Fashion foto tutorial & BTS

af Theis Poulsen

Kom med en tur “behind the scenes” i denne lille tutorial hvor du kan se hvordan jeg fotograferede på en lille mode opgave.

Lille opgave – simpelt lys – men fuld af power!

 

Fashion shoot for studerende

Et råb om hjælp på Facebook, ja sådan startede det hele. En elev fra Teko var færdig med sit eksamensprojekt og skulle nu have det foreviget til sit materiale. Da man jo som fotograf alligevel bare keder sig og aldrig har noget at lave skrev jeg til hende for at høre lidt nærmere.

Efter lidt skriven frem og tilbage blev vi enige om at det var noget jeg skulle hjælpe hende med. Jeg fik tilsendt et lille moodboard så der var lidt at gå udfra. Eleven fik styr på model og jeg makeup artist. Nu vidste vi hvad en fredag aften skulle bruges på.

 

Location, location og location

Ja det kunne lyde som bolig program nummer 7034 fra TV’et, men faktisk snakker vi stadig foto. Når du skal lave billeder er location nemlig også super vigtig. Billederne skulle vi fotografere på skolen. Da jeg kom derud var der plads ved den typiske væg. Den alle elever lige for fotograferet deres ting foran.

Faktisk stod der et par arbejdslamper, så der var ingen tvivl om at den grå beton væg var et af de typiske steder til fotografering.

Nu er jeg jo lidt bøvlet og vil gerne lave lidt noget andet end det samme som alle de andre. Det resulterede i at vi gik en runde på skolen. Hele vejen rundt og fra kælder til første sal. Jeg vil altid anbefale at du lige bruger 10 minutter på faktisk at kigge din location igennem og finde det sted du syntes er bedst.

Efter en runde blev vi enige om en udendørs location hvor vi havde to mulige baggrund lige opad hinanden.

 

Fashion shoot – Lys diagram

Lys diagram - fashion tutorial

 

Som du kan se så er der tale om et super simpelt setup. Jeg brugte en Elinchrom RX600 studie lampe med et orange farve filter (CTO – gel) foran. Kort fortalt er dette filter et stykke farvet gennemsigtig plastik, som gør det kølige flash lys lidt “varmere”.

Ofte behøver man ikke at have gang i en hel masse forskellige lamper og modifiers for at få et fedt resultat.

Elevens opgave lå i at designe og sy tøjet, så det var egentligt opgaven, men for at tøjet skal komme til sin ret, så er model og lys selvfølgelig lige så vigtigt!

 

The secret sauce

Nu har vi jo nogle skarpe læsere, som helt sikkert har spottet at der er noget som ikke helt hænger sammen med billedet og lys diagrammet.

Der er to skygger fra modellen, men kun en lyskilde. Det skyldes at der til venstre for kameraet var en glasvæg. På galset var der monteret noget film som skulle tage noget af sollyset. Det virkede så godt at flashen blev reflekteret og dermed kastede to skygger.

For at give det hele lidt mere krydderi holdte vi noget ind foran lyset for at kaste en ekstra skygge.

 

Behind the Scenes

Det er en meget kort video, men den viser hvordan det hele løb af stablen.

https://youtu.be/F4pkR0IQZmw

 

Fashion shoot Billeder

 

Location 2

Som skrevet tidligere valgte vi location fordi der var to muligheder i en. Nu har i set den første. Den anden bliver i snydt for i den her omgang. Den kommer selvfølgelig senere i en anden blog post så det er bare med at følge med herinde.

Husk at du kan Subscribe til bloggen så du for en mail når der kommer et nyt indlæg. Alternativt er det også en super ide at følge Fotomalia på Facebook hvis du ikke allerede gør det 🙂

 

Dit spørgsmål – kom med det!!!

Nu er jeg løbet igennem det hele, men det betyder jo ikke at du ikke kan side tilbage med et spørgsmål. Du er sikkert heller ikke den eneste der har et spørgsmål og her er selvfølgelig ikke nogen dumme spørgsmål så skyd løs 🙂

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os