Perspektiv Playground

af Carsten Krog Pedersen

Jeg vil lade det være sagt med det samme; jeg er ikke i lommen på nogle! Når det så er sagt, må jeg sige efter at jeg har fulgt Olympus et års tid eller to, må erkende at uanset hvad jeg måtte mene, om kameraerne de laver og de sensorer de nu engang har, så sker der noget, når Olympus er i byen.

På vej mod Thy

Jeg sidder lige nu kl. 01.25 i en rumlende bil på vej hjem fra Perspektiv Playground, som Olympus har arrangeret i Øksnehallen i København, og prøver at fordøje indtrykkene.

 

Der har været rig mulighed for at tænke over tingene, der er trods alt et stykke vej fra Thy til København, men det er ikke værre, end at det kan klares på en enkelt dag i en nogenlunde tilforladelig Hyundai med 6 gear.

 

På vej over Aggersund broen her i den danske midsommer, viser shiluetterne af Fikehejre mod en blank Limfjord sig og danner den perfekte afslutnig, om end en dag med internationale kunstnere af høj karat.

Legeplads

Men sjovt det var det og jeg morede mig faktisk hele aftenen, med fotografering af de ting som udstillerne havde forberedt til os.

Inde i hallen fik vi udleveret et Olympus kamera og så var det ellers bare at gå i gang med at lege. Dog skulle jeg lige have de grundlæggende knapper på plads, før det for alvor gik løs. Det var faktisk en aktivitet, som man kunne se de fleste brugte en del tid på her en tirsdag aften i Øksnehallerne i København, hvordan fungerer det nu det her lille Olympus kamera?

Men med det nogenlunde på plads, så var det bare at lege løs.

Perspektive playground er virkelig en legeplads af installationskunst, lys og overraskelser.

Første persektiv forvirring var et spejlrum, hvor stille musik spillede, mens man forsigtigt gik på sit eget spejlbillede, på andres og i loftet. Man var over det hele og der kunne leges med kompositioner, lys og linier, skygger og shiluetter alt i en rolig og indbydende atmosfære.

Her var også mulighed for at lege med lystegning, perspektv forvrængning, få taget et billede af sin pupil og lavet en selfie foran den (hvis man er til den slags) en væg af prismer som var sjov at lave ansigter bag og mange andre sjove ting. Folk legede løs og tog billeder af alt og hinanden.

Udstillinger

Når man ikke orkede dette lege univers for fotografer mere, så kunne man gå ind ved siden af, hvor der var en kæmpe udstilling af mange forkellige street fotografer fra ind og udland og fra staren af 1900 tallet og frem til i dag. Men her var det udstillingen af Vivian Meyers der gjorde størst indtryk på mig. Denne fantastiske og specielle dame, som har fotograferet sig selv og Amerika fra 1950 erne og frem til 1970erne.

Kender du ikke Vivian Meyers historie, må den vel dukke op her på fotomalia en gang, tænker jeg. Ellers tjek hende ud på egen hånd.

Der er med andre ord nok at opleve for en fotograf og for en som måske bare har lyst til at lege med et kamera et par timer, for at undersøge om det er noget man syntes er sjovt.

Øksnehallerne er med andre ord fyldt med muligheder for at lege med fotografi og udfordre sig selv, eksperimentere, træne og prøve et Olympus kamera eller to af.

Er man i tvivl om hvad man skal vælge af Olympus’ kameraer, så vil jeg mene at PEN F eller OM-D EM5 mkII er et godt sted at starte. Men der er selvfølgelig også mulighed for at prøve topkameraet EM1 mkII af.

 

Jeg vil på det kraftigste anbefale at man tager forbi hallerne inden den 23. juli. Det er en oplevelse og naturligvis må man ikke snyde sig selv for muligheden for at se Vivian Meyers fotografi.

Tak til Olympus for en spændende oplevelse.

 

Relateret indlæg

1 Kommentar

Brian - fotomalia.dk juli 3, 2017 - 8:07 pm

Fede billeder – jeg er specielt vild med nummer2!

Ser ud til at det var en god dag!

Besvar

Smid en kommentar til os