8. December – Fra pres i ørkenen til print i Odense

af Ard Jongsma

Billederne fra Sossusvlei i Namibia, som jeg viste i går, skulle sendes til print hos Nordic Digital Lab næsten direkte efter hjemkomst til en udstilling på Odense Teater.

Fotomalia har samarbejdet med de dygtige drenge hos Dansk Digital Lab før, men jeg selv havde ikke haft fornøjelsen at få sendt mine billeder til print hos dem endnu! Det skulle vi have gjort noget ved, nu hvor 15 af billederne fra Namibia skulle over til storformat (60x90cm) til en udstilling i Odense. En våd oktoberdag tog Brian og jeg derfor ud til Randers N for at hilse på Jan og Tom og de andre nørdede rødder i laserhulen for at snakke opgaven igennem.

 

Dibond pladen gøres klar til opklæbning af et portræt af et næsehorn, som dog ikke blev taget i Namibia!

INGEN OPGAVE FOR SÆR

Jeg ville gerne printe på museum rag – en slags bomuldspapir som jeg har set vanvittigt flotte resultater med – men farverne i serien krævede en mindre artistisk og mere pragmatisk tilgang.

Drengene hos Nordic Digital Lab viste i den grad at ingen opgave er for sær til dem, da de uden tøven accepterede den suverænt mest bøvlede løsning jeg foreslog: print på det bedste papir fra den helt store Epson printer med en typebetegnelse med ekstremt mange bogstaver og tal, og efterfølgende opklæbning på Dibond plader, som er aluminiumplader med en skumkerne.

Det skulle jeg ikke have bestilt. Brian fik sin sidste udstilling trykt direkte på Dibond og det så fantastisk godt ud. Faktisk næsten lige så godt som denne knap to gange dyrere løsning, som er meget mere følsom for ridser og andre skader og som i det hele taget sætter produktionsfolkene på overarbejde.

 

Et billede af en lille flok gnuer … og en MASSE blå himmel triller ud af Epson printeren.

Det er et af billederne frra Etosha. De kom ikke med i går, så det får I lige her!

AFSINDIGT FLOT

Det endte med tre ture fra Odense til Randers for at gennemføre hele processen, men hold kæft, et resultat! Det er jo umuligt at vise her på hjemmesiden, men detaljegraden i de ypperste prints fra de 36 megapixler (D810) ved 64 ISO er fuldstændigt vanvittigt.  Og Dibond pladerne vejer ikke for lidt, som skum gør, men heller ikke for meget  til de ofte ret skrøbelige ophængningssystemer på udstillingssale rund omkring i landet!

 

To billeder som skal udstilles i par, klar til indpakning.

 

Tak til Jan, Tom og alle andre printmagikere! Jeg kommer stensikkert igen!

 

JULEKALENDER

Fotomalia holder igen sin årlige Julekalender i år. Fatter du heller ikke en brik af hvad det går ud på, men vil du alligevel gerne være med i præmiehatten til et fantastisk MANFROTTO MK190GOC4TB stativ med med et496RC2 kuglehovede fra Njalfoto? Jamen, så læs instrukserne her og husk at se vores dødkomiske video fra sidste år.

I dag er der igen kun ét lod i konkurrencen og det er ikke det nemmeste lod, men svaretr kan med lidt snilde findes i og lidt forbi teksten.

Hvad er navnet for Dansk Digital Labs webbaserede søsterselskab til private print bestillinger.

  • Nordic Digital Lab
  • Dansk Farvefoto
  • Nordic Photo

Tast dit svar ind til jul.fotomalia.dk, så er du med i konkurrencen! Hvis du svarer rigtigt har du et ekstra lod i puljen! Hvis du går tilbage til de sidste dages indlæg kan du øge dine chancer væsentligt, og hvis du bliver ved med at følge Fotomalia i hele december, kan du næsten kalde dig den nye ejer af stativet!

Relateret indlæg

3 Kommentarer

jacobadk december 8, 2016 - 10:38 pm

Vildt fedt billede af himmel og gnuer (og jeg er alt andet end sarkastisk 🙂 )

Besvar
Ard Jongsma december 8, 2016 - 11:46 pm

Tak! Det er også fedt, og det holder i stor format! Jeg skriver om dem senere denne måned!

Besvar
Lars december 9, 2016 - 1:12 pm

Hej Ard! Det ser godt ud! Kommer der en print-workflow -artikel – med detaljer om upsizing, output sharpening, ICC profiler etc. etc. ?

Besvar

Smid en kommentar til os