Mufloner i Spanien

af Carsten Krog Pedersen

Ofte kan det være svært at løse problemerne med hvor ens ferie skal gå hen. Alle skal til gode ses, men hvordan gør man nu det?

Her er en mulighed.

Ud fra stort set alle altaner hænger det spanske flag. En hilsen til deres lidt rigere venner i nord, som lige har haft en lidt uortodoks folkeafstemning, om de ville forlade Spanien. I Valencia er man ikke i tvivl; Spanien er ét land.
Dagene i Valencia bød dog kun på få demonstrationer og desværre kun set fra en taxa, så det blev ikke til et fotografisk motiv.

Men fotografiske motiver, det er der ellers nok af i området og denne lille historie, fortæller om muligheden, for at kombinere forskellige interesser.

Byens rum.

Valencias gamle bydel er en fantastisk oplevelse. Stemning ud over alle grænser. Små barer over alt, restauranter, gamle huse og genbrugsbutikker.

Det store torv i Valencias gamle bydel.

Valencia er den 3. største by i Spanien og er en smule mindre end København. Til gengæld er der meget få turister og det er derfor et mere oprindeligt indtryk, byen efterlader sig.

Ud over den gamle bydel, er der også de nye arkitektoniske vidundere, som er bygget for at trække Valencia op i en international klasse. Disse fantastiske bygninger er bygget af den spanske arkitekt Santiago Calatrava, som har fået lov til at boltre sig i det gamle flodleje i Valencia! Ja kunne man forestille sig at man lagde Gudenåens løb om, for i Randers at bygge spektakulært i det gamle løb! Nej vel? Men det har man altså gjort i Valencia og flot det er det da.

Ud i naturen.

kun halvanden times kørsel fra Valencia ligger det smukke bjerg område Serra de Mariola. Og her havde jeg fået kontakt til Vicent Ferri, som er park administrator i Parc Natural Serra de Mariola.

Området har en bestand af Muflon, som er en vildlevende fåretype, som helst holder til i tørre krat områder gerne over trægrænsen. Vi var i den heldige situation, at vi havde muligheden for at prøve et par, af områdets i alt 7 snart 8 skjul af. Området yder ud over Muflon skjul og småfugleskjul, som vi afprøvede, på skjul for kongeørn og gåsegrib, samt et større Muflon skjul for flere personer og et skjul hvor man kan få billeder af fugle der spejler sig i vand. Her ud over er der et vildsvine skjul på vej.

Skjulene er bygget enkelt og er små, men har det et skjul behøver, nemlig diskretion. Skjulet er lavet med spejlglas, så dyrene ikke kan se dig.

Vi valgte at tage en overnatning på det fantastisk yoga og detox retreat hotel – Masqi – som ligger på kanten af parken. Her kunne konen med fordel efterlades, mens min datter og jeg dyrkede vores meditation, ude i naturen.

Billederne fra skjul er taget med Nikon d7200 og 80-400 mm, samt fra byen Olympus PEN-F med 17 mm.

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Jon Detlefsen november 10, 2017 - 9:43 pm

Klasse, makker! Jeg er vild med billederne af muflonerne, selvom et par af dem er lige rigeligt til den skarpe side;)

Besvar
Carsten Krog Pedersen november 14, 2017 - 11:41 am

Hi hi hi… Jo, tak, Det er nok fordi de er taget med Nikon, de bliver så skarpe 😉

Besvar

Smid en kommentar til os