Lidt mere leg med flash.

af Kasper - fotomalia.dk

Endelig en formiddag fri fra børn og anden forstyrrende familie så man kan lave lige nøjagtig hvad man har lyst til. Dejligt.!
Jeg fortsætter lige lidt i afdeling jeg startede med at skyde flashen gennem hjemmelavede ting

I kender sikkert det med at man går med et helt bestemt billede i hovedet som man bare ved kunne blive fedt og som man er helt sikker på at man har neglet måden det skal tages på.
Når det så kommer til den dag hvor man endelig har tid til at lave opstillingen, så er den sværere end man havde regnet med.

MEN ikke denne gang! Jeg bruge mine egne “vise” ord fra “skyd igennem med flash” og brugte de ting jeg lige havde ved hånden – altså helt nede på jorden og ukompliceret, bare sjov med kameraet.

Sådan kom det til at se ud – sådan lidt alienagtigt “we come in peace” yeah right!!. Jeg kan også rigtig godt li skyggen på gulvet, man kunne måske lave et religiøst billede næste gang, med kors og den slags.

Iso-200, 1/250 sek, F/9, 28mm.

Meget simpelt brugte jeg et stykke Ø 75 x 40 cm PVC nedløbsrør fra Silvan som passede stramt over flashen – det var heldigt.

Så brugte jeg en truck for at få højde på – man kan jo bruge alt muligt andet, men jeg var lige lidt doven, det er måske lidt dumt at have en truck med i felten, men det er nu et meget stabilt stativ. Og selvfølgelig har jeg brugt min røgmaskine, men hvis man ikke lige har sådan en (selvom den er meget billig) så kender man sikkert en storryger.

Som i kan se er det jo helt lyst, men så brugte jeg teknikken fra “kulsort baggrund- uden baggrund” og stillede på blændetallet til alt undtagen flashlyset var helt sort.

Meget simpelt!!

Fyr løs!!! Også spørgsmål selvfølgelig hvis i har nogen.

Rigtig god weekend. 🙂

Relateret indlæg

3 Kommentarer

Jacob Almtoft juni 12, 2010 - 1:07 pm

Leder næsten tankerne hen på “Platoon” 😉

Vil forsøge af få min kære moder til at producerer et par velcrobeklædte stykker skum, så snooten kan indstilles i diameter. Men hvis man nu har garagen fuld af PVC er det jo fint nok… det fylder bare forbandet meget i fototasken.

Hygge
Jacob

Besvar
Jesper Mikkelsen juni 12, 2010 - 10:50 pm

Nøj det er et fedt billede du der har fået taget.

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk juni 13, 2010 - 5:49 pm

@Jacob. Ja de fylder en del i fototasken, men nu har jeg jo i forvejen en truck deri, så et par PVC rør til gør jo ikke så meget 🙂

@Jesper. Tak for det 🙂 godt at se dig her på bloggen 🙂 Vi skal snart have en fotoaften som sidst igen, det var sgu hygge 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os