, til vores flickr-konto, vores youtube-kanal og sidst vores RSS-feed. BEMÆRK at, hvis du tidligere har tilmeldt dig vores RSS-FEED, så skal du lige ind og hente det nye feed, da adressen er ændret.

Opstramning i layoutet

Lad os starte med at berolige jer, selvom det hele ser lidt pænere og mere voksent ud, så er det altså også det eneste, der er ændret. Vi forsætter selvfølgelig den gamle stil med at lege og nørde som altid, og vi håber, at I får en mere behagelig brugeroplevelse ud af det nye setup.

Top-menu

Der er også en (i øjeblikket meget sparsom) topmenu i det nye theme, som med tiden skal gøre det lettere at finde frem til gamle posts og artikler. Men vi skal lige have omkatagoriseret ca. 400 posts, så der går lige et stykke tid endnu, før den kommer helt på plads.

Fejl og mangler?

Støder i på problemer eller andet som virker helt i hegnet, vil vi selvfølgelig meget gerne vide det. Så skriv det endelig til os her – så bliver vi så glade 🙂

Håber i får en dejlig weekend

Venlig hilsen fotomalia-teamet

Relateret indlæg

17 Kommentarer

Catarina marts 4, 2011 - 8:44 pm

Øhh er en smule usikker på om denne kommentar kommer til at liggeunder champagne indlægget, da kommetrafeltet kommer efter “Seneste indlæg” og imellem der endnu lidt indlæg til champagne, men nu prøver jeg.

Super dejligt at I er oppe igen og det her layout er da bare så fedt, virkelig lækkert og meget overskueligt. 🙂

Tillykke med det. 🙂

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk marts 5, 2011 - 8:15 am

Tusind tak 🙂

Det har du da helt ret i, det ligger da lidt sjovt kommentarfeltet.

Tak fordi du siger det 🙂 Vi kikser, vi fikser 😉 …..øøøøøhhhh Mads?

Besvar
Jesper Videbæk marts 4, 2011 - 10:33 pm

Det er da vist ik’ så ringe endda. Eller – det ku da være værre 😉
Ej – det ser flot ud.

Tabuleringen her i kommentardelen er lidt underlig. Den springer fra Website til søgefeltet. Er det noget I kan styre?

Besvar
Jesper Videbæk marts 4, 2011 - 10:39 pm

Hmm – den husker heller ikke indtastningerne til næste gang og den fjerner heller ikke selv felternes navne.
Når man trykker Besvar denne kommentar, rykker man op øverst på siden.

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk marts 5, 2011 - 8:16 am

Ja du har helt ret, det kunne sagtens have været værre 😉

Det er lidt sjovt den rykker op til toppen? Bare rolig, Mads skulle alligevel ikke holde weekend med familien lige nu 🙂

Besvar
kim marts 4, 2011 - 11:17 pm

Jeg kan ikke frakoble mobilephone tilstand.
dvs. At jeg ikke får lov at se jeres hjemmeside som en alm. hjemmeside, når jeg bruger min smartphone.
mvh. kim

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk marts 5, 2011 - 8:19 am

Hmmm… Det kan jeg heller ikke selv.. Super godt du siger til Kim 🙂

Besvar
Michael Bunker marts 5, 2011 - 11:52 am

Rigtig godt arbejde!!.. Jeg syntes at hjemmesiden har fået en fed grafisk stil!… men det er vigtigt at huske på at det på ingen måde at layout og grafisk stil der får denne hjemmeside til at holde!!.. Det som virker på denne side er kommunikationsformen som er uformel og sjov!! hvis jeg var jer, ville jeg nok arbejde mere målrettet med at “analysere” det som folk siger om bloggen (uformel, sjov, lige til, nede på jorden, gør tingene simple osv) og så sikre jer at det grafiske layout læner sig meget op af det, således at førstegangsbesøgende får denne oplevelse så snart de kommer ind på siden!!.. på den måde får i hurtigere skilt jer ud fra resten af de 1000 fotoblogs der er i DK. hvis i grafisk ligner de andre er der fare for at førstegangsbesøgende sortere jer fra, da i i så fald ikke vil bringe noget nyt og dem som fastholdes er dem som så sætter sig til at læse jeres blog for de vil se forskellen i teksten. prøv evt at tjek stilen ud på nogle af de udenlandske fotografer ud, som er lidt til en kant og se om ikke der er lidt inspiration at hente der…. personligt syntes jeg det er sjovt at tjekke Matt Stuart ud, for han laver top sjove billeder.

det var lidt feedback fra min verden:-)

Besvar
Brian marts 7, 2011 - 11:28 am

Hej Mikael..

Tak for din kommentar, og det er et meget væsentligt punkt du tager op her… jeg ar enig i at vi skal være tro mod dem vi er og vi skal passe på at vores udseende ikke “lyver” for det er jo synd..

Det jeg egentlig høre dig sige er jo at vi skal passe på med at vi ikke blir for seriøse – men bare roligt vi har jo Kasper til at holde det hele nede…

😉

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk marts 7, 2011 - 2:13 pm

Du har jo helt ret Brian. Jeg gør simpelthen bare det jeg er bedst til – at gøre tingene så dårligt og u-gennemarbejdet som overhovedet muligt 🙂

Besvar
Bornholmeren marts 5, 2011 - 2:31 pm

Et kritik punkt fra min side er, størrelsen den “slider” med billeder er kører i toppen.

