Overrask dig selv positivt

af Theis Poulsen

Nogen gange kan man godt have en forestilling, om hvordan en ting er. Sikkert også at det nok ikke lige er det, man er til og at det “her” gider man ikke. Da det er jo ikke det jeg laver normalt.

Kender du det?

Kender du det?

Streetphotography – Stockholm – Big Door

 

Du ser en genre af fotografi, som ikke siger dig det helt store. Du ser billeder som du tænker er ligegyldige og tilfældige.

Du tænker det der kan jeg ikke gøre det der.

Du tænker det der, det tør jeg ikke.

Du tænker det få jeg aldrig noget godt ud af.

De fleste af os har det med at skubbe tingene lidt foran os, hvis det er noget som udfordre os. Eller måske har vi en forestilling om, at der ikke er noget spændende eller udfordrende ved en bestemt type fotografi.

Det kan også godt være, at en bestemt genre bare ikke er dig, men ved du det før du har prøvet? Er det nok at prøve engang?

Streetphotography – Stockholm – The Walker

Overrask dig selv!

Street photography er normalt ikke noget jeg vil sige er min genre. Jeg arbejder normalt mere med noget der er sat op, gjort klar og som jeg planlægger. Street photography har aldrig sagt mig det store, jeg har ofte syntes billederne var kedelige og skal jeg være ærlig har jeg nok heller ikke været modig nok til selv at gøre det.

Der er noget angst provokerende ved at tage billeder er fremmede mennesker på gaden.

En dag efter en frokost sammen med Jakob, hvor vi havde snakket om Step-Up, skulle vi gå et stykke tilbage til vores hotel. Normalt ville vi bare gå og hyggesnakke, samt vende alt i fotoverden.

Men denne dag tog jeg af en eller anden grund, mit kamera op af tasken, bare for at se om der var et billede eller to gemt derude.

Streetphotography – Stockholm – Layers

Det startede helt ærligt meget sløvt og med skude fra hoften. Men efterhånden som vi gik blev det faktisk mere og mere spændende. Jeg afprøvede forskellige teknikker og tog billeder jeg normalt aldrig ville have taget.

Jeg overraskede virkelig mig selv. Ikke så meget fordi jeg tog mig sammen til at tage billeder, men fordi jeg rent faktisk nød det rigtig meget. Her var en genre jeg normalt ikke ville kaste mig ud i. Jeg havde prøvet det før og tænkt at det ikke var noget for mig. Alligevel gik jeg nu og nød det og havde ikke travlt med at afslutte gå turen. Imens jeg sider og skriver det her sider jeg og for lyst til at komme ud igen 🙂

Streetphotography – Stockholm – Steps from up top

Prøv

  • Prøv en ny genre
  • Prøv en genre engang mere for at se om noget er ændret for dig
  • Prøv en ny teknik
  • Prøv at gøre det simpelt
  • Prøv og skyd med din skærm på kameraet sat til s/h
  • Prøv og tag billeder af mennesker du ikke kender

Kort sagt så prøv og overrask dig selv. Giv dig selv muligheden for at blive positivt overrasket. Hvis ikke du skaber muligheden sker det ikke. Jeg fandt ud af at street photography faktisk kunne være både sjovt og hyggeligt. Er jeg ekspert nej, jokede Jakob og jeg med at vi lavede en “Jon” – ja helt sikkert. Det korte af det lange var, at jeg overraskede mig selv og at det faktisk var rigtig fedt.

Street Photography i Stockholm – Galleri

 

Relateret indlæg

1 Kommentar

Jon Detlefsen oktober 23, 2017 - 5:04 pm

Det er sgu super fedt, Theis! Der er virkelig et par lækre guldkorn blandt dine streetskud her, men endnu vigtigere, så har du så uendelig ret i din pointer. Dit indlæg giver også mig lyst til at komme ud og lave en “Jon” ha ha 😀

Besvar

Smid en kommentar til os