Throwback Thursday: Kreativiteten fik vinger på naturfotoworkshop i Thy

af Jon Detlefsen

Ti velmotiverede fotografer brød UD AF BOKSEN med Carsten og Jon på workshop i kreativt naturfoto på Kirsten Kjærs Museum i Thy i weekenden

Der blev grinet og næsten grædt. Der blev ytret frustrationer over grej, fototeknikker og to urimeligt krævende workshop-undervisere. Der blev nydt himmelsk mad – ikke sendt fra himlen men fra NaturmadThy. Der blev frosset og svedt, hygget og slappet af. Der blev grinet noget mere, og der blev fotograferet, som gjaldt det livet.

Tak for indsatsen til vores ti velmotiverede workshopdeltagere i weekendens eventyr på Kirsten Kjærs Museum i Thy, hvor vi udvidede horisonter, nedbrød barrierer og sammen sprællede på dybe, fotografiske vande og fandt sikkert fodfæste igen, når det abstrakte begreb “kreativt naturfoto” skulle udforskes.

Workshop i kreativt naturfoto på Kirsten Kjærs Museum i Thy april 2017. Workshop i kreativt naturfoto på Kirsten Kjærs Museum i Thy april 2017.

NUL regler

Den helt grundlæggende gældende hovedregel i kunstnerisk kreativt naturfoto er, at der gælder NUL regler. Og i et overvejende fotografisk katolsk-konventionelt land som Danmark kan det være både angstprovokerende og grænseoverskridende, når der bliver sagt “intet behøver være skarpt” og “alt er tilladt.”

De fleste af os er vandt til den dokumentariske tilgang til fotografiet, hvor alt helst skal være skarpt og perfekt eksponeret. På workshop i kreativt naturfotograf vendte vi det hele på hovedet og søgte det uskarpe og det uperfekte.

“Det abstrakte og kunstneriske udtryk, som det nu er muligt for mig at lave, var lige de redskaber, jeg havde brug for i min værktøjskasse. Jeg er kæmpe fan og har svært ved at få armene ned.” Rikke Knuth

Vi fokuserede på et kreativt, kunstnerisk og abstrakt billedudtryk, hvor fantasien fodres, og historier antydes. Teknikkerne kan bruges overalt. De kan eksempelvis bruges som krydderi til det, man fotograferer på gaden, på familieferien og i det professionelle liv.

Workshop-stemninger…

Først koldt så hyggeligt…

Rammerne for fotoworkshoppen var Kirsten Kjærs Museum beliggende i naturskønne omgivelser i Thy. Museet er et privat kunstmuseum og et arbejdende kunstcenter med masser af aktiviteter som bla. kurser og koncerter.

“En stor fornøjelse med masser af indtryk og med maks. udfordring til de fotografiske evner, som bestemt har givet varige aftryk. Jeg vil holde øje med mulighederne for flere workshops og arrangementer med Jer og FotoMalia, så vi ses nok igen engang.” – Jørgen Vestergaard

Til museet hører desuden to-tre kunstnerboliger, gæstehus og værksteder. Vi havde vores eget hyggelige gæstehus med opholdsstue, køkken og tilhørende sovegemakker.

Der var lidt koldt til at begynde med, vil nogen nok tilføje, men den kattepine redede en af vores snarrådige deltagere, Thomas, os ud af. Han fandt fyret, og vi tøede alle op igen…

Kulinarisk forkælelse af Mie Buus fra NaturmadThy.

Naturmad-Thy

Når der arbejdes hårdt og kreativt, skal krop og sind forkæles med sundt og bæredygtigt brændstof. Vi havde derfor sendt bud efter Mie Buus fra NaturmadThy, der stod for kaffe og kage lørdag eftermiddag, middag lørdag aften og frokostsandwiches og kaffe søndag..

“Det var en meget inspirerende weekend, hvor vi sammen udforskede nye veje i fotokunst. For mig blev det tydeligt, at foto kan bevæge sig ind i en langt større kunstnerisk intensitet.” – Niels Erik Bach Boesen

At have Mie til at komme forbi med sin udsøgte mad lavet af de lækreste lokale råvarer, sit udsøgte bagværk og kaffen fra egen kaffefarm i Nicaragua, der varmer helt ind i sjælen og smager så englene synger, er den rene forkælelse.

Vi kom alle i den syvende himmel, da vi efter mange timer ude fik besøg af Mie og hendes kringle med rabarber og marcipan perfekt akkompagneret af kaffen, snapsen lavet på kaffe- og kakaobønner og Mies fortællinger om farmerlivet i Nicaragua.

Nok snak. Her viser vi med stolthed et udvalg af billeder lavet af vores fantastisk dygtige og hårdt arbejdende workshopdeltagere i weekenden:

Se også denne fine video lavet af workshopdeltager Niels Erik Bach Boesen:

Vil du også med Carsten og Jon på workshop i kreativt naturfoto?

Så send en mail til workshop@sagaevent.dk og kom på venteliste til efterårets ud af BOKSEN-workshop i kreativt naturfoto – og/eller tilmeld dig FotoMalias nyhedsbrev (nederst i menuen til højre) og få besked før alle andre, når efterårets workshop bliver annonceret.

Relateret indlæg

1 Kommentar

Brian - fotomalia.dk maj 1, 2017 - 4:53 pm

Wow, jeg får helt lyst til at komme på Workshop – det ser top hyggeligt ud, og sikke nogle fede billleder!

Godt arbejde drenge!!

Besvar

Smid en kommentar til os