Billedebank – Backup

af Brian - fotomalia.dk

Jeg har igennem den seneste tid været ved at få styr på både min og regnskovens billedebank, og det er ikke nogen nem opgave.

Jeg har vel godt 150.000 billeder ligende og regnskoven har fra før min tid som fotograf  noget der ligner 100.000 – Det er altså ret mange billeder.

De fleste af mine billeder er egentlig rimeligt godt organiseret, med undtagelse af de billeder jeg har liggende fra Januar i år og frem, disse ligger kun sorteret under datoer (Jeg hader at sortere billeder).

Regnskovens billeder er noget mere spredt, da de førhen er blevet samlet af forskellige folk. Der er billeder af lidt af vejret men det kan være billeder fra det daglige arbejde, dyre billeder og billeder fra rejser, arrangementer og forskellige  forsknings projekter mm.

Det jeg har lidt problemer med er hvordan jeg kan kombinere de to billedebanker, så Randers Regnskovs billedebank altid er opdateret med min billedebank, så de billeder der er relevante for regnskoven kommer ind i denne billedebank.

Og hvordan begge Lightroom cataloger er opdateret med hinanden så hvis jeg laver ændringer, sker de både hos mig og i Regnskoven – Jeg er bange for at der ikke er nogen nem løsning, men hvem ved, måske er der flere nørder derude, og måske nogen har den rigtige løsning.

Hmm jeg har pt ingen super løsning selv, så måske andre har et foreslag?

Indspiration udefra

I forbindelse med alt det her billedebank snak, så jeg en video af Chase Jarvis som de flest af jer nok har set, men her får i den lige igen.

Det er et seriøst sejt Billedbank setup

Det kunne være jeg bare skulle gøre sådan?

Nogen foreslag

Relateret indlæg

4 Kommentarer

kasper vissing juli 5, 2010 - 12:04 pm

Hej brian.

i forbindelse med “backup” / synkroninsering har jeg selv stor erfaring med brug af “Beyond Compare” softwaren, bewnytter softwaren på flere virksomheder hvor der ligger “ens” mapper/filer der skal være opdateret.

Du kan hente en gratis prøve version i 30 dage på:
http://www.scootersoftware.com/

udover den manuel sync kan der oprettes forskellige scheduled task eller scriprs. men det kan vi altid snakke om :O)
sommetider er mere rart at selv styre hvornår der skal synkroninseres med hvad og hvor osv..

mvh

kasper

Besvar
Martin Ovesen juli 9, 2010 - 10:25 am

Hej Brian.
Ikke et 100% svar på det du efterlyser, men jeg har netop publiseret et indlæg på min blog om hvordan jeg håndterer mit RAW workflow, det kan være du kan finde lidt inspiration i dette.

Besvar
Martin Ovesen juli 9, 2010 - 10:25 am

Du får lige linket også, så 🙂
http://www.madov.net/blog.aspx

Besvar
Mads-Peter juli 31, 2010 - 1:44 am

Jeg går også og tumler med hvordan det er smartest at have et gigantisk billed-bibliotek som man kan bruge som live-miljø (altså som kan performe) men samtidig kan lave backup uden jeg tænker over det. Firewire + raid måske?

Anyway, problemet med at du skal kunne tilgå de samme filer fra forskellige kataloger har jeg måske en idé til. Men jeg ved ikke om det virker i praksis, for jeg har ikke prøvet et. Almindeligvis gemmer Lightroom dine ændringer i kataloget – derfor vil du ikke se den samme konvertering på to forskellige computer, selvom de har et delt drev. Men du kan i Lightroom gemme ændringerne direkte til filen/sidecar-filen on-the-fly. Det burde vel betyde, at begge Lightroom-installationer burde læse rettelserne? Det er bare en idé, og jeg har som sagt ikke testet det selv.

Besvar

Smid en kommentar til os