Kulør på hjemmet

af Mads - fotomalia.dk

Jeg har fået en mail fra en læser, som var stødt på fotomalia og havde fundet frem til, at hvis der skulle spørges ind til noget med Photoshop – så var det nok mig man skulle have fat i. Det er jeg rigtig glad for at han gjorde, så kunne jeg hjælpe ham med at finde en ny farve til hans stue.

Thomas skrev til mig, at hans kæreste gerne ville peppe deres stue lidt op – og det kan jeg jo hjælpe med, inden de begyder at kaste rundt med alverdens farvekort osv.

Før og efter

Prøv at træk i slideren, så kan du lige give Thomas’ stue en gang maling.
[beforeafter]
[/beforeafter]

Hvordan man gør.

Det vil selvfølgelig altid være meget forskelligt, hvordan folks hjem er indrettet; lysindfald, møblement osv. Men i princippet burde i kunne bruge et par af de tips og tricks jeg viser i videoen, så er i godt kørende.
Det drejer sig i bund og grund bare om, at få fjernet de ting som ligger foran væggen og få dem smidt op på et lag øverst eller i en gruppe – og herefter kan man med sit ‘Color Fill’ adjustment lag, lege løs med farverne.

Videoen

Her får i ugens tutorial – god fornøjelse. I dag med PSD-fil, den kan i hente lige her, så kan i give Thomas’ stue lækre farver.

Husk du altid kan skrive til os, hvis du har et spørgsmål. Fang os lige her

Relateret indlæg

8 Kommentarer

Thomas juni 24, 2011 - 2:17 am

Hej Mads. Tak for hjælpen. Ud over at du løste mit “problem”, så fik du jo på forbilledlig vis smidt flere teknikker ind i videoen, dejligt. Nu glæder jeg mig så til det uundgåelige spørgsmål i weekenden, “hvornår skal vi male den væg??”, hvorefter jeg vil spørge til farvevalg; og så lige starte PS op og male løs.
Nu er jeg jo lidt farvet i denne sag (hø hø), men jeg håber der er andre der kan få glæde af den også, om ikke andre så den lokale farvehandler. Go weekend. Hilsen Thomas

Besvar
Thomas juni 24, 2011 - 6:12 am

Hej Mads. Tak for hjælpen; det er lige sådan en løsning jer var på udkig efter. Nu glæder jeg mig nærmest til spørgsmålet “hvornår skal vi male den væg?”. For så kan jeg med ro i sindet spørge “hvilken farve skal det være?” og så starte PS op.
Jeg synes det er en god tut, hvor du har fået plads til flere teknikker til at løse samme opgave.
Jeg håber, der er andre end mig der får glæde af det her, om ikke andre så måske nogle lokale farvehandlere…
Med venlig hilsen, Thomas

Besvar
Thomas juni 24, 2011 - 6:17 am

Åh for f….. begynder!!! Undskyld dobbeltkommentar, jeg vidste ikke den første fra iPhone var gået igennem (heldigvis afviger de ikke så meget fra hinanden..)
Thomas

Besvar
Mads - fotomalia.dk juni 24, 2011 - 7:56 am

Hehe 🙂 det er helt ok 🙂 Det er rigtig godt at du kan bruge det til noget. Håber i finder frem til den helt rigtige farve.

Besvar
SarahF juni 24, 2011 - 11:39 am

Hvad er nu det for noget?….Væggens spejlbillede på gulvet er hvidt.

Besvar
Mads - Fotomalia.dk juni 24, 2011 - 12:17 pm

hehe – det er godt spottet Sarah. Jeg sad faktisk selv og lagde mærke til det… efter at jeg havde optaget tut’en. Det ville dog hurtigt kunne laves ved blot at male med en meget lys grå på masken, hvor der er genskin, så ville det fremstå som genskæret fra væggen. 😉

Besvar
kim juni 24, 2011 - 5:19 pm

Ja, det er ski’ godt Mads, men min hustru så det…
tak :/

Nu må du lave et eller andet, som gøre det godt igen.
God weekend

Besvar
Mads - fotomalia.dk juni 24, 2011 - 6:22 pm

Ha ha ha 🙂 det beklager jeg Kim. Jeg må straks i gang! God weekend til dig også. 😉

Besvar

Smid en kommentar til os