Jeg sidder 99% af tiden på en 15″ skærm med opløsningen 1440×900 og der kan jeg kun se den slide, ikke noget fra bloggen så jeg er nød til at scrolle for at se om der er kommet nyt artikler eller kommentare i nogle artikler.

Min anden skræm som er 1920×1200 der kan jeg se seneste indlæg og kommentare.

Det ser ud som at størrelsen på siden er fastlagt og ikke “dyamisk”, så jeg er på den skærm med 1920×1200 godt med plads i siderne (da det hele er centeret), mens jeg på 1440×900 kun har en tilpas størrelse i siderne.

Det må være muligt at undgå disse fastlagte størrelser og istedet kører siden mere dyamamisk, så det istedet for at siden f.eks er 1000px bred, måske lægger en dynamisk størrelse ind istedet (f.eks. 80%), det vil selvfølgelig kræve indholdet også kan klare en dynamisk størrelse..

En anden ting, når nu er igang.
Jeg bruger et program der hedder istat pro, som viser CPU, RAM og temp i min menu bar, og har lagt mærke til den “slider” giver store peaks på CPU’en. Normalt ligger forbruget på ca 10% men når der skifes billede “peaker” den i 1sek til 80-100%.

Jeg kører nyeste firefox osv.. og har testet kun med Jeres hjemmeside kørende og slå jeg
adblok til at blokere den slide så bliver det peaks næsten stoppet. Går jeg væk fra fotomalia, forsvinder de peaks helt.

Jeg går ud fra det er noget script (kunne udmiddelbart ikke se at det er flash), men hvis det er noget java (som bliver kørt på klienten), kunne en mulighed måske være at andet script eller får det på noget andet serverbaseret (PHP måske)

Besvar
Mads marts 5, 2011 - 2:46 pm

Hey 🙂

Tak for kritikken. Vi kan desværre ikke gøre noget ved vertikalt scroll på forsiden. Det vil du sikkert også opleve på eb.dk, tv2.dk osv. Hvis du vil læse mere en blot top-nyheden. Jeg vil forslå at du bookmarker fotomalia.dk/blog (ligesom i “gamle” dage”) så får du serveret bloggen og alle de nye indlæg uden problemer.

Mht. til slideren, så kommer den i fastdefineret størrelse med themet, og vi tør ikke pille for meget ved det, da du ved, hvad der skete for ikke så længe siden 🙂 Jeg har dog en monitor som kun kører 1280×1042 og der er umiddelbart god plads til slideren… men det er jo selvfølgelig en smagssag.

Ifht. cpu-kraft – der kommer vi sgu nok til kort, vi har ikke teknisk snilde til at skure så meget på knapperne. Så igen vil jeg henvise til fotomalia.dk/blog, hvis slideren dræner brugeroplevelsen. Ellers må vi have folk til at kigge lidt på det, hvis der er andre der døjer med samme oplevelse.

Igen tak for kritikken – det er med til at gøre det hele bedre for alle andre.

– Mads 😉

Besvar
Catarina marts 5, 2011 - 2:44 pm

Jeg vi gi’ Bornholmeren ret i det med skærmstørrelsen – jeg skal også scrolle, da jeg 100% af tiden sidder med en skærm på en 1600 x 900 skærm. 🙂

Men selve sidens bredde er helt fin, da den hverken er for stor eller for lille og også vil passe til ældre skærme som køre med en opløsning på 1024 x 768.

Jeg savner dog at kunne lave mellemrum mellem mine afsnit her i kommentarfeltet – selvom jeg laver en dobbelt enter og det her i feltet ser fint ud, vises den dobbelte enter ikke i selve kommentaren. Håber I forstår. 🙂

Besvar
Mads marts 5, 2011 - 2:56 pm

Hej Catarina

Jeg vil anbefale de faste læsere blot at hoppe ind på fotomalia.dk/blog – som i gamle dage. Jeg ved ikke, hvor mange af jer, der brugte vejen igennem fotomalia.dk og trykkede på blog? Og så en gang imellem kigge på forsiden om der skulle være en lille feature i slideren, som var værd og tjekke ud?

Vi tager selvfølgelig alt kritikken til os, og vi har også mulighed for både at deaktivere slideren og de fire “burbs” med ugens billeder – blog – tuts og kontakt. Det ville give muligheden for at se blogindlæg på fotomalia.dk – men måske en forkert forside at sende til førstegangs besøgende… hvis du forstår, hvad jeg mener.

Jeg skal se, hvad vi kan gøre med dobbelt mellemrum – det vil jeg nemlig også gerne kunne 🙂

Besvar
Frederik Overgaard marts 5, 2011 - 5:05 pm

Jeg må indrømme at jeg ikke ser noget galt i slideren – det ser vildt godt ud, og løfter designet en del. Sidder selv på en 15″ skærm, og ingen problem for mig.

Godt at se I er kørende bedre end nogensinde..

Besvar
Jesper Elgaard marts 6, 2011 - 10:34 am

God stil! Velkommen tilbage i rillen. 🙂
-Jesper

Besvar
Brian marts 7, 2011 - 11:40 am

Tak for alle kommentarene,

Det er sjovt hvor svært det er at vænne sig til noget nyt, jeg har stadig ikke vænnet mig til det nye look og tænker hver gang jeg logger ind at der må være noget galt..

Jeg syntes det er flot, og dejligt, men jeg glæder mig til jeg føler mig helt hjemme i det nye design..

Sjovt at man har så svært ved at vænne sig til nye ting!

Besvar

Smid en kommentar til os