Masters of the univers

af Mads - fotomalia.dk

Jeg stødte på begrebet Matte Painting for et par år siden. Jeg blev straks helt vildt for at lære denne teknik – men jeg har måtte sande, at det virkeligt kun er de dygtigste mestre, som kan udføre denne ædle kunst!

Hvis i ikke lige ved, hvad Matte Painting er, så kan jeg fortælle at det er et begreb inden for filmverdenen, hvor man maler baggrunde og nogle gange hele scenarier.

Her får i et par eksempler

Her kan i set et eksempel helt tilbage fra 1916 – tvivler på at det er lavet i photoshop 🙂

og her er et eksempel fra Gone With The Wind (Borte Med Blæsten)

Her er et fra Indiana Jones “Raider of the lost ark”

En lille sidenote – da de skulle lave Indiana Jones 4 – skulle de lave hele lagerhallen fra scratch. Da der ikke fandtes nogle rekvisitter eller nogen tidligere brugt location af lagerbygningen, da den jo som sagt var malet i filmen fra 1981 😉

Die Hard 2 – var den første film, som havde digitale Matte Paintings – her kan i se et eksempel derfra.

En sjov lille detalje er et colse up, der viser en lille tribute til den afdøde Jim Henson – hvis i kigger på døren, på den gule ambulance, så kan i se en tegning af hovdet fra en frø (- eller er det en tudse Brian?).

Det er jo ret fedt lavet i forhold til deres tid. Men jeg må nu indrømme at jeg er glad for at der er opfundet programmer så vi har fået muligheden for at se, hvor Superman bor, besøge Mordor i Ringenes Herre og for nyligt – komme en tur på planeten Pandora i Avatar og mange andre steder.

Grunden til det, er denne fyr; Dylan Cole. Jeg stødte på hans hjemmeside og blev straks forelsket i hans arbejde. Det er virkelig helt ufatteligt for mig, at han kan lave disse scenarier i Photoshop. Jeg har købt to dvd’er med ham, hvor han gennemgår en masse billeder Hans sidder og maler og fortæller om sine store viden omkring, hvordan lys reflekteres i forskellige sammenhænge og en masse anden viden, som han har fra sin tid som kunststuderende – og pludselig, så han lavet de vildeste billeder i Photoshop – man skal næsten se det for at tro det.

Her kan i se et konceptbillede til Avatar – bemærk det er fra 2007 – længe før vi andre fik Pandora at se, der havde Dylan Cole tegnet det – vildt nok!

Og her er endnu et billede – det er det han laver på en af de dvd’er jeg har med ham.

Hvis i har lyst så kan i se hans side her www.dylancolestudio.com

Efter jeg har fundet frem til Dylan Cole, så fandt jeg også ud af at han er en del af en gruppe som hedder “the gnomon workshop” . Og her finder man folk som, jeg må indrømme er lige så dygtige som Dylan Cole, kig forbi deres side her www.thegnomonworkshop.com De sælger en masse dvd’er omkring, alt digital prodution – lige fra Photoshop, 3D studio Max til Maya osv. osv.

Og inden vi slutter kan jeg også anbefale at kigge forbi George Lucas’ firma Industrial Light And Magic (ILM) – de laver ALT der er fedt i film – tjek det ud her Gå ind under “Our Work” og “Art Department”.

Til slut skal i lige have en video med Dylan Cole – her er hans demo-reel.

God fornøjelse.

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